ПРЕЗЕНТАЦІЯ 7 КЛАС З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА "Дизайн одягу"

Про матеріал
Дизайн одягу— це один із напрямів творчої діяльності метою якої є проектування комфортного, функціонального й естетичного одягу, що відповідає матеріальним і духовним вимогам споживача. Для створення дизайну одягу необхідно мати знання про різні техніки та технології шиття, вміти малювати ескізи, володіти здатністю до композиційного мислення та знати тенденції модного світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дизайн одягу Презентацію підготувала вчитель образотворчого мистецтва Криворізької гімназії № 97 Коляда О.М.

Номер слайду 2

«Я не займаюся модою. Я сама – мода» Коко Шанель

Номер слайду 3

Емоційне налаштування - Хто прийшов із гарним настроєм – правою рукою махніть ! - Хто чує мене – головою кивніть ! - Хто готовий спілкуватися – лівою рукою махніть ! - Хто бачить мене прошу оком моргніть !

Номер слайду 4

Пригадаймо тему з минулого уроку в вигляді загадок : Без язика, а говорить, Без голови, а все розуміє, Без ніг, а скрізь буває. *** Сама я нічого не знаю, та всіх розуму навчаю. *** Дерево - не дерево, а листки має, Той буде мудрим, хто їх добре знає.

Номер слайду 5

Що таке дизайн одягу? Професії – дизайнер-модельєр, кутюр’є, стиліст. Історія моди. Стилі одягу. Виконаємо практичну роботу: “ Створимо ескіз сучасного одягу”. Сьогодні на уроці ви дізнаєтесь:

Номер слайду 6

Як ви вважаєте, чи може одяг підняти настрій? Який це одяг для вас?

Номер слайду 7

Дизайн одягу— це один із напрямів творчої діяльності метою якої є проектування комфортного, функціонального й естетичного одягу, що відповідає матеріальним і духовним вимогам споживача. Для створення дизайну одягу необхідно мати знання про різні техніки та технології шиття, вміти малювати ескізи, володіти здатністю до композиційного мислення та знати тенденції модного світу. Вас цікавить світ моди? Чи знаєте ви дизайнерів одягу світового рівня? А українських дизайнерів? Які б запитання ви поставили дизайнеру одягу під час зустрічі?

Номер слайду 8

Дизайнер–модельєр створює нові моделі одягу, взуття, головних уборів, аксесуарів. Йому потрібен художній смак, глибокі знання в історії костюма, необхідно розбиратися в явищах світової культури. Він має добре малювати, щоб викласти свої ідеї на папір. Кутюр’є створює колекції моделей унікального одягу для будинків високої моди. Стилістом називають спеціаліста, який здатен допомогти споживачу підібрати гардероб у єдиному стилі та доповнити його відповідальною зачіскою та макіяжем.

Номер слайду 9

Україна може похизуватись заслугами своїх дизайнерів одягу. Серед них Андре Тан, який створив особливий стиль Smart Couture, Ірина Каравай — дизайнерка перших леді та розробниця корпоративного стилю великих компаній. Андре Тан Ірина Каравай

Номер слайду 10

Саша Каневський, Роксолана Богуцька, Любов Чернікова, Вікторія Гресь, Олексій Залевський, Михайло Воронін, Світлана Бевза й інші.

Номер слайду 11

Роботи дизайнерки Любові Чернікової Роботи дизайнера Саші Каневського

Номер слайду 12

З давніх-давен люди використовували моду для вираження свого статусу, смаку, релігійних та культурних переконань. У давнину мода зазвичай обмежувалась верхнім класом суспільства, який мав змогу дозволити собі дорогі тканини та прикраси. Однак з часом мода стала більш доступною для всіх верств населення, а з розвитком промисловості та масового виробництва стала ще більш популярною. Подивіться, як змінювалася мода протягом часу?

Номер слайду 13

Стилі одягу класичний романтичний спортивний фольклорний

Номер слайду 14

Класичний (діловий) стиль - це відмінний стиль, що передбачає стриманий, елегантний та досконалий вигляд. Він базується на використанні простих, але стильних речей, таких як сорочки, піджаки, брюки, туфлі та чоботи.

Номер слайду 15

Романтичний стиль в одязі покликаний створювати піднесений та витончений образ. У жіночому одязі для цього стилю властивим є використання рюшів, воланів, довгих суконь легкого крою. Для чоловіків характерні жилети, шийні хустки, сорочки з широкими рукавами. Для стилю є властивим використання тканин із зображенням квітів та пастельна колірна гама.

Номер слайду 16

Спортивний стиль - це комфортний та практичний стиль, що передбачає використання спортивного одягу та взуття, такого як кросівки, куртки, спортивні штани та футболки.

Номер слайду 17

Фольклорний стиль - одяг, який стилізований під національний костюм. Ідея стилю полягає в тому, щоб не повністю копіювати національне вбрання, а лише запозичувати певні елементи, включаючи їх у сучасні моделі.

Номер слайду 18

Екстравагантний стиль в одязі - дуже небезпечне стилістичне спрямування, що вимагає загостреного смаку та дизайнерської майстерності, оскільки може межувати з вульгарністю. Водночас екстравагантний стиль є рушієм моди. Пограємо в гру на дошці Jamboard

Номер слайду 19

Гімнастика для очей Очі щільно ми закрили – Ще один, два, три, чотири. Потім ширше розкриваєм, Вдалині щось розглядаєм. І поки ми розглядали До шести порахували. Щоб очі наші відпочили, Робим ще разів чотири.

Номер слайду 20

Завдання: Створити ескіз сучасного одягу (жіночого чи чоловічого) Етапи виконання практичного завдання Продумайте, для кого ви бажаєте розробити ескіз одягу? Визначте конструкцію вашого ескізу. Продумайте вид оздоблення та його розміщення. Визначте кольорове вирішення ескізу. Доповніть ескіз одягу аксесуарами: взуття, капелюх, рукавички, прикраси.

Номер слайду 21

Ескізи сучасного одягу

Номер слайду 22

Ескізи сучасного одягу

Номер слайду 23

Ескізи сучасного одягу

Номер слайду 24

Рефлексія 1. З якою темою ви познайомились на уроці? 2. Чи цікаво було на уроці? 3. Чи було на уроці важко? 4. Які стилі одягу вам запам’яталися на уроці? 5. Чи отримали ви задоволення від своєї роботи?

Номер слайду 25

Література: Образотворче мистецтво (Папіш, Шутка) 7 клас https://pidruchnyk.com.ua/715-obrazotvorche-mistectvo-7-klas-papish-2015.html?authuser=0&hl=ru Малюють юні дизайнери одягу https://vmpdu.edu.vn.ua/novyny/malyuyut-yuni-dyzaynery-odyagu Образотворче мистецтво. 7 клас. Федун https://uahistory.co/pidruchniki/fine-arts-7-class-2015-fedyn/24.php ЧОЛОВІЧИЙ ОДЯГ https://goodhouse.com.ua/poradi/17150-cholovicha-modalito-2019-tendencii-foto-yak-kupiti-modnij-cholovichij-odyag-na-lito-v-internet-magazini-aliekspress-v-2019-roci.html МАЛЮНКИ ДИЗАЙНЕРІ В https://pictures.pibig.info/28028-risunki-dizajnerov.html ЗОБРАЖЕННЯ, ВИКОРИСТАНІ ПІД ЧАС УРОКУ, ВЗЯТІ З МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ

Номер слайду 26

Дякую за увагу!

ppt
Додано
10 березня
Переглядів
434
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку