Презентація: "Адаптація учнів"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати вчителям 1 класу, щоб адаптаційний період учнів проходив легко і невимушено
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Адаптація учнів 1-А класу{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Адаптація учнів 1-А класу

Номер слайду 2

Початок навчання дитини в 1-му класі – складний і відповідальний етап у її житті. Адже відбувається дуже багато змін. Змінюється все життя дитини. Для цього потрібно створити всі умови, щоб дитині було затишно і комфортно. Ці умови було створено у нашому класі. Жовтий колір стін впливає на мозок і тому ефективний при розумовій недостатності, створює почуття благополуччя і веселощів, що необхідно для швидкої адаптації учнів 1 класу.

Номер слайду 3

Клас, облаштований згідно з вимогами НУШ, стає не просто навчальним кабінетом, а перетворюється на зручний та цікавий учнівський простір, у якому дітям буде приємно перебувати і адаптаційний період проходить легко і невимушено.

Номер слайду 4

За перший місяць вкрай важливо створити у класній спільноті відчуття повного прийняття, довіри, взаємозацікавленості та бажання слухати одне одного. І найкращий метод наблизитися до створення такої атмосфери – приділяти увагу знайомству, розповідям про захоплення кожного учня, улюбленим іграм. В цьому вчителю і учням допомагають адаптуватися «вранішні зустрічі» у невимушеній атмосфері.

Номер слайду 5

Як навчити дітей піклуватися про природу, як зосередити їхню увагу на чомусь корисному та розвивальному. На жаль, зараз №1 у дітей – це комп’ютерні ігри, які згубно впливають на їхній психоемоційний розвиток. Постійно перебуваючи у віртуальному світі діти забувають про природу. Тому, метою та завданням в оформленні кабінету, було створено осередок живої природи як засіб підвищення пізнавальної активності дітей і швидкій адаптації учнів 1 класу

Номер слайду 6

У період адаптації першокласників велику роль відіграють театралізовані уроки, ляльковий театр улюблених казок

Номер слайду 7

Подорожі, екскурсії.

Номер слайду 8

20 – 5 учнів15 – 7 учнів10 – 8 учнів7 – 4 учні6 – 3 учні3 – 1 учень

pptx
Додав(-ла)
Сироїд Людмила
Додано
25 вересня 2022
Переглядів
208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку