Презентація "Алкоголізм. Шкідливий вплив алкоголю на організм людини"

Про матеріал
Презентація на тему "Алкоголізм. Шкідливий вплив алкоголю на організм людини"...................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алкоголізм. Шкідливий вплив алкоголю на організм людини

Номер слайду 2

Алкоголь — легкозаймиста, безбарвна рідина з характерним запахом, належить до сильнодіючих наркотиків, викликає спочатку збудження, а потім параліч нервової системи.

Номер слайду 3

Історія виникнення алкоголю. Про оп’яняючі властивості спиртних напоїв люди дізналися не менш ніж 8 тис. років до н. е. У Греції з винограду почали виготовляти вино за 4 тис. років до н. е. Чистий спирт почали одержувати в VI-VII століттях араби, які його й назвали «алкоголь», що означає «одурманюючий».

Номер слайду 4

Алкоголізм – це проблема, яка переслідує суспільство з найдавніших часів. З початком XX століття до буденного життя увійшли міцні алкогольні напої: віскі, горілка і тому подібне. Із зростанням населення, і поліпшенням якості життя алкоголь почав займати все більше місце в житті людей. Алкоголь – це універсальна отрута, яка діє на весь організм. Зберігається алкоголь у головному мозку до 90 днів. Якщо випити 20-40 г спиртного, то функції мозку відновлюються лише на 12 – 20-й день.

Номер слайду 5

Вплив алкоголю на організм людини. Шкода алкоголю очевидна. Доведено, що при попаданні алкоголю в середину організму, він розноситься по крові до всіх органів і шкідливо діє на них аж до руйнації.

Номер слайду 6

Ступені алкогольного сп'яніння. Початковий. Середній. Важкий

Номер слайду 7

Початковий виявляється у відчутті тепла в тілі, легкого запаморочення голови. Поведінка людини майже не змінюється, але з'являється самовпевненість. Посилюється серцебиття, розширюються зіниці, судини обличчя. Зовнішні рухові розлади непомітні, але координація рухів дещо порушується, уповільнюється реакція на зовнішні подразники. Початковий ступінь сп’яніння

Номер слайду 8

При вживанні великої кількості алкоголю наступає середній ступінь оп'яніння. П'яний нервується, йому властиві спалахи гніву, буяння, озлобленості, він втрачає почуття відповідальності за свої вчинки, прихильний до вихваляння і агресії. Після витвережування, проявляється в'ялість, сонливість, головний біль. Середній ступінь сп’яніння

Номер слайду 9

Важкий ступінь сп'яніння наступає при вживанні великої дози алкоголю. Для цього стану характерні дві фази: збудження і гальмування:у фазі збудження мова стає невиразна, рухи некоординовані, вчинки беззмістовні, нерідко агресивні;фаза гальмування проявляється у в'ялості, сонливості і закінчується глибоким наркотичним сном. В такому стані людина не реагує навіть на сильні больові подразники, вона може заснути на вулиці, а в холодну пору року замерзнути. Після пробудження людина майже не пам'ятає, що з нею було, з'являється сильне бажання випити ще. У людини можлива нудота, блювота та інші ознаки отруєння. Важкий ступінь сп’яніння

Номер слайду 10

Алкоголізм є причиною 4% всіх смертей у світі!На планеті налічується близько 140 мільйонів людей, які страждають від алкогольної залежності, і яким потрібне лікування алкоголізму.

Номер слайду 11

Україна займає одне з перших місць у світі по кількості вживання алкоголю15 літрів спирту в рік на душу населення. Виродження нації починається при вживанні від 6 до 8 літрів спирту в рік.

Номер слайду 12

Статистика «молодого алкоголізму» Зловживання алкоголем, яке призводить до формування залежності, починається ще в ранньому віці. А до 18 років стає повсякденною нормою. Самий "п'ючий вік" - від 18 до 28 років.

Номер слайду 13

Відповідно до Загальноєвропейського опитування молоді про вживання алкоголю і наркотичних речовин, близько 87% школярів в Україні хоч би раз куштували алкоголь. А більше 26% вживають алкоголь кілька разів на місяць.

Номер слайду 14

Приводи першого вживання алкоголю до 11 років: Перше знайомство з алкоголем відбувається або випадково, або його дають для апетиту, «лікують вином», або ж дитина сама з цікавості куштує спиртне.

Номер слайду 15

Приводи вживання алкоголю з 14 – 15 років: У підлітковому віці з’являються наступні приводи: щоб не відставати від однокласників, друзі вмовили, за компанію, для хоробрості, бажання видатися дорослим, для зняття напруги, підняти настрій, щоб забути неприємності тощо.

Номер слайду 16

Приводи вживання спиртного у старшому віці: Мотивами першого вживання алкоголю стають такі приводи: свята, сімейні торжества, гості, друзі тощо.

Номер слайду 17

Пам'ятайте, вживати чи не вживати алкоголь – це Ваш вибір, але пам'ятайте також, що алкоголізм – це хвороба, якої можна уникнути.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Безверхий Илья
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Донець Богдан
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 грудня 2021
Переглядів
21624
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку