Презентація "Аплікація з тканини. совеня."

Про матеріал
Презентація до уроку трудового навчання у 3 класі. тема "Аплікація з тканини. Совеня"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АПЛІКАЦІЯ З ТКАНИНИ. «СОВЕНЯ»

Номер слайду 2

Тканина — виріб, одержаний на ткацькому верстаті шляхом переплетення ниток. Тканини відрізняються між собою за кольором, блиском, прозорістю. Тканини мають розмір: товщину, довжину, ширину. Вони по-різному пропускають повітря та вбирають вологу, розриваються, зминаються та утворюють складки.

Номер слайду 3

Аплікація - це найдавніший вид мистецтва, тому що її виникнення відноситься до тих часів, коли з'явилися перші голки і шви на одежах зі шкір тварин. Саме тоді стали прикрашати одяг, взуття, предмети побуту, житло, і це існує у багатьох народів до нашого часу.

Номер слайду 4

Звернімося до слова "аплікація" і розкриємо його значення. Що таке аплікація? Латинське слово "аплікатіо" означає прикладання. Аплікація -художня техніка, яка полягає в тому, що зображення, які вирізані з одного матеріалу, накладаємо на тло з паперового або іншого матеріалу. Тло може бути різноманітним, як і матеріал для аплікацій: папір, картон, фольга, тканина, фетр, шкіра; природні матеріали: дерево, кора, листя, мох, стебла, солома, лусочки шишок тощо.

Номер слайду 5

Аплікація з тканини — це давнє ремесло оздоблення одягу. У вправних руках талановитого майстра аплікація стає мистецтвом, її можна виконати з будь-якої тканини. Надзвичайно красивими є оформлені аплікацією предмети домашнього вжитку: скатертини, килими, панно, подушки, а також аксесуари, сумки, одяг тощо.

Номер слайду 6

добір інструментівта матеріалівкріплення деталейдо основиоздоблення виробукінцева обробка Розробка ескізувиготовлення шаблонів обробка краївдеталей та основипослідовність виготовленняаплікації

Номер слайду 7

Аплікація «Совеня» Наші помічники: картон основа тканина (вовна, байка, драп) тканина для оздоблення клей пензель викрійки олівець крейда

Номер слайду 8

1. Покладіть перед собою зразки тканини, що ви принесли на урок.2. Оберіть колір тканини для майбутньої аплікації.3. На картоні-основі викладіть шаблони-викрійки деталей, олівцем позначте місце їх наклеювання.4. Тканину складіть навпіл лицьовою стороною всередину. 5. На виворітний бік тканини до згину прикладіть викрійку.

Номер слайду 9

Обведіть крейдою та виріжте по контуру.

Номер слайду 10

Доберіть картон для фону. Фон може бути темний або світлий, залежно від того, яку частину доби ви хочете зобразити. На картон наклейте фон.9. Змастіть тканину з виворітного боку клеєм та наклейте аплікацію основу.10. По черзі наклейте елементи. Доповніть виріб деталями (очі, ніс, животик, лапки, гілочки).

Номер слайду 11

Готову аплікацію покладіть під прес до повного висихання.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Березянська Олена Броніславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Саморядова Марія Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
7539
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку