Презентація :"Архітектурні пам'ятки Європи ".Географія .10 клас

Про матеріал
Презентація з географії для 10 класу на тему "Архітектурні пам'ятки Європи ".У презентації міститься розповідь про різні замки ,музеї і т.д..Усі матеріали взяті з вільного доступу інтернет джерел
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АРХІТЕКТУРНІПАМЯТКИ ЄВРОПИ ПІДГОТУВАЛА : ФІЛАТОВА ВЕРОНІКА

Номер слайду 2

Храм Святого Сімейства. Храм споку́ти Свято́го Сіме́йства - католицька церква в Барселоні. Ї Храм розташований на північ від району Старе Місто в міському районі Ашямпла. У 1882 році міська влада Барселони почала будівництво храму, присвяченої Святій Родині — Ісусу, Марії та Йосипу. Перший проєкт храму належить архітекторові Франсіско дель Вільяру. Дель Вільяр хотів побудувати церкву в неоготичному стилі, але встиг зробити лише крипту під апсидою. У 1883 році головним архітектором будівництва став Антоніо Гауді. Будівництво Саґради Фамілії тривало усі подальші роки життя Ґауді. Від самого початку Ґауді вирішив не наслідувати звичний неоготичний стиль. Церква мала бути готичною лише за своїм духом і в основних формах, маючи план у формі «латинського хреста», але в усьому іншому архітектор мав намір використовувати свою власну мову візуальних образів. Поступово собор набував свого незвичного як для католицького храму вигляду: веретеноподібні вежі, що формою нагадують піщані замки, елементи даху, виконані в стилі кубізму.

Номер слайду 3

Собор Паризької Богоматері Собор Паризької Богоматері — собор у Парижі (Франція), присвячений Діві Марії, матері Ісуса Христа, кафедральний храм Паризької архідіоцезії. Один з найпрекрасніших витворів готичного мистецтва. Стоїть на острові Сіте, на місці першої християнської церкви Парижа, базиліки Святого Стефана. Ця церква була побудована на місці галло-римського храму Юпітерові, що стояв тут за часів римської влади. Собор є п'ятинефною базилікою. Висота будівлі становить 35 м, довжина — 130 м, ширина — 48 м. Висота дзвіниць — 69 м, вага дзвона Емануель у східній вежі — 15 тонн. У соборі вбачається подвійність стилістичних впливів: з одного боку, присутні відгомони романського стилю Нормандії з властивою йому могутньою і щільною єдністю, а з другого — використання новаторських архітектурних досягнень готичного стилю, який додає будівлі легкості й створює враження простоти вертикальної конструкції і вагової опори будови (хоч він є каркасом опори будови, видно його лише ззовні).

Номер слайду 4

Кельнський собор(Німеччина)Мабуть, Кафедральний собор святих Петра і Марії є однією з найбільш впізнаваних пам’яток в Кельні. Ідея побудувати наймасштабніший за розмірами собор не тільки в Німеччині, але і в усьому світі, виникла в 13 столітті. Архієпископ Конрад фон Гохштаден хотів створити величний храм для зберігання мощей святих волхвів – Мельхіора, Гаспері й Валтасара. Перший камінь майбутнього собору заклали в 1248 році. Звичайно, на реалізацію грандіозного проекту пішов не одне століття. У 15 столітті роботи були припинені й продовжені тільки в 19 столітті: в 1880 році будівництво було завершено. Всього на зведення собору було потрібно 632 року. По завершенні будівництва височенні вежі дійсно зробили Кельнський собор найвищою будівлею у світі того часу. Їх висота становить 157 метрів. В соборі знаходиться один з найбільших дзвонів у світі – «Петро». Він був відлитий з французьких гармат і має вагу 24 тонни. Одним із шедеврів собору є розписний вівтар роботи 15 століття: на ньому зображені святі покровителі Кельна.

Номер слайду 5

Пізанська Вежа. Пізанська вежа — частина ансамблю міського собору Собор Санта Марія Ассунта в Пізі. Вежа є дзвіницею собору і примикає до його північно-східного кута. Знаменитий соборний ансамбль в Пізі — шедевр середньовічної італійської архітектури. Вежа відома тим, що сильно нахилена. Висота вежі становить 56 метрів, діаметр — 15 метрів, діаметр фундаменту 19,6 метра. На вершину вежі ведуть сходи з 294 сходинок, піднявшись якими на саму гору, можна оглянути всю околицю. Всесвітньо відомий вчений Галілей використовував Пізанську вежу для своїх дослідів. З останнього її поверху він кидав різні предмети, щоб довести, що швидкість падіння не залежить від ваги тіла, що падає.

Номер слайду 6

Бібліотека Святої Женев’єви Бібліотека Святої Женев’єви – міжуніверситетська бібліотека в Парижі, розташована неподалік Пантеону в 5-ому адміністративному окрузі. Приміщення бібліотеки споруджене в 1843-1851 роках архітектором Анрі Лабрустом. Фонди бібліотеки складають понад 2 млн одиниць зберігання. Історія бібліотеки веде свій відрахунок з VI століття, коли був заснований монастир Святої Женев’єви, що був одним з найвпливовіших монастирів Парижа. Бібліотека відчинена для читачів з понеділка до суботи з 10:00 до 22:00.

Номер слайду 7

Собор святого Віта, Чехія. Готичний собор Святого Віта – найвеличніша й прекрасна будівля на території неприступного Празького Граду. Перший камінь був закладений в 1344 році, але завершилося будівництво тільки на початку XX століття. Фасади храму прикрашає кам’яна різьба, а також мозаїка, найстаріша зі збережених в Чехії: мозаїчне полотно “Страшний суд” розташовується над Золотими воротами на південному фасаді собору. Однією з унікальних особливостей собору є скульптурна галерея, де встановлені статуї короля Карла IV, перших будівельників собору – француза Матьє з Арраса і чеха Петра Парлержа, празьких архієпископів та інших діячів, які зробили свій внесок у зведення цього чудового храму. Оскільки собор є чинним храмом, а не просто музеєм, потрібно дотримуватися певних правил, перебуваючи на його території. Наприклад, чоловіки зобов’язані зняти головні убори при вході. При цьому фотографувати в храмі дозволено, якщо не використовувати спалах або штатив.

Номер слайду 8

pptx
Пов’язані теми
Географія, 10 клас, Презентації
Додано
31 січня
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку