Презентація 5 клас "Комп'ютери та їх різновиди"

Про матеріал
Презентація є корисним матеріалом до проведення уроку інформатики в 5 класу за темою: "Комп'ютери та їх різновиди". В презентації передбачені вправи на перевірку засвоєння знань з класифікації пристроїв вводу та виводу повідомлень, структурні схеми класифікації комп'ютерів, робота з підручником, рефлексія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютери та їх різновиди. Урок 4 5 клас Підготувала вчитель інформатики Запорізької ЗОШ №69 Горбачова І. О.

Номер слайду 2

Горбачова І. О. Актуалізація опорних знань. С.24 Системи, які забезпечують здійснення інформаційних процесів, називають інформаційними системами. Основними складовими комп’ютерних інформаційних систем є технічні пристрої (для передавання, зберігання, опрацювання повідомлень) та комп’ютерні програми (за якими здійснюються ці процеси)Інформаційні технології описують особливості здійснення інформаційних процесів з використанням комп’ютера.

Номер слайду 3

Горбачова І. О. Згадаємо. Пристрої вводу повідомлень. Пристрої виводу повідомлень

Номер слайду 4

Горбачова І. О. Комп’ютери бувають різніС.26 Підручник

Номер слайду 5

Горбачова І. О. Портативні комп’ютери

Номер слайду 6

Горбачова І. О. С. 33 Завдання 7 Список професій, де потрібно використовувати портативні комп’ютери:

Номер слайду 7

Горбачова І. О. Домашнє завдання§1.3 С.32 Питання 1-9 (усно)С.33 Завдання 8 (у зошиті)

Номер слайду 8

Робота за комп’ютером. Не забувати про правила поведінки у комп’ютерному класіГорбачова І. О.

Номер слайду 9

Горбачова І. О. Завдання для роботи за комп’ютером1. Зайти через браузер до Інтернету. 2. Набрати адресу сайту nz.ua3. У вікні, що відкриється, набрати свій логін та пароль. Увійти.4. Знайти зліва закладку щоденник. Натиснути.5. Знайти урок інформатика за розкладом.6. Натиснути на ДЗ, увійти у дистанційне завдання.7. Виконати дистанційне завдання. З результатом ознайомити вчителя.

Номер слайду 10

Розвантажте зір

Номер слайду 11

Горбачова І. О. Рефлексія1. На які види поділяються комп’ютери?Суперкомп’ютери, персональні, комп’ютери, що вбудовані всередину різноманітних пристроїв і машин.2. Які типи персональних комп’ютерів ви знаєте?Стаціонарні і портативні3. Які є види портативних комп’ютерів?Ноутбук, нетбук, планшет, смартфон4. Що було важко на уроці?

Номер слайду 12

Горбачова І. О. Дякую за роботу на уроці

Номер слайду 13

Використані ресурси 1.Інформатика. Підручник для 5 класу закладів загальної середньої освіти. Автори: Й. Я. Ривкінд. Т.І. Лисенко, Л. А. Чернікова, В. В.шакотько. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України. Київ. «генеза» 20192. Картинки google. Горбачова І. О.

pptx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
2776
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку