Презентація "Астрід Ліндгрен"

Про матеріал
Презентація складається з 17 слайдів, які містять цікаву інформацію про відому шведську дитячу письменницю - Астрід Ліндгрен
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Астрід Ліндгрен(1907-2002)

Номер слайду 2

Астрід Ліндгрен - шведська дитяча письменниця, чиї книги перекладені більш ніж 85 мовами та видані більше ніж у 100 країнах. На сьогодні вона найбільш відома своїми творами «Карлсон, який живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоха».

Номер слайду 3

Астрід Ерікссон (Ліндгрен) народилася 14 листопада 1907 року в південній Швеції, в невеличкому містечку Віммербю провінції Смоланд, у фермерській родині.

Номер слайду 4

Вона стала другою дитиною Самуеля Августа Ерікссона і його дружини Ганни. В Астрід був старший брат Гуннар та дві сестри — Стіна й Інгегерд . Пізніше брат Астрід став членом шведського парламенту.

Номер слайду 5

Як написала сама Ліндгрен , вона росла у вік «коней та кабріолета». Основним засобом пересування для сім'ї був кінний екіпаж, темп життя був повільнішим, розваги — простіші, а стосунки з навколишньою природою тіснішими.

Номер слайду 6

Такі обставини сприяли розвитку у письменниці любові до природи — цим почуттям проникнута вся творчість Ліндгрен, від історій про доньку капітана Пеппі Довгапанчоха до повісті про Ронні, доньку розбійника.

Номер слайду 7

Сама письменниця завжди називала своє дитинство щасливим (в ньому було багато ігор і пригод) і вказувала на те, що саме воно служило джерелом натхнення для її творчості.

Номер слайду 8

Після закінчення школи, у віці 16 років, Астрід Ерікссон почала працювати журналістом у місцевій газеті.

Номер слайду 9

Пізніше Астрід влаштувалася секретаркою в Королівське товариство автомобілістів, шефом якого був Стюре Ліндгрен . У 1931 році вони одружились.

Номер слайду 10

Коли Астрід Ліндгрен стала матір'ю, вона вигадувала різні цікаві історії для своїх дітей.

Номер слайду 11

Твори для дітей можна поділити на дві групи:повісті з казковим сюжетом ( «Пеппі Довгапанчоха», «Малий і Карлсон, що живе на даху», «Міо, мій Міо», «Брати Лев'яче Серце».

Номер слайду 12

Друга група творів — пригодницькі твори ( «Расмус-волоцюга», три повісті про Калле Блюмквіста). Їхні герої — звичайні діти з малого містечка, веселі, дотепні, винахідливі

Номер слайду 13

У 1958 році Астрід Ліндгрен нагородили медаллю Ганса Крістіана Андерсена. Ліндгрен отримала і ряд премій для «дорослих» авторів: медаль Карен Бліксен, російську медаль імені Льва Толстого, чилійську премію Габріели Містраль і шведську премію Сельми Лагерльоф. У 1969 році письменниця отримала Шведську державну премію з літератури. Астрід є також лауреатом Ордену усмішки.

Номер слайду 14

2002 року урядом Швеції, у пам'ять та на честь видатної дитячої письменниці, було засновано премію імені Астрід Ліндгрен.

Номер слайду 15

Астрід Ліндгрен померла у 94-літньому віці 2002 року.

Номер слайду 16

Скульптурні пам'ятники Ліндгрен у Стокгольмі

Номер слайду 17

pptx
Додано
22 травня 2020
Переглядів
3511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку