Презентація "Архівація файлів"

Про матеріал

В даній презентації розглядаються поняття стиснення даних, архівації даних, вводяться основні завдання архівації, розглядаються найбільш відомі програми-архіватори та дії, які можна в них виконувати. Презентація може бути використана при вивченні теми "Програмне забезпечення та інформаційна безпека".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Архівація файлів

Номер слайду 2

Архівація даних Архівація даних - це злиття декількох файлів і папок в єдиний файл (архів). Стиснення інформації - це скорочення обсягу початкової інформації шляхом усунення надлишкової інформації.

Номер слайду 3

Засоби стиснення інформації Групове кодування RLE (Run Length Encoding) - застосовується для архівації графічних зображень; Кодування Лемпеля-Зіва –використовується для архівації текстів через повторення деяких його фрагментів. Приклад: давним-давно   Після кодування: давним - (-7,4) о, тобто за-мість послідовності «давн», що має довжину 4 символи і починається з 8 позиції, робиться така підстановка.

Номер слайду 4

Засоби стиснення інформації Кодування Хаффмана – застосовується для архівації текстової інформацїї; Приклад: воротар (довжина 7х8=56 біт) Введемо коди для літер: «в»-0, «р»-100, «а»-101, «т»-10, «0»-11 Таким чином, після кодування слово «воротар» матиме вигляд: 0111001110101100 і мати довжину 16 біт (тобто стиск більш ніж втричі).

Номер слайду 5

Для архівації використовують спеціальні програми - архіватори. Програми-архіватори: WinRAR, WinZIP, PowerArchiver.

Номер слайду 6

Основні поняття архівації Архівний файл (файл, який містить один або кілька файлів в стислому вигляді і службову інформацію) Упаковка (завантаження вихідних файлів в архівний файл) Розпакування (процес відновлення файлів з архівного файлу та подання їх в початковому вигляді) Саморозпаковується (модуль, здатний до самостійного розпакування знаходиться в архіві файлів без використання програм-архіваторів)

Номер слайду 7

Функції програм-архіваторів Створення нових архівів Додавання файлу до існуючого архіву Витяг файлів з архіву Створення архівів, що самостійно розпаковуються Повне або часткове відновлення пошкоджених архівів

Номер слайду 8

Термін Характеристика та призначення Add file Додавання файлу до архіву Extract files Вилучення файлів з архіву Fresh files Додавання до архіву нових версій файлів, які в цьому архіві вже існують Move files Переміщення файлів до архіву Self-extract (SFX) archive Архів, що саморозпаковується Дії при виконанні архівації

Номер слайду 9

Вікно програми WinRAR

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лісова Любов Леонтіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 липня 2018
Переглядів
12540
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку