Презентація "Америка.Сільське господарство і добувна промисловість"

Про матеріал
Презентація є ілюстративним доповненням до уроку "Первинний сектор економіки Америки". Подана основна інформація, цікаві фото.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Америка. Загальна характеристика господарства.

Номер слайду 2

Сучасний розвиток економіки країн Північної та Центральної і Південної Америки має суттєві відмінності. На країни Північної Америки припадає майже 80 % ВВП регіону та 26,5 % світового ВВП. Це найпотужніший в економічному аспекті регіон світу, що посідає 1-ше місце в світі за виробництвом продукції багатопрофільної обробної та добувної промисловості, а також за виробництвом продукції сільського господарства. Країни Центральної та Південної Америки дають близько 20 % ВВП регіону та 6,9 % світового ВВП. На Бразилію, Мексику та Аргентину припадає 75 % продукції обробної промисловості Центральної та Південної Америки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Основними інвесторами в регіон є ТНК США, країни ЄС. Найбільші ТНК в Америці Elektrisola (ТНК США в Мексиці в сфері металургії), Telefonica de Brasil (ТНК Іспанії, що займається телекомунікаціями), BBVA Bancomes (транснаціональний банк США в Мексиці), автомобільні ТНК США, Японії у Канаді та Бразилії. Цілі: проникнення у виробництва, що видобувають природні ресурси, участь в індустріалізації та експортній торгівлі,завоювання нових ринків збуту продукції, вкладення грошового та інтелектуального капіталів у високотехнологічні виробництва. Останнім часом спостерігається розвиток ТНК Латинської Америки, збільшення їхньої ролі в системі світогосподарських зв’язків. CEMEX (Мексика, цемент),Companhia Vale do Rio Doce (Бразилія, видобуток та переробка корисних копалин), Petroleo Brasileiro (Бразилія, нафта) , America Mouil і Telefonos De Mexiko (Мексика, телекомунікації), Petroleos De Venezuela (Венесуела, нафта), Metalurgica Gerdau (Бразилія, метали), FEMSA, Gruma і Grupo Bimbo (Мексика, харчова промисловість).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Значними експортерами одночасно сирої нафти і нафтопродуктів є Канада, Мексика, Венесуела, Еквадор, Тринідад і Тобаго. На островах Карибського басейну склалася транзитна нафтопереробка з реекспортом нафтопродуктів. Там працюють надпотужні нафтопереробні заводи. Ряд країн є великими експортерами рудної сировини, зокрема Чилі – мідних руд (28 % світового видобутку), Болівія – олов’яних руд, Бразилія та Перу є крупними виробниками золота.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

У Північній Америці завдяки сприятливому природному середовищу та ефективному господарюванню США та Канада повністю забезпечують власні потреби у сільгосппродукції та є її великими експортерами.  У Центральній і Південній Америці площі орних земель становлять лише 6,2 % території. Там історично склалися різні форми аграрних відносин. 

Номер слайду 9

У виробничій структурі сільського господарства країн Центральної і Південної Америки переважає рослинництво. У дрібнотоварному секторі вирощують споживчі культури: кукурудзу, маніок, банани, картоплю, чорну квасолю. 

Номер слайду 10

Тваринництво Центральної і Південної Америки має переважно інтенсивний характер і м’ясне спрямування. Безперечними лідерами за експортом цієї продукції є Аргентина та Уругвай. 

Номер слайду 11

Латифундії (з грецької – великі володіння) – це великі ділянки землі, що є власністю поміщика, який здає їх в оренду селянам.

Номер слайду 12

Країни Америки – одні з провідних у світі за розвитком рибальства. 

Номер слайду 13

  Важливе місце в економіці низки країн Америки має лісове господарство. Це стосується Канади, Бразилії, США, Чилі, Аргентини.

pptx
Додано
22 листопада 2020
Переглядів
10389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку