Презентація "Академічна доброчесність".

Про матеріал
Презентація "Академічна доброчесність" стане у нагоді вчителю початкових класів, а саме підходить для проведення виховної бесіди з учнями 2 - 3 класів. За допомогою презентації вчитель легко зможе пояснити маленьким школярам, що таке плагіат та інші види академічної недоброчесності.Також використавши посилання на мультфільм про песика і рибалку, вчитель практично на простій життєвій ситуації зможе краще пояснити дітям, що чесним бути - це так гарно. Обговоривши різні ситуації, зображені на презентації, учні мають змогу краще і доступніше зрозуміти цю тему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів КЗ «Хорошівський ліцей Белюдівської селищної ради» Харківського району Харківської областіСлатова Тетяна Михайлівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Окрім плагіату, виокремлюють ще такі види академічної недоброчесності:y фабрикація – вигадування даних чи фактів, що використовуються в освітньому процесіабо наукових дослідженнях;y фальсифікація – свідома зміна чи модифікація вже наявних даних, що стосуються освітньогопроцесу чи наукових досліджень;y списування – виконання письмових робіт із залученням зовнішніх джерел інформації, крімдозволених для використання, зокрема під час оцінювання результатів навчання;y несанкціонована допомога – співпраця студента з кимось іншим (одногрупниками,старшокурсниками, штучним інтелектом тощо) для виконання завдання бездозволу викладача.

Номер слайду 6

Ситуації:y Я обіцяв приїхати на зустріч о 6:00, але приїхав о 08:30.y Мене вдарили і я дав здачі.y Я побачив(ла), як мій однокласник краде з магазину. Я промовчав (ла) і нікому не сказав (ла).y Я побачив як перехожий загубив 100 грн. Нікого більше на вулиці не булоі я забрав гроші собі.y Оскільки я дуже хотів (ла) піти швидше гуляти, то збрехала батькам, сказавши,що вже зробила домашні завдання.

Номер слайду 7

Доброчесність – це чинити правильно,навіть коли тебе ніхто не бачить

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

https://youtu.be/i. R-JFks6u. I0?si=MSj8vqm. Zv. J9f1 RWLПЕРЕГЛЯД МУЛЬТФІЛЬМУ

Номер слайду 12

Обговорення мультфільму

Номер слайду 13

Дотримуйся доброчесності!

pptx
Додав(-ла)
Слатова Тетяна
Додано
11 грудня 2023
Переглядів
416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку