Презентація . «Акваріум»

Про матеріал
Вправляти у створенні аплікаційної картинки: викладати готові форми (різні за кольором та формою) та акуратно наклеювати на кольорове тло. Домальовувати сюжет за своїм задумом. Розширювати знання дітей про риб. Розвивати образне мислення, творчу уяву. Виховувати любов до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас з аплікації (для молодшої групи)«Акваріум»

Номер слайду 2

Рибку кинули в водичку . Думала – пустили в річку. Стала вона обживатись,На всі боки розглядатись. Вода чиста, не мутна,Усе видно аж до дна. Водорості тут густі,Мушлі гарні та пусті. Камінці дрібні, пісочок,Є закручений ріжочок. Тут комфортно: тепло, ясно,Затишно і дуже класно. Поживитися є чим,Є де влаштувати дім,Заховатись, попірнати,Бульбашки всі обігнати…Та не вдалось розігнатись –Мусила враз зупинятись. На заваді стінка стала,Далі її не пускала. Бідна зразу зажурилась,Що в неволі опинилась. Але швидко вже й раділа,Що в акваріумі жила. Акваріум

Номер слайду 3

Мета: Вправляти у створенні аплікаційної картинки: викладати готові форми (різні за кольором та формою) та акуратно наклеювати на кольорове тло. Домальовувати сюжет за своїм задумом. Розширювати знання дітей про риб. Розвивати образне мислення, творчу уяву. Виховувати любов до природи. Обладнання: Фон на вибір дитини ; заготівки для вирізання;фломастери, клейклейонка, серветка для рук.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ЧОМУ РИБКИ МОВЧАЗНІ?Рижий котик м”явкає,Чорний песик гавкає. Розкажи, прошу, мені,Чому рибки мовчазні? – Іра так питала брата, Бо не було вдома тата. Брат відразу розсміявся: – Я коли в ставку купався,Під водою теж мовчав,Бо у рот води набрав. Сама спробуй говорити,Під водою рот розкрити. Іра згодилась: «Авжеж!» І на це сказала теж: «Це тому, мовчать мабуть, Що вони в воді живуть!»

Номер слайду 6

Розминка для рук. Рибки. Педагог пропонує дітям уявити, що їхні долоньки – це рибки, і виконати відповідні імітаційні рухи: поплавати (хвилеподібні рухи), попірнати, поворушити плавничками-пальчиками. Фізкультхвилинка. Рибна. Раз, два, три, чотири, п’ять, (Стискання і розтискання кулачків)Будем рибкою пірнать, (Присідання з підстрибуванням)Плавничками полоскочемо, (Колові рухи кистями)Хвостиками затріпочемо. (Колові рухи стегнами)

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Бажаємо успіхів!

pptx
Додано
30 березня 2022
Переглядів
724
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку