Презентація . «Аплікація з осінньго листя»

Про матеріал
За вікном вже справжня осінь, листя міняє колір, а це чудовий матеріал для дитячих осінніх аплікацій. Розглянемо різні техніки осінніх аплікацій з листя, та розглянемо ідеї для дитячої творчості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Аплікація з осінньго листя»

Номер слайду 2

За вікном вже справжня осінь, листя міняє колір, а це чудовий матеріал для дитячих осінніх аплікацій. Розглянемо різні техніки осінніх аплікацій з листя, та розглянемо ідеї для дитячої творчості.

Номер слайду 3

Техніки аплікацій з листя1. Мозаїчна аплікація з листя полягає в тому, що осіннє листя використовуються як пазли, що складаються в одну цілу мозаїку. Складність в створенні такої аплікації полягає в тому, що (якщо аплікація має бути симетрична) - вона симетрично - однакова зліва і справа.

Номер слайду 4

2. Насипна аплікація з листя. У цій техніці ми також використовуємо листя але перетерте чи дрібно порізане. З червоних осінніх листків ми отримаємо червону посипку, з жовтого листя - жовту. Також можна додати сухий чорний чай, зелений чай, листя шавлії і ін.

Номер слайду 5

3. Аплікація з графікою полягає в тому, що на аркуш білого паперу кладеться листочок ... а потім дитина олівцем додумує і домальовує художній сюжет (антураж, реквізит).. Щоб дітям було легше пофантазувати заздалегідь роздрукуйте багато простої звірячої графіки ... Нехай діти спочатку прикладуть листя до намальованих тваринок, а потім по аналогії створять своїх кумедних персонажів для дитячої осінньої аплікації.

Номер слайду 6

4. Розмальовування на листі. Для цієї техніки вам потрібно добре висушити листя та вибрати яскраву гуаш чи масляну фарбу. На листя наносимо фарбу (розмальовуємо), а потім розмальоване листя приклеюємо на картон в бажаному порядку. За допомогою фарб можна намалювати на осінньому листі мордочки і очі.

Номер слайду 7

5. Аплікація з листя на картоні. Ця техніка полягає в тому, що спочатку ми малюємо наш персонаж на картоні, а потім заклеюємо його листочками, але починати потрібно з нижнього ряду, і рухаючись вгору створюючи свою тваринку сову, чи їжачка. Ця техніка може поєднуватися з гуашшю, насінням, гілочками…

Номер слайду 8

Радісні й щасливі очі у МаріїЗ іскорками сонця ясно-золотими,Як в дитини, добрі, чисті і чудові. Отже неможливо надивитись ними.

Номер слайду 9

Замість пір’я листячко. На голові зроблю. А ще яскраве пламячкоІндійцю запалю.

Номер слайду 10

Мамина красуня, Дівчинка гарнюня... Губки у помаді,Мама й тато «раді

Номер слайду 11

Тітонька сова,Мудра голова: Хоч вночі літа,Все на світі знає.

Номер слайду 12

А так, я просто дівчинка - маленька і смішна!Та знайте: скоро виросту і буду чарівна!

Номер слайду 13

Йшла лисичка стежкою,Спідничка з мережкою,А кофтинка з кожушком,Йшла лисичка із мішком.

Номер слайду 14

Бажаємо творчості!

pptx
Додано
30 березня 2022
Переглядів
2633
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку