Презентація "6 клас СПО Зберігання продуктів харчування і готової їжи"

Про матеріал
Презентація до уроку з соціально-побутового орієнтування в 6 класу за програмою Чеботарьової О. В., Остапенко Л. І., Тарновської Л. І. «ПРОГРАМИ З КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИТКОВОЇ РОБОТИ ДЛЯ 5-10 КЛАСІВ СПЕЦІАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ДЛЯ ДІТЕЙ З ПОРУШЕННЯМИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО РОЗВИТКУ. CОЦІАЛЬНО-ПОБУТОВЕ ОРІЄНТУВАННЯ. 5-10 КЛАСИ», 2022 р. Тема уроку " Зберігання продуктів харчування і готової їжи (основні правила, посуд, побутова техніка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зберігання продуктів харчування і готової їжі (основні правила, посуд, побутова техніка)6 клас СПО

Номер слайду 2

У раціон харчування людини входить безліч різноманітних продуктів, які ми можемо вживати відразу або через якийсь час. Правильне зберігання продуктів дозволяє зберегти харчову цінність, оберегти від псування, має велике значення для профілактики харчових отруєнь. Що ж означає зберігати продукти? Це значить зупиняти процес їхнього псування. Питання: Де ми зберігаємо наші вже готові страви? У холодильнику, погребі.

Номер слайду 3

Холодильник - це електроприлад, призначений для охолодження, заморожування і зберігання швидкопсувних продуктів. Холодильник є велика або маленька шафа з однією або декількома дверцями. Всередині можна побачити ряди полиць, де лежать продукти. Слід пам'ятати, що готові страви можна зберігати в холодильнику не більше 72 годин. Після цього продукти стають небезпечними для здоров’я. Правила експлуатації холодильника: Забороняється: 1. Залишати холодильник відкритим, інакше він зламається. 2. Вмикати і вимикати холодильник мокрими руками. 3. Чіпати внутрішню сторону холодильника гострими предметами: ви можете пошкодити механізм утворення холоду. 4. Ставити в холодильник гарячі блюда.

Номер слайду 4

Вправа «Так чи не так»- Готові страви бережи в холодильнику … (так чи ні?)- Холодильник мити не треба… (так чи ні?).- Заморожені продукти бережи в морозильній камері…(так чи ні?)- Всі продукти повинні бути щільно закритими…(так чи ні?)- Зберігати продукти в теплі, без холодильника небезпечно для життя…(так чи ні?)

Номер слайду 5

         Правила зберігання продуктів у холодильнику:  Варто зберігати продукти в холодильнику по полицях. При цьому необхідно пам'ятати, що різні зони холодильної шафи мають різну температуру. Наприклад, на нижній полиці температура становить +1 °С, а на верхньої +6 °С. На середніх полках - +3...4 °З. На  дверцятах, що відкривається, температура завжди вище, ніж усередині. Це треба брати в облік при зберіганні там швидкопсувних продуктів. Кожну групу товарів зберігати окремо (не тільки у різних контейнерах, а й у різних ящиках, і на окремих полицях). Не варто поєднувати сирі продукти із готовими стравами.4. Молочні вироби варто зберігати на середніх полках. Сир не слід зберігати в поліетиленовому пакеті, краще використати скляний або емальований посуд.5.    Різні фрукти та овочі зберігайте у окремих тарах, оскільки вони прискорюють гниття одне одного. 6. Для овочів і зелені існують ємності для зберігання продуктів. Вони запобігають їхній млявості і сприяють збереженню вітамінів. У закритих ємностях зелень і фрукти можуть залишитися свіжими біля 2-х тижнів.

Номер слайду 6

Які продукти можна зберігати довго й без холодильника:- цукор;- крупи;- спеції;- борошно;- мед;- чай і кава

Номер слайду 7

Є продукти, які зберігаються в інших посудинаххлібницямаслянкаперець/сіль баночки для круп

Номер слайду 8

Для картоплі й інших коренеплодів, овочів і фруктів ідеальний варіант - вентильоване прохолодне приміщення, тобто погріб  

Номер слайду 9

Для зберігання сипучих продуктів найкраще  мати скляну тару або пластикову

Номер слайду 10

Дайте відповіді на питання: Що означає зберігати продукти?2. Що таке «холодильник»? 3. Які правила користування холодильником ви знаєте? 4. Чому не варто поєднувати сирі продукти із готовими стравами? 5. Як називається тара, в якій зберігають хліб?

pptx
Додано
2 січня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку