Презентація "Африка"

Про матеріал
Африка — це цікавий, дивовижний континент, який зберігає чимало таємниць. Край безмежних саван і жарких пустель, колиска дикої незайманої природи та людства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Африка

Номер слайду 2

Африка – найбільш «центровий» материк світу, який перетинає водночас нульовий меридіан і екватор. Площа другого за розмірами континенту Землі становить 30 млн км2. Це одна п’ята земного суходолу.

Номер слайду 3

Водойми африки. Континент Африка з усіх боків омивається водами Атлантичного і Індійського океанів, а також Середземного моря.

Номер слайду 4

Найбільша річка: Ніл – одна із двох найбільших за довжиною річкових систем у світі.

Номер слайду 5

Озера: Вікторія, друге за величиною прісноводе озеро у світі; Танганьїка, друге за глибиною та за об'ємом озеро у світі. Озеро Вікторія. Озеро Танганьїка

Номер слайду 6

Чому так багато жовтого кольору зображено на карті Африки?60 % материка охоплюють посушливі райони й пустелі. Африка – найжаркіший континент світу. Тут розташовані 6 із 10 найспекотніших місць планети.

Номер слайду 7

Сахара — найбільша пустеля на Землі і займає 30 % площі всієї Африки. На території Сахари розташовані десять країн: Єгипет, Алжир, Туніс, Лівія, Західна Сахара, Мавританія, Нігер, Марокко, Чад та Судан.

Номер слайду 8

Сахара – найбільш жарка пустеля світу. Кожен рік вона стає довшою на 5-10 км. Висота піщаних дюн сягає 160-180 м (будівля вище 70 поверхів). В 1989 і 2012 р.р. тут випав сніг. Температура повітря найбільшою була +57,8º,поверхня пустелі нагрівалася до +80ºРослинний світ бідний, але налічує близько 500 видів рослин. Тваринний світ близько 4000 видів живих істот. В Сахарі є постійні озера, наприклад, Уніанга, Убарі

Номер слайду 9

Рослини пустеліБаобаб. Папороть. Парротія. Верблюжа колючка

Номер слайду 10

Тварини пустелі Верблюди можуть прожити без води цілих дві неділі, а без їжі до місяця. Ці дивовижні тварини відчувають запах вологи ще за 50 км та за один раз можуть випити близько 100 літрів води. Піщаний кіт — найменший представник диких кішок. Довжина тіла — всього 65-90 см, 40 % якої займає хвіст. Ці малюки ведуть нічний спосіб життя, рятуючись від денної спеки в норах. Крихітка фенек — найменша лисичка в світі теж мешкає в Сахарі. Температура тіла ориксів може досягати 45°С. Незважаючи на їх хорошу витривалість (довго можуть обходитись без води), нині ориксам загрожує повне зникнення.

Номер слайду 11

Найвища африканська гора знаходиться на сході Африки. Це Кіліманджаро, або Юхуру («Незалежність»), висотою 5895 м. Кіліманджаро – це згаслий вулкан. І хоча він знаходиться на досить близькій відстані від екватора, його вершина завжди покрита снігом.

Номер слайду 12

На материку розташовані 54 країни Найбільша країна – Алжир (понад 2,5 млн км2

Номер слайду 13

найменша країна– Сейшельські острови (трохи більше ніж 453 км2)

Номер слайду 14

Мови в АфриціЗа різними оцінками, на континенті розмовляють понад 2000 мовами. Найпоширеніша мова в Африці – арабська, нею користуються понад 170 млн людей. На другому місці англійська зі 130 млн носіїв, далі йдуть суахілі, французька, берберська, хауса та португальська.

Номер слайду 15

Острів мадагаскар. Цікаві факти про острів Мадагаскар. Столиця Мадагаскару — Антананаріву. Чисельність населення Мадагаскару становить — 23,8 млн осіб. Мадагаскар — четвертий за величиною острів у світі, після Гренландії, Нової Гвінеї і Борнео. Понад 90% видів тварин і рослин, які наявні на цьому острові, не зустрічається більше ніде на Землі. Острів розташований за 400 км від східного узбережжя Африки. Довжина острова — 1600 км, а ширина — 580 км. Мадагаскар називають "червоним островом". Цю назва острів отримав через колір місцевого ґрунту. Ґрунт на Мадагаскарі червоного кольору, оскільки в ньому міститься багато заліза та алюмінію. Мертве озеро — одне з чудес Мадагаскару. Його води, протікають між крутими гранітними валунами. Глибина озера сягає чотирьохсот метрів. Температура води близько 15 градусів за Цельсієм. У Мертвому озері нічого не живе, риби немає. Місцеві люди розповідають про нього зловісну легенду.

pptx
Додано
4 жовтня 2020
Переглядів
2448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку