Презентація "Анатолій Давидов. Біографія".

Про матеріал

Матеріал містить біографічні дані про письменника Анатолія Давидова. Творчість його вивчається в 4 класі на уроці літературного читання. Презентація призначена для вчителів та учнів початкових класів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анатолій Давидовсмимитм

Номер слайду 2

Народився Анатолій Іванович Давидов письменник 8 лютого 1938 року в селі Бочки біля Конотопа на Сумщині в родині сільських учителів. Ще в дитинстві хлопчик задивлявся на чудесні дива природи, його приваблювали її таємниці — дуже хотілося до їхньої розгадки хоч би наблизитись. А ще дуже любив батьків, із захопленням сприймав їхню таку важку, але й солодку вчительську працю.

Номер слайду 3

Молодий вчитель навчав дітей чути голос самої природи: пізнай мене! Тоді полюбиш і збережеш. У мандрах з дітьми рідним краєм і народжувалися книжки: “Ширшає видно­круг”, “Сонячні вершники”, “Експедиція “Сунична”. Автор закликав юних читачів зрозуміти й щиро полюбити рідкий край, для цього не обов’язково мандрувати кудись далеко, треба уважно придивитися довкола себе, до того невели­кого шматочка землі біля рідної хати, річки, поля і лісу. 

Номер слайду 4

Писав для дітей

Номер слайду 5

 В 1987 році за збірку оповідань “Сонечко спить у дзво­никах” письменникові було присуджено літературну пре­мію імені Лесі Українки. Повість “Цілющий камінь” відзна­чена премією імені Олени Пчілки (1997). 

Номер слайду 6

Цікавою подією в українській літературі для дітей стала казка Анатолія Давидова, “Про Озивайка, лісовий люд та їхні незвичайні пригоди"

Номер слайду 7

На жаль, доля судила А. Давидову короткий вік — 64 роки життя.     5 січня 2002 року Анатолій Іванович Давидов пішов у вічність. Він залишив у творах свою синівську любов до рідної землі, свої заповітні слова: знай, люби, бережи.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горбань Інна Романівна
    Змістовна презентація та вдало прілюстрована. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 квітня 2018
Переглядів
6193
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку