Презентація 7 клас Світова спадщина ЮНЕСКО

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе краще дізнатися про об'єкти Світової спиродної спадщини ЮНЕСКО Північної Америки. Розвивати пізнавальний інтерес, інтелектуальні і творчі здібності учнів у процесі виконання творчого завдання; Набути самостійно нових знань з географії; Застосовувати географічні знання для оцінки значущості об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО; Виховувати повагу та дбайливе ставлення до пам'яток культур інших народів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Об'єкти, віднесені до Світової спадщини ЮНЕСКО в Північній Америці (урок-дослідження)

Номер слайду 2

Засвоїти знання про основні об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО Північної Америки;Розвивати пізнавальний інтерес, інтелектуальні і творчі здібності учнів у процесі виконання творчого завдання; Набути самостійно нових знань з географії; Застосовувати географічні знання для оцінки значущості об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО; Виховувати повагу та дбайливе ставлення до пам'яток культур інших народів. МЕТА УРОКУ:

Номер слайду 3

Що таке ЮНЕСКО?ЮНЕСКО (UNESCO) — Організація Об'єднаних Націй з питаннях освіти, науки і культури (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). ЮНЕСКО є міжурядовою організацією, спеціалізованою установою ООН. Штаб-квартира Організації розташована у Парижі (Франція). Об'єкти світової спадщини поділяються на: ПРИРОДНІ та КУЛЬТУРНІ.

Номер слайду 4

Виступ учнів з доповідями.

Номер слайду 5

ДЕЯКІ ПРИРОДНІ ОБ’ЄКТИ СВІТОВОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО ПН. АМЕРИКИ.

Номер слайду 6

Заповідники Белізького бар'єрного рифу. Серія коралових рифів біля узбережжя Белізу. Риф тягнеться близько 300 км, та є складовою Мезоамериканської системи бар'єрних рифів завдовжки 900 км, і це робить його другою за величиною системою коралових рифів у світі після Великого бар'єрного рифу в Австралії. Це найпопулярніша туристична пам'ятка, також вона є важливою для рибальської промисловості.

Номер слайду 7

Національний парк Вуд-Буффало. Найбільший національний парк Канади. Велика частина парку — дельта річок Піс, Атабаска та Слейв. Головна природоохоронна пам'ятка парку — стадо атабаських бізонів. Також в цьому районі гніздяться американські журавлі. Тваринний світ парку включає лосів, вовків, американських чорних ведмедів, бобрів, американських бабаків, американських зайців та рисей. У 1983 році парк було віднесено до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 8

Національний парк НаганніУ перекладі Наганні означає «душа». Парк проходить річкою Саут-Наганні і має 4 каньйони – Фірст Каньйон «Перший», Секонд Каньйон «Другий», Сьорд Каньйон «Третій», i Форс Каньйон «Четвертий». На річці Саут-Наганні розташовується водоспад Вірджинія, висота якого становить 90 метрів, що у 2 рази перевищує Ніагарський водоспад. В парку знаходяться сірчані термальні води, тундра, ліси ялини, тополі. У 1978 році парк став частиною Світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 9

Парк знаменитий тим, що це одне з найбільших сховищ скам'янілостей динозаврів у світі. Знайдено 40 видів скам'янілостей та виставлено понад 500 екземплярів у багатьох музеях світу. Знаменита збірка викопних решток, що налічує близько 500 різних скам'янілих живих організмів, від мікроскопічних спор папороті до величезних м'ясоїдних динозаврів, справедливо віднесена до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 1979 році. Провінційний парк динозавр

Номер слайду 10

Парки Канадських Скелястих гір. Ці могутні гори є однією з найбільших туристичних визначних пам'яток Канади. З їхніми скелястими засніженими вершинами, широкими долинами, гарячими джерелами. Скелясті гори та їх місцевість, були перетворені на заповідники Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО .

Номер слайду 11

Єллоустонський національний парк зосереджує на своїй території безліч геотермальних джерел, різних за своєю природою. У їх числі – гейзери, фумароли (природні отвори в землі, звідки виходить пар вулкану) і грязьові вулкани. Всі вони є результатом вулканічної діяльності, що безперервно відбувається в надрах землі під Єллоустонським парком. Єллоустонський національний парк

Номер слайду 12

ДЕЯКІ КУЛЬТУРНІ ОБ’ЄКТИ СВІТОВОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО ПН. АМЕРИКИ.

Номер слайду 13

Національний історичний парк Чако. Чако являв собою центр розквіту культури пращурів. Хоча місцевість була в цілому пустельна, у районі каньйону життя вирувало. Місцеві жителі зводили величезні вежі (пуеблос) з просторими приміщеннями всередині, навколо яких виникали невеликі поселення. Культурні об’єкти Чако, які входять до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО , розташовані в посушливому і малонаселеному регіоні.

Номер слайду 14

Національний парк Меса-Верде. Парк створений у 1906 році для охорони численних руїн поселень індіанців анасазі (предків сучасних пуебло). Поселення існували протягом VI—XIII століть. Парк отримав своє ім'я від однойменного плато. Назва плато перекладається з іспанської як «Зелений стіл», оскільки воно покрито хвойним лісом.

Номер слайду 15

Група з 109 курганів північноамериканських індіанців. Найбільший археологічний пам'ятник міссісіпської культури (VII—XIV ст.). З 1982 р. — під захистом ЮНЕСКО як пам'ятник Всесвітньої спадщини.Історичний пам'ятник Кургани Кахокії

Номер слайду 16

Національний пам'ятник США, символ свободи, демократії та справедливості. Це одна з найзнаменитіших скульптур у США та у світі, часто звана «символом Нью-Йорка і США», «символом свободи і демократії», «Леді Свобода». Це подарунок французьких громадян до сторіччя американської революції. Статуя Свободи

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Повторити §§38-39 Відповідати на питання підручника ст.160. та ст. 164

pptx
Додав(-ла)
Угрюмова Анна
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
1522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку