Презентація "5 клас: "Хто ми?"

Про матеріал

Презентація допоможе провести батьківські збори і класному керівникоі та психологу. Під час зібрання батьки є активними учасниками,: відбувається діалог вчитель-батько, батько-психолог і т.п. Також допомагає отримати уявлення батьків про своїх дітей, можливі труднощі. захід є

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські збори: “5 клас: “Хто ми?”

Номер слайду 2

Батьки вибрали для сина кращого вчителя. Вранці дідусь повів онука до школи. Коли дід і онук увійшли у двір, їх оточили діти. – Який смішний старий, – засміявся один хлопчик. – Гей, маленький товстун, – скорчив гримасу іншій. Діти кричали і скакали навколо діда і онука. Тут вчитель подзвонив у дзвіночок, оголошуючи початок уроку, і діти втекли. Дідусь рішуче взяв онука за руку і вийшов на вулицю. – Ура, я не піду в школу, – зрадів хлопчик. – Підеш, але не в цю, – сердито відповів дід. – Я сам знайду тобі школу. Дід відвів онука до себе додому, доручив його бабусі, а сам пішов шукати кращого вчителя. Побачивши якусь школу, дід зайшов у двір і чекав, коли вчитель відпустить дітей на перерву. У деяких школах діти не звертали на старого уваги, в інших – дражнили його. Дід мовчки повертався і йшов. Нарешті, він увійшов в крихітний дворик маленької школи і втомлено притулився до огорожі. Задзвенів дзвінок, і діти вибігли у двір. – Дідусю, вам погано, принести води? – Почувся голос. – У нас у дворі є лавка, сідайте, будь ласка, – запропонував один хлопчик. – Хочете, я покличу вчителя? – Запитала інша дитина. Незабаром у двір вийшов молодий учитель. Дід привітався і сказав: – Нарешті, я знайшов кращу школу для мого онука. – Ви помиляєтесь, дідусь, наша школа не найкраща. Вона маленька і тісна. Старий не став сперечатися. Він про все домовився з учителем і пішов. Увечері мама хлопчика запитали діда: – Батько, Ви неграмотні. Чому Ви думаєте, що знайшли кращого вчителя? – Через учнів дізнаються про вчителів, – відповів дід.

Номер слайду 3

Вправа “Ініціали”

Номер слайду 4

"Шкільний шлях" 11 клас 10 клас 9 клас 8 клас 7 клас 6 клас 5 клас 4 клас 3 клас 2 клас 1 клас

Номер слайду 5

Продовжити фразу: "У початковій школі мені найбільше запам'яталося..."; "У п'ятому класі мені хотілося б...".

Номер слайду 6

Вправа “Бінго”

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Пам'ятка батькам п'ятикласника У ваших дітей проблемно-переломний період, тому будьте особливо спостережливими, уважними, небайдужими. У 5-му класі розширився обсяг основних предметів, зросла кількість предметів, тому збільшується час для підготовки уроків. Забезпечте своїм дітям удале поєднання відпочинку, фізичної праці та роботи над уроками. Програми включають більше теоретичного матеріалу. Тому слід привчати дітей міцно заучувати окремі правила з математики, української мови, географії тощо. Уважно стежте за рівнем виразного читання ваших дітей. Хай удома виразно читають усі тексти, що задані з різних предметів. Стежте за порадами вчителів, записаними у щоденниках і робочих зошитах. Дбайте про те, щоб дитина навчалась бути охайною в усьому, включаючи бережне ставлення до підручників. Ніколи не поспішайте з висновками ні про дитину, ні про вчителя - прийдіть у школу, поспілкуйтеся з учителем. Намагайтесь придбати для сімейної бібліотеки різноманітні словники та довідкову літературу. Пам'ятайте, що клас, де навчається ваша дитина, - ціле трьох колективів: дітей, батьків, учителів. Чим дружніші, цілеспрямованіші будуть ці колективи, у тим кращій атмосфері буде формуватись ваш хлопчик чи дівчинка. Це залежить від кожного й від вас теж. Не забувайте: дитину не слід карати за невміння, а терпеливо вчити, підказувати, радити, допомагати, підтримувати. Керуйтесь у спілкуванні з дитиною правилом: найдієвіший засіб виховання - особистий приклад. Дбайте про всебічний розвиток своєї дитини. Умійте ставити себе на місце дитини. Пам'ятайте: праця, зокрема навчальна, не завдає шкоди вихованню дитини, а бездіяльність - перший ворог.

Номер слайду 9

Притча “Одна година твого часу" Якось одного разу чоловік повернувся пізно додому з роботи, як завжди втомлений  і побачив, що в дверях його чекає п'ятирічний син. Тату, можна у тебе дещо запитати? Звичайно, що сталося? -Тату, а скільки ти отримуєш? - Ця не твоя справа! - обурився батько.  - І потім, навіщо це тобі?   - Просто хочу знати.  Будь ласка, ну скажи, скільки ти отримуєш в годину?  - Ну, взагалі-то, 50. А що? - Тату. - син подивився на нього знизу до верху дуже серйозними очима. -Тату, ти можеш зайняти мені 30? - Ти запитував тільки для того, щоб я тобі дав грошей на яку-небудь безглузду іграшку? - закричав той. -Негайно марш до себе в кімнату і лягай спати!. Не можна ж бути таким егоїстом! Я працюю цілий день, страшно втомлююся, а ти так безглуздо поводишся. Малюк тихо пішов до себе до кімнати і закрив за собою двері. А його батько продовжував стояти в дверях і злитися на прохання сина. "Та як він сміє запитувати мене про зарплату, щоб потім попросити грошей"?  Але через якийсь час він заспокоївся і почав міркувати розсудливо: "Може, йому дійсно щось дуже важливе треба купити. Бог зними, з тридцятьма гривниками, він  ще жодного разу у мене не просив грошей". Коли він увійшов до дитячої, його син вже був в ліжку. - Ти не спиш, синок? - запитав він. - Ні,тату. Просто лежу, - відповів хлопчик.  - Я, здається, занадто грубо тобі відповів, - сказав батько.  - У мене був важкий день, і я просто зірвався. Пробач мене. Ось, тримай гроші, які ти просив.  Хлопчик сів в ліжку і посміхнувся.   - Ой,  спасибі! - радісно вигукнув він.  Потім він заліз під подушку і дістав ще декілька зім'ятих гривень. Його батько, побачивши, що у дитини вже є гроші, знову розсердився. А малюк склав усі гроші разом, і ретельно перерахував купюри, і потім знову подивився на батька.  - Навіщо ти просив грошей, якщо вони у тебе вже є? - пробурчав той. - Тому що у мене було недостатньо. Але тепер мені якраз досить, - відповіла дитина.  - Тату, тут рівно п'ятдесят. - Можна я куплю одну годину твого часу? Будь ласка, прийди завтра з роботи раніше, я хочу, щоб ти повечеряв разом з нами.  Мораль:  Моралі немає. Просто хотілося нагадати, що наше життя занадто коротке, щоб проводити його цілком на роботі. Ми не повинні дозволяти йому витікати крізь пальці, і не приділяти хоч би крихітну тим, хто дійсно нас любить, найближчим нашим людям.  Якщо нас завтра не стане, наша компанія дуже швидко замінить нас кимось іншим. І тільки для сім'ї і друзів це буде дійсно велика втрата, про яку вони пам'ятатимуть усе своє життя.  Подумай про це, адже ми приділяємо роботі значно більше часу, ніж сім'ї.

Номер слайду 10

ppt
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
1650
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку