презентація "Активне навчання: залучення учнів до процесу"

Про матеріал
Зважаючи на швидкоплинність життя, ми не можемо дозволити собі витратити час на завдання, які не ведуть до нових результатів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала майстер в/н Гузій Наталія Олексіївна

Номер слайду 2

Зважаючи на швидкоплинність життя, ми не можемо дозволити собі витратити час на завдання, які не ведуть до нових результатів. Л. Ландау

Номер слайду 3

Активні методи навчання - це методи, які спонукають учнів до активної розумової і практичної діяльності у процесі оволодіння навчальним матеріалом. Активне навчання передбачає використання такої системи методів, яка спрямована головним чином не на виклад готових знань, їх запам'ятовування і відтворення, а на самостійне оволодіння студентами знаннями і вміннями у процесі активної розумової і практичної діяльності

Номер слайду 4

Сходи методів активного навчання 1.Те,що учень чує, він забуває. 2.Те,що він чує і бачить – запам’ятовує. 3.Те,що він чує, бачить і про що задає питання, сприяє придбанню знань, умінь і навичок. 4.Усім, чому він навчає інших, він опановує.

Номер слайду 5

Піраміда засвоєння знань

Номер слайду 6

Користуюся такими методами та прийомами

Номер слайду 7

Деякі переваги використання методів активного навчання 1. Викладач має можливість раціонально розподілити свій час і більше допомогти студентам зі спеціальними особистісними та інтелектуальними проблемами. 2. Ряд труднощів, пов’язаних з дисципліною, зникає. Студенти на заняттях активні та зайняті справою. 3. Студенти набувають певних навичок, виступаючи в ролі викладача. Навички допомагають їм повірити у власні сили, більше розуміти і поважати роботу викладача. Деякі недоліки використання методів активного навчання 1. Викладачу важко налаштувати студентів на механізм взаємонавчання. 2. Важко контролювати сам процес навчання, при цьому результат не завжди ефективний. 3. На перенавчання студентів потрібен додатковий час, як на вивчення так і на відпрацювання викладачем кожного методу.

Номер слайду 8

Сутність та актуальність нового дає змогу:

Номер слайду 9

Конфуцій сказав: «Учитель та учень ростуть разом». Ігрові форми занять дозволяють рости як учням, так і викладачу

ppt
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку