Презентація "А.Гавальда "35 кіло надії""

Про матеріал
матеріал містить презентацію до уроку зарубіжної літератури в 6 класі за твором А.Гавальди "35 кіло надії"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анна Ґавальда «35 кіло надії». Урок зарубіжної літератури 6 клас

Номер слайду 2

ПАСПОРТ ТВОРУАвтор – Анна Гавальда (французька письменниця)Рік написання – 2002 Жанр – повість

Номер слайду 3

Анна Ґавальда «35 кіло надії». Тема –  виживання підлітка в світі, в якому він не може адаптуватися через певні розумові проблеми.Ідея – зворушлива й тепла історія зі щасливим фіналом про формування характеру, зусилля над собою заради того, кого любиш, про підтримку рідних та повагу до найголовнішого в людині – до її душі й серця. 

Номер слайду 4

Головна думка повісті «35 кіло надії»Кожна людина талановита по-своєму. Кожна людина – творець своєї долі. Кожна людина потребує любові, друга й підтримки.

Номер слайду 5

Головні герої Грегуар Дюбоськ – 13-річний хлопчик, добрий, творчий, любитель майструвати. Він дуже погано навчався в школі. Подружжя Дюбоськ – батьки Грегуара, які давно не любили один одного, і постійно сварилися через погане навчання сина. Дід Леон – люблячий і турботливий. Діє єдиний, хто любив Грегуара усім серцем. Марі – вихователька, яка прищепила Грегуару любов до поробок

Номер слайду 6

Проблеми твору “35 кіло надії”1. Стосунки батьків і дітей2. Стосунки в сім’ї між подружжям3. Стосунки з однокласниками, вчителями4. Життєвий вибір,5. Досягнення мрії6. Духовний зв’язок поколінь7. Виховання8. Система освіти

Номер слайду 7

Бесіда за змістом. Що пам'ятає Греугар про своє дитинство до школи? У якому віці хлопчика віддали до навчального закладу? Скільки разів головний герой залишався на наступний рік? ... Яка була проблема у навчанні для хлопчика? ... Кого Грегуар любив і поважав у дитсадівській групі? ... Що спонукало хлопчика навчитися читати?

Номер слайду 8

Як ставляться до нього батьки? Як батьки виконували з сином домашнє завдання? Чи подобалось йому коли-небудь навчатися? Як ставляться до нього вчителі? Як ставиться до нього дідусь? Де хотів навчатися Грегуар? Чому йому сподобався цей ліцей? Що стало причиною того, що Грегуар знову втратив інтерес до життя?Що відчуває Грегуар протягом усього твору? Чи змінюються його почуття?

Номер слайду 9

Записати риси характеру головного героя. Грегуар

Номер слайду 10

ЛІТЕРАТУРНА ВІКТОРИНА(дати короткі відповіді на питання)Кличка улюбленого плюшевого песика головного героя? Що подарував Грегуар, Марі? Яку книгу подарувала Марі, Грегуарові? Чим розрахувався місь’є Мартіно з Грегуаром? З якого разу написав листа Грегуар? Що він додав до листа? Що було вічною ганьбою головного героя? Як хотів назвати Грегуар свої парфуми? Яку казку розповів дідусь онуку, коли його залишили на другий рік? Що змайстував Грегуар для мами? Що допомагає йому під час екзамену? Хто говорить про 35 кіло надії у цьому романі?

Номер слайду 11

Анна Ґавальда «35 кіло надії».поетична притча про головне: про вибір життєвого шляху, про силу кохання і відданості. Про сім'ю. Про те, що мрії можуть і повинні збуватися. Потрібно лише дуже сильно цього захотіти. Та дуже сильно намагатися цього досягти. Вирішуючи свої «дитячі» проблеми, тринадцятирічний герой шукає вихід — і знаходить його, та ще й так, що і дорослим є чому у хлопця повчитися.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Varchenko Svetlana
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Каплун Света
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
13614
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку