ПРЕЗЕНТАЦІЯ 8 клас "Штучні квіти"

Про матеріал
Учні в 8-х класів у процесі трудового навчання орієнтують на усвідомлення важливості безвідходного виробництва; розуміння шкідливого впливу хімічних матеріалів на навколишнє середовище; обґрунтування значення хімічних матеріалів для збереження природних ресурсів. Вишукане мистецтво-створення декоративних квітів - в принципі доступно кожному, хто має смак, фантазію і хороші руки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

урок 22

Номер слайду 2

Мета: Вивчити способи виготовлення декоративного квітки, розширити знання про різноманітність застосування художніх матеріалів;Розвивати вміння та навички виконання ручних робіт, творчі здібності, пізнавальну активність, наочно-образне мислення;Виховувати естетичний смак, працьовитість, повагу до творчості інших, акуратність.

Номер слайду 3

Вишукане мистецтво-створення декоративних квітів - в принципі доступно кожному, хто має смак, фантазію і хороші руки. Але, як і багато в чому іншому, тут важливе бажання.

Номер слайду 4

Звичайно, штучні квіти не можуть замінити живі, але на жаль, - живі квіти так недовговічні, і до того ж дороги.

Номер слайду 5

Історія. У 3000 році до нашої ери єгиптянки прикрашали себе штучними квітами. В кінці 18 століття штучні квіти починають виготовляти промисловим способом.

Номер слайду 6

Работа эта плохо оплачиваемая, очень вредна для здоровья, так как для окраски употребляют содержащие мышьяк, медь, свинец и даже ртуть краски……Делание цветов из ткани и бумаги производится кустарным способом, и этим занимаются женщины и дети. Ось що можна прочитати в енциклопедії 1903 року:

Номер слайду 7

На початку ХІХ століття це мистецтво вважалося " пережитком буржуазного минулого» і було забуте на довгі роки. Воно відродилося після Вітчизняної війни.

Номер слайду 8

Мода має тенденцію повертатися. Художньо виконані квіти завжди служили прикрасою жіночого туалету. Квіти завжди приносять нам відчуття свята або свідчать про якусь подію, зміну в житті.

Номер слайду 9

Я сьогодні запропоную Вашій увазі варіант технологічної сторони виготовлення декоративного квітки.

Номер слайду 10

Штучні квіти - прикраси, використовувані для декорування інтер'єру, одягу, зачіски, виконані у формі квітів.

Номер слайду 11

Матеріалдля штучних квітів

Номер слайду 12

Правильні форми і красива забарвлення багатьох натуральних кольорів дозволяють робити їх штучно з найрізноманітніших матеріалів:воску,папір,різних тканин,шкіра,залоза,жерсті і дорогоцінних металів,бісер,раковина,фарфор,інших матеріалів.

Номер слайду 13

Квіти з воску

Номер слайду 14

Квіти з воску. Для воскових квітів білий віск розплавляють у водяній бані і занурюють в нього на мить холодну скляну або металеву пластинку, злегка намазану маслом або милом. Віск застигає на платівці рівним шаром; з цих пластинок вирізують пелюстки. Для зелених частин квітки і листя віск підфарбовують при плавленні. Вигинати пелюстки можна дерев'яними бульками на долоні, причому теплота руки досить розм'якшує віск. Підфарбовують пелюстки сухими фарбами за допомогою растушек. Збирають частини квітки на дроті, підігріваючи зліплюються місця на дуже маленькому полум'я спиртової лампочки з гнітом з однієї нитки.

Номер слайду 15

Квіти зі шкіри.

Номер слайду 16

Квіти зі шкіри. З тонкої опойки вирізують пелюстки і листя, а також грубу подобу зав'язі і тичинок; розмочивши шкіру в теплуватою воді і давши їй злегка підсохнути, приводять її в стан, в якому вона легко витягується, так що за допомогою дерев'яних булек, тупого ножа і пальців можна надати частинам потрібну форму і по висиханні намітити жилки підігрітим тупим ножем.

Номер слайду 17

Квіти із жерсті і дорогоцінних металів

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Квіти із заліза. Бляшані квіти робляться штампуванням і спаюванням; потім вже їх розфарбовують лаковими фарбами. Квіти, викувані із заліза, як орнамент для решіток і пам'ятників, виконуються іноді художньо. Це мистецтво було розвинене в кінці XV і в XVI століть; у Венеції, у Флоренції, у Відні, Празі. Ковані квіти роблять так: кінець залізного прутка відтягують в тонку лопаточку, з неї висікають контур за допомогою зубил і вигинають на відповідних підбійниках, виробляють жилки і зварюють послідовно стеблинки окремих пелюсток і листя в загальний стебло. Інший прийом потрібен для виготовлення литих квітів з металу.

Номер слайду 20

Натуральний квітка, якщо він досить м'ясистий, або воскову модель квітки оточують формувальної масою, вставивши де слід зволікання, щоб утворити шляхи для розплавленого металу і для виходу повітря. Таку форму просушують і потім повільно прожарюють: модель згорає, і в утворюється порожнечу наливають розплавлений метал. Для Виливки зі срібла, бронзи і легкоплавких металів беруть суміш 3 частини паленого гіпсу, 1 частина товченої цегли, розмішану з водним розчином рівних частин нашатирю і квасцов. Щоб видалити золу, що залишилася від спалювання моделі, наливають у форму ртуті, в якій зола спливає.

Номер слайду 21

Квіти з бісеру.

Номер слайду 22

Квіти з пластику. У 50-і роки XX століття стали виготовляти квіти з пластмаси. В даний час з пластика роблять в основному заготовки зав'язей і тичинок, стебла, а також деякі квіти (антуріума, кали, листя фаленопсисів і інші).

Номер слайду 23

Квіти з раковин і полімерної глини

Номер слайду 24

Квіти з полімерної глини. Квіти роблять зі спеціальної полімерної глини, додаючи в глину фарбу. Зараз мистецтво створення квітів з полімерної глини називають»керамічна флористика".

Номер слайду 25

Квіти з порцеляни.

Номер слайду 26

Квіти з порцеляни. Квіти з порцеляни виготовляються з порцелянової маси з домішкою декстрину. Від цієї добавки вона стає настільки пластичною, що її можна розкачати в тонкі пластинки і формувати квіти на зразок воскових. При першому випалюванні декстрин вигорає, і отриманий «бісквіт» розфарбовують звичайними для порцеляни прийомами.

Номер слайду 27

Квіти з мила

Номер слайду 28

Квіти з мила. Квіти з мила роблять двома способами. Вирізання: брусок шаруватого кольорового мила встановлюють в токарний верстат, і круглими заглибленнями формують квітка. Закінчений квітка є симетричним і правильним, але квіти не однакові і схожі на виготовлені вручну. Формування: менш масляне мило перемелюють в порошок і змішують з водою. Ця паста використовується як матеріал для моделювання. Листя і структура пелюстки друкуються на милі.

Номер слайду 29

Після вивчення нового матеріалу учні виконують загальну роботу. Дати опис наступним "декоративним квітам”(як на преведущих слайдах). ДІВЧАТА«Квіти з різних тканин»ХЛОПЦІ«Квіти з паперу»

Номер слайду 30

Квіти з різних тканин

Номер слайду 31

Квіти з паперу

Номер слайду 32

Дякую за роботу. Презентация подготовленадля урока «Трудове навчання» в 8 классе учителем Бердянского УВК №1 «Мрія»Картамышевым Игорем Павловичем

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ланіна Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Килівник Галина
    Дуже гарне і прекрасне подання матеріалу, 12+++!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
17916
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку