Номер слайду 3
Використовуйте зображенняВаша тарілка обов'язково має мати овочі, фрукти та ягоди. Варто з'їдати хоча б 300 г овочів та 200 г фруктів і ягід щодня. Кожен ваш прийом їжі має на чверть складатися з овочів - це може бути цілий овоч, кілька ложок салату, зварені чи тушковані овочі. Хоча картопля є також овочем, її вживання варто обмежити, адже користі від неї небагато В якості перекусу, замість шоколадки, можна з'їсти яблуко чи банан. Також можете поласувати грушами, апельсинами, бананами, виноградом, абрикосами тощо. Важливо мати різноманітний раціон. Тому комбінуйте овочі та фрукти різних кольорів та видів і пам'ятайте, що зелені - найкорисніші з них. Також гарним перекусом можуть слугувати горіхи, які є джерелом різних мікроелементів. Щоб забезпечити норму білка варто споживати м'ясо птиці, телятини, яйця, бобові (нут, сочевиця, горох, квасоля, соя і т.п.). 2-3 рази на тиждень не завадило б споживати рибні страви, пріоритетом є морська жирна риба. Також можете обрати коропа, хека, судака, минтая, несолоного оселедця, лосося та інших[2]. В якості гарніра надавайте перевагу цільнозерновим продуктам. Це вівсяна, гречана та пшенична каші, нешліфований рис, а також макарони з твердих сортів пшениці, цільнозерновий хліб та хлібці.