Презентація. §8 Друзі та подруги з інвалідністю НУШ ВЖР

Про матеріал
Вчимося жити разом : підручник для 5 кл./ Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, К. С. Василенко, І. В. Лаврентьєва, Н. В. Андрук.:Видавництво «Алатон», 2022.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§8 Друзі та подруги з інвалідністю. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:обговорите, які права мають діти з інвалідністю;потренуєтеся висловлювати підтримку людям, які цього потребують;дізнаєтеся про історії видатних людей з інвалідністю;розвиватимете уміння співчувати, співпрацювати, ефективно спілкуватися, підтримувати людей з інвалідністю.• люди з інвалідністю • комфортне довкілля

Номер слайду 3

права дітей з інвалідністю. Поруч з нами живуть і навчаються хлопчики та дівчатка, які мають слабке здоров’я, погано бачать або чують, пересуваються в інвалідному візку. Кожен із цих дітей також має неповторний характер, захоплення, інтереси, мрії, бажання мати друзів, вчитися та бути важливим членом суспільства. Розгляньте мал. 22 й обговоріть, які права мають діти з інвалідністю. Обговоріть, які ще права мають діти з інвалідністю. Чи відрізняються їхні права від прав інших дітей?• Перейдіть за QR-кодом та подивіться мультфільм «Подарунок». Завантажте бланк завдання і дайтевідповіді на запитання щодо мультфільму.

Номер слайду 4

Дбаємо про людей з інвалідністю. Життя людей з інвалідністю багато в чому залежить від того, як ставляться до них інші. Як і будь-хто, вони хочуть спілкуватися, мати друзів, заслуговують на повагу і розуміння. Ми маємо знати, як, у разі потреби, висловити підтримку й допомогти людям з інвалідністю.

Номер слайду 5

Дбаємо про людей з інвалідністю1. Прочитайте пам’ятку «Як допомогти людині з інвалідністю».2. Проаналізуйте, як потрібно поводитися у ситуаціях, коли такі люди потребують допомоги. 3. Підготуйте сценку про це і покажіть її в класі.4. Обговоріть, як, на вашу думку, почувається людина з інвалідністю, коли вона не має друзів?За допомогою QR-коду завантажте бланк завдання. Оберіть для кожної наведеної ситуації варіант, як краще висловити підтримку та/або надати допомогу людям з інвалідністю.

Номер слайду 6

Як спілкува. ТИСЯ З ЛЮДЬМИ З ІНВАЛІДНІСТЮПід час спілкування з людьми, які мають різні порушенняздоров’я, варто дотримуватися таких порад:

Номер слайду 7

Як спілкува. ТИСЯ З ЛЮДЬМИ З ІНВАЛІДНІСТЮПід час спілкування з людьми, які мають різні порушенняздоров’я, варто дотримуватися таких порад:

Номер слайду 8

Як спілкува. ТИСЯ З ЛЮДЬМИ З ІНВАЛІДНІСТЮПід час спілкування з людьми, які мають різні порушенняздоров’я, варто дотримуватися таких порад:

Номер слайду 9

оточення, комфортне для всіх. Суспільство, в якому всі поважають права одне одного, є толерантним. Важливою ознакою такого суспільства є облаштоване довкілля для людей з інвалідністю, а також для вагітних жінок, дітей, людей похилого віку тощо. Розгляньте мал. 23 і назвіть умови, які створюються для комфортного життя людей з інвалідністю.

Номер слайду 10

оточення, комфортне для всіх. Пересування є важким випробуванням для багатьох людей з інвалідністю. Подивіться відео про доступність спеціального облаштування для них. Обговоріть:• Яких трьох найефективніших заходів можна вжити у вашому населеному пункті для покращення якості життя осіб із порушенням зору?• Як можна покращити умови життя осіб із порушенням слуху?• Що можна зробити для людей з обмеженоюрухливістю?

Номер слайду 11

успіх під силу кожному. Люди з інвалідністю щодня долають неабиякі труднощі. Попри це, вони часто досягають визначних успіхів у різних сферах життя.

Номер слайду 12

успіх під силу кожному. Подивіться відео про іншу українську чемпіонку-паралімпійку — Оксану Зубковську. Обговоріть:• Як вона йшла до своєї мети?• Які труднощі подолала під час змагання у Токіо?• Як Паралімпійські ігри зламали упереджене ставлення суспільства щодо можливостей людей з інвалідністю?• Чи маєте ви знайомих з інвалідністю, які вміють робити те, чого не вмієте ви?• Підготуйте есе про життя відомої людини з інвалідністю. Презентуйте їх у класі або розмістіть у соцмережах.

Номер слайду 13

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 14

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 15

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 16

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

pptx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
1331
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку