Презентація 5 клас НУШ "Профілактика інфекційних захворювань"

Про матеріал

Презентація 5 клас НУШ на тему: "Профілактика інфекційних захворювань".

Містить інформацію про інфекційні захворювання, шляхи передачі, заходи щодо профілактики інфекційних захворювань

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика інфекційних захворювань

Номер слайду 2

Використайте набуті знання!!!Оберіть те, що допомагає запобігти порушенню постави.

Номер слайду 3

Використайте набуті знання!!!Визначте, які твердження хибні, а які - істинні.• Під час читання книжку треба тримати вище рівня очей. • Під час письма слід частіше кліпати очима. • Не можна читати на сліпучому сонці.

Номер слайду 4

Використайте набуті знання!!!Назвіть дитину, яка правильно обрала і носить наплічник.

Номер слайду 5

Інфекційні захворюванняІнфекційні захворювання - це хвороби, які мають здатність передаватися від хворої людини до здорової. Інфекційні захворювання: кір, вітрянка, грип, коронавірус, туберкульоз

Номер слайду 6

Інфекційні захворюванняІнфекційні захворювання спричиняють паразити, бактерії або віруси. Паразити можуть сягати до 10 метрів завдовжки. Щоб побачити бактерії, потрібен оптичний мікроскоп. Віруси можна розгледіти тільки за допомогою електронного мікроскопа.

Номер слайду 7

Інфекційні захворювання. Деякі інфекційні захворювання поширюються дуже швидко. Щоб запобігти цьому, впроваджують карантин. Карантин - спеціальні правила, які обмежують соціальні контакти людей на певній території.

Номер слайду 8

«Вільний мікрофон»Запропонуте правила, яких необхідно дотримуватись під час карантину

Номер слайду 9

Шляхи зараження респіраторними інфекціями. Деякі мікроби та віруси живуть у повітрі на мікроскопічних краплинках води. Під час дихання вони потрапляють до організму людини. Найчастіше це трапляється, коли поруч хтось кашляє або чхає. У такий спосіб люди нерідко захворюють на грип, ангіну, коронавірус тощо. Такі інфекції ще називають респіраторними.

Номер слайду 10

Симптоми респіраторних захворювань• висока температура • кашель, нежить, біль у горлі, ускладнене дихання • біль у грудях та м’язах, слабкість

Номер слайду 11

«Вільний мікрофон»Запропонуйте способи захисту організму від респіраторних захворювань

Номер слайду 12

Способи захисту від респіраторних інфекцій. Поясніть, чому треба дотримуватися цих способів захисту від респіраторних інфекцій

Номер слайду 13

Працюємо самостійно!!!Перейдіть за QR-кодом і подивіться мультфільм про засоби безпеки під час епідемії коронавірусу. • Які кроки допоможуть перемогти вірус? • Чим можна продезінфікувати руки, якщо мило і вода недоступні?

Номер слайду 14

Туберкульоз. Туберкульоз — друге за смертністю захворювання після ВІЛ. В Україні епідемія туберкульозу розпочалася у 1995 році та триває досі. Туберкульоз заразний і передається від хворої людини до здорової або від хворої тварини до людини. Коли хворий кашляє, чхає, розмовляє, разом зі слиною у повітря потрапляють збудники туберкульозу. Здорова людина може вдихнути їх і заразитися.

Номер слайду 15

Туберкульоз. Можна заразитися і від хворих на туберкульоз тварин. Наприклад, якщо вживати некип’ячене молоко або доглядати за хворими тваринами: під час їх годування, напування, чищення стійла тощо.

Номер слайду 16

Чинники ризику та захисту від туберкульозу. В організмі багатьох людей є збудники захворювання на туберкульоз. Але якщо дотримуватися здорового способу життя і не переохолоджуватися — не варто хвилюватися. Коли імунітет сильний, він тримає інфекцію під контролем, і людина не захворіє

Номер слайду 17

Інфекції, що передаються через кров. Деякі інфекції передаються через кров, коли спільно користуються медичними інструментами або роблять переливання неперевіреної крові. Передаються через кров: віруси гепатиту B, гепатиту С, герпесу, вірус імунодефіциту людини (ВІЛ)

Номер слайду 18

ВІЛ - підступний вірус, який руйнує імунітет

Номер слайду 19

Захист від зараження інфекціями, що передаються через кров

Номер слайду 20

Як ВІЛ не передається. ВІЛ не передається через спілкування, обійми, дружні поцілунки, кашель або чхання, користування спільним посудом або одягом.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Оцініть свої досягнення. Я знаю, що таке карантин. ☆☆☆ Я можу назвати симптоми респіраторних захворювань. ☆☆☆ Я вмію захищатися від деяких інфекцій. ☆☆☆

Номер слайду 23

Домашнє завдання. Прочитати параграф 23 АБО ЕЛЕКТРОННИЙ ПІДРУЧНИК ПАРАГРАФ 15

Номер слайду 24

До наступної зустрічі!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Иванова Наталия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Вонярха Яна Олегівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
2437
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку