Презентація «16 лютого -День єднання»

Про матеріал
Виховний захід: «16 лютого -День єднання» Мета уроку: • виховна формування в учнівської молоді розуміння єдності та цілісності України, виховання любові до рідного краю, почуття причетності до всіх подій, що відбуваються в Україні; пробудження національної самосвідомості; • пізнавальна розширення поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави; • навчальна розвиток у вихованців бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності нашої держави; почуття гордості за свій народ, країну, готовності здобувати якісну освіту і розумними справами збагачувати рідну землю. Форма проведення: розповідь з елементами довідок, повідомлень, бесіди, діалогу. Обладнання: мультимедійні матеріали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україно! Ти моя молитва,Ти моя розлука вікова. Гримотить над світом люта битва. За твоє життя, твої права(В. Симоненко)

Номер слайду 2

Виразне читання вірша. У всіх людей одна святиня,Куди не глянь, де не спитай,Рідніша їм своя пустиня. Аніж земний в чужині рай.їм красить все їх рідний край. Нема без кореня рослини,А нас, людей, без Батьківщини. Про яку святиню говориться у вірші?

Номер слайду 3

Назвіть один із найдавніших знаків, який є гербом України.2. Як називається Гімн України? 3. Хто є автором слів Гімну України?4. Назвіть український Національний герб. 5. Назвіть найбільшу святиню українського народу в музичній символіці. 6. Назвіть композитора, який вірш П. Чубинського поклав на музику, цей твір невдовзістав гімном. Вікторина «Запитання-відповідь».

Номер слайду 4

16 лютого в Україні на державному рівні відзначають нове державне свято — День єднання. Президент України Володимир Зеленський на тлі чуток про вторгнення Росії в Україну заявив про створення нового свята.

Номер слайду 5

День єднання - історія свята Взимку 2022 року без пояснень Росія стягнула війська і військову техніку до українського кордону, після чого світові ЗМІ заявили про можливість військового вторгнення РФ в нашу країну. Серед можливих дат початку війни британське видавництво The Sun назвало 16 лютого. Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і оголосив цю дату Днем єднання України. Голова держави зареєстрував указ про створення ... …свята.

Номер слайду 6

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №53/2022 Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства. У президентському указі №53/2022 від 14 лютого 2022 року йдеться, що День єднання оголошено для  “посилення консолідації” українців, зміцнення їхньої “стійкості” на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Номер слайду 7

Великий народе великої країни, добрий ранок тобі! Сьогодні важливий – День єднання нас всіх. Ми різні, різного віку, різної статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій. Але об'єднує нас єдине бажання: жити в мирі, щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками. І на все це ми маємо повне право. Бо ми в себе вдома, ми в Україні. І ніхто наш дім не буде любити так, як ми любимо. І ніхто, тільки ми разом, зможемо наш дім захистити… Президент України В. Зеленський

Номер слайду 8

День єднання України - сенс свята Українці мають різний рівень доходів, професію і віросповідання, але всі вони люблять свій дім і хочуть жити в мирі.

Номер слайду 9

Офіційне святкування Початок заходів із відзначення Дня єднання у 2022 році, згідно з Указом Президента України, сплановано було на 10:00 16 лютого 2022 року в усіх населених пунктах України. 14 лютого 2022 року, Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із відзначення Дня єднання. 15 лютого 2022 року, на пресконференції у Києві, Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що 16 лютого на усіх телеканалах країни заплановано проведення телемарафонів. 16 лютого, згідно з Указом Президента України, заплановане: підняття Державного Прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах; виконання о 10.00 Державного Гімну України; проведення закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.

Номер слайду 10

Передумови: Починаючи з листопада 2021 року, на кордоні України та Росії зосереджуються російські війська. За даними Києва та західних країн, чисельність підрозділів РФ сягає від 115 до 130 тисяч. США вважають загрозу нападу РФ на Україну реальною. За даними The New York Times, Росія сконцентрувала біля кордонів України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснити вторгнення на українську територію. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков запевнили, що українська армія готова дати відсіч Росії у разі вторгнення. А президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона аналізує інформацію розвідки щодо загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну найближчим часом. Сполучені Штати припускають, що вторгнення на українську територію може відбутися будь-якої миті. Але секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що повномасштабного наступу Росії на українську територію не буде, а до кроків із дестабілізації Київ готовий.

Номер слайду 11

Що було далі: 24 лютого Росія розпочала масштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі та окупованого Криму. Україна почала чинити запеклий опір. Армія Росії обстріляла прикордонні застави, завдала удари з повітря по понад 40 об'єктах військової інфраструктури майже усіх регіонів України. Розпочався рух танкових колон і живої сили. Путін назвав це «спецоперацією» з метою «демілітаризації і денацифікації України». Армія України, Нацгвардія, поліція, Тероборона, звичайні люди стали на захист України об’єднавшись. В Україні оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Президент Володимир Зеленський заявив: Українці на своїй землі і нікому її не віддадуть. Події 24 лютого об’єднали наших українців…Весь український народ став на боротьбу з окупантом. Розгорнувся масштабний волонтерський рух, і на передову вчасно доставлялося військове спорядження, харчі, маскувальні сітки, теплі листи і малюнки від школярів. Люди голими руками зупиняли ворога на вулиці. А жінки, які вчасно покинули країну збирали цілі мітинги в різних країнах світу, аби привернути увагу до ситуації в України. Об’єдналась не лише Україна, об’єднався весь світ.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Непохитна віра в перемогу - об’єднувальний фактор для українців. У нелегкий для держави час українці зібралися у велику спільноту, зорганізувалися в громади, асоціації й, об’єднавшись в єдине ціле, роблять спільну справу, наближаючи перемогу. Важко знайти українця, який хоча б раз не задонатив на загальнонаціональну мету. Однією з багатьох цілей став збір коштів на безпілотники “Байрактар”, організований фондом шоумена та волонтера Сергія Притули. Лише за добу вдалося зібрати одразу на два дрони – 296 млн гривень. До кінця збору на рахунку фонду було зафіксовано суму в понад 600 млн гривень. За підтримки

Номер слайду 14

За час повномасштабної війни національне єднання стало безпрецедентним. Люди згуртувалися, допомагають, чим можуть: приймають, як рідних, вимушених переселенців, роблять усе, аби їм було комфортно, підтримують морально. З молитвою у серці сортують, вантажать, доставляють гуманітарну допомогу, готують їжу для захисників, плетуть сітки, виготовляють окопні свічки. Патріотизм сьогодні набуває особливого значення. 

Номер слайду 15

Ми з вами плідно попрацювали. Тож заслуговуємо на сюрприз. Пропоную переглянути мультфільм «Ой у лузі червона калина» . Посилання:https://youtube.com/watch?v=j. USg. Zy. Vrjv. I&si=En. SIka. IECMi. Omar. EА що для вас Україна? (відповіді дітей)

Номер слайду 16

. Звучить пісня «Моя Україна»(музика Н. Петраш, слова Ю. Рибчинський) https://youtube.com/watch?v=2 Nxzz. Zq. St. Yw&si=En. SIka. IECMi. Omar. E

pptx
Додано
29 березня 2023
Переглядів
1100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку