Презентація «Англійська революція»

Про матеріал
Мета: сформувати уявлення учнів про Англію у середині XVII ст.; створити умови для розуміння причин і наслідків Англійської революції; розглянути характер- ні риси конституційної монархії; встановити зв'язок між зародженням капіта- лістичних відносин та Англійською революцією; охарактеризувати діяльність видатних постатей (О. Кромвель, В. Оранський); розвивати вміння порівнюва- ти абсолютну та конституційну монархію та висловлювати власну думку що- до змін у суспільстві шляхом революції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітня історія. 8 клас Пуца С.Л., вчитель історії та правознавства Сатиївської ЗОШ І - ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Корінь всіх нещасть ми вбачаємо в згубному прагненні підірвати основні закони та принципи правління, основоположних для релігії та суду нашого королівства» (З Великої ремонстрації) Карл I

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Протиріччя між капіталістичним устроєм, який формувався, і старим феодальним; Невдоволення політикою Стюартів, загострення відносин і відкритий конфлікт між парламентом і королем за правління Карла I; Суперечності між англіканською церквою та ідеологією пуритан.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Поділ парламенту «Кавалери» - прихильники короля. «Круглоголові»- прихильники парламенту.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Король змушений скликати парламент в зв’язку з повстанням в Шотландії. Парламент оголосив себе Довгим (постійно діючим). Відмова короля прийняти «Велику ремонстрацію» про вільну торгівлю і реформу церкви. Спроба короля здійснити контрреволюційний переворот і арештувати лідерів опозиції.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Початок протистояння між королем Карлом I і парламентом. Перша громадянська війна. Видання парламентом законів, які не вирішували селянське питання. Новий вибух невдоволення.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Початок другої громадянської війни. Ліквідація королівської влади і палати лордів. Проголошення Англії республікою.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Антидемократична політика та економічна криза. Криза республіки. Рух дигерів (Джерард Уінстенлі) та левелерів.

Номер слайду 21

Розпуск парламенту. Встановлення диктатури. Протекторат Кромвеля.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Невдоволення диктатурою Кромвеля. Спроби генералітету встановити воєнну диктатуру. Скликання Конвенту. Запрошення короля. Падіння республіки. Реставрація монархії (конституційна монархія).

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Король втратив право: - зупиняти дію законів; - встановлювати податки; - формувати і утримувати армію в мирний час. Громадянам гарантувалось право: - свобода подання петицій королю; - свобода від штрафів та конфіскацій майна без рішення суду; - свобода от жорстоких покарань, від надто великих штрафів; - свобода слова и дебатів; - свобода виборів в Парламент (для заможних громадян). Було ліквідовано особливі суди у церковних та інших справах.

Номер слайду 30

Церква віддділена від держави Англіканська церква, підпорядкована королю Церква 5. Регулярна (чи наймана) армія Дворянське ополчення Збройні сили 4. Суд присяжних Королівський суд Судова влада 3. Уряд Міністри короля Виконавча влада 2. Парламент Король Законодавча влада 1. Англія після революції Англія до революції Критерії порівняння №

ppt
До підручника
Всесвітня історія 8 клас (Сорочинська Н.М., Мартинюк О.О., Гісем О.О.)
Додано
6 лютого
Переглядів
154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку