Презентація "День безпеки в інтернеті"

Про матеріал
Мета презентації розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет; розвивати уважність, спостережливість; етичне спілкування між товаришами, дорослими, молодшими друзями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День безпеки в Інтернеті Підготувала бібліотекар. Канівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Пантюхіна Лілія

Номер слайду 2

Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe, починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.

Номер слайду 3

Безпека – це життя людини,Безпека – це наше майбуття. Прийміть до серця світ природи – Прекрасне буде всіх життя!

Номер слайду 4

У давні часи, щоб отримати якусь інформацію, люди використовували листи. А листи відправляли човном. «Доставка» інформації тривала місяць – півроку. Потім стільки ж люди чекали відповіді.

Номер слайду 5

З появою літаків на відправку листа і відповіді чекали вже не 2 місяці, а 2 тижні.

Номер слайду 6

З появою Інтернету лист відправляється і отримується відповідь через кілька секунд.

Номер слайду 7

У всьому світі діти та підлітки є найбільшими користувачами інформаційно-комунікативних технологій. Вони широко користуються мобільними телефонами, шукають інформацію на Інтернет-сторінках, розвивають свій кругозір знань,мають гарну підготовку до кожного уроку.

Номер слайду 8

Безумовно, Інтернет є не тільки безпечним, але й небезпечним.

Номер слайду 9

Надмірне перебування дітей за комп’ютером може призвести: до ізоляції сором’язливих дітей, відволікати їх від інших видів діяльності, таких як виконання домашньої роботи, заняття спортом, сон.

Номер слайду 10

В Інтернеті швидко розвивається злочинне спілкування. Агресивно налаштовані особи розповсюджують віруси, торгівлю людьми та дітьми через онлайн, розповсюджують фільми про насильство та жорстокість над неповнолітніми, залякують та принижують їх. Також можливе залучення неповнолітніх дітей до наркотичних засобів.

Номер слайду 11

Небезпечні в Інтернеті контакти із незнайомими людьми та зустрічі з ними в реальності.

Номер слайду 12

Правила безпеки в Інтернеті дітей1. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятий час роботи в Інтернеті і сайти, до яких можуть заходити діти.2. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

Номер слайду 13

3. Не давати нікому, крім батьків, свої паролі, навіть найближчим друзям.4. Якщо знайшли якусь інформацію, що турбує дітей, потрібно негайно сповістити про це батьків.5. Якщо отримали лист, який містить лайливі, нецензурні слова, негайно сповістити батьків.6. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

Номер слайду 14

7. Ніколи не погоджуватися на зустріч із людиною, з якою познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбуватися в громадському місці й у присутності батьків.8. Не заходити на аморальні сайти.9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

Номер слайду 15

Не можу уявити Я побуваю в шахтіЖиття без Інтернету, І в космос піднімуся. Що всі куточки світу З подругою в контакті Заплів в свої тенета. Я легко поділюся. Лиш кнопку я натисну – Та є у «павутині»Відкриються в вікні Картинки не хороші, Новин велика збірка І сайти підозрілі, І правила, й статті. Настроєні вороже. Встають переді мною А є й такі там сайти,Найвищі в світі гори. Мов вовк в овечій шкурі – Ліси стоять стіною, Поки їх розпізнаєш, Хлюпочуть хвилі моря. Вони тебе обдурять. Учись добру в мережі, Шукай знання й новини, А сайти злі, що брешуть, Обходить ми повинні.

Номер слайду 16

Будьте обережними з безпечним Інтернетом!

pptx
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку