Презентація "15 лютого - День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів"

Про матеріал
15 лютого – це день пам'яті про сумнозвісні події війни в Афганістані, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів, кому довелося виконувати військовий обов’язок на території інших країн.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

15 лютого – День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. Підготувала бібліотекар. Канівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Пантюхіна Лілія

Номер слайду 2

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна. Геройство. Біль. Дочасна сивина. Прокляття чаша випита до дна. Жорстока тиша. Вибухоподібна. Війна. Війна. Війна.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Цей день назавжди увійшов в історію як дата, коли було поставлено останню крапку в кровопролитній війні в Афганістані, яка тривала майже 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року, війні, через пекло якої пройшли тисячі юнаків і дівчат, гідно виконуючи свій військовий обов’язок.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності й вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Пам’ять про мертвих вшановують хвилиною мовчання. Ніхто не рахував, скільки років довелося б нам мовчати, коли б так пом’янули кожного вбитого. Помовчимо хоча б хвилину.

Номер слайду 10

Давайте ж і ми всі разом будемо пам`ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі: у спогадах, у снах,у думках. Вони цього заслуговують.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дорошенко Юлія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
2114
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку