Презентація "Автомат Калашникова".

Про матеріал
В даній презентації представлені матеріали з розділу Вогнева підготовка, з теми "Автомат Калашникова. Загальні відомості. Призначення, бойові властивості автомата. Поняття про будову автомата та його автоматичну дію. Розбирання і складання автомата. Порядок неповного розбирання і складання автомата. Призначення, будова частин і механізмів автомата, приладдя і патронів." Для кращого засвоєння учнями матеріалу представлені відеофрагменти з заряджання зброї, роботи автоматики та інші.
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 4.2. Стрілецька зброя, поводження з нею, догляд і зберігання Урок 2. Автомат Калашникова. Загальні відомості. Призначення, бойові властивості автомата. Поняття про будову автомата та його автоматичну дію. Розбирання і складання автомата. Порядок неповного розбирання і складання автомата. Призначення, будова частин і механізмів автомата, приладдя і патронів.

Номер слайду 2

Завдання уроку: охарактеризувати бойові властивості автомата Калашникова; пояснити принцип роботи автоматичної зброї; ознайомити учнів з порядком неповного розбирання і збирання автомата; формувати в учнів уміння виконувати елементи стройових прийомів без зброї.

Номер слайду 3

І. Вступна частина Прийом рапорту від в. о. ЗКВ, привітання. Перевірка наявності особового складу. Оголошення теми та завдань уроку. Стройове тренування. Шикування в одну і дві шеренги. Тренування у виконанні команд: «Вийти зі строю» і «Стати до строю». Показ і виконання за розділами «Підхідно начальника і відхід від нього» (1) Надання команди: «Рядовий... До мене!» 2) Відповідь: «Слухаюсь». 3) Підхід на 2-3 кроки. 4) Доповідь: «Товаришу сержанте, рядовий... за вашим наказом поибув». 5) Виконання команди «Вільні» або «Стати до строю», відповідь «Слухаюсь» і повернення на своє місце.) Тренування у виконанні цього прийому загалом: учні розраховуються на перший — другий, перші номера — начальники, другі — підлеглі (через 2 хв вони змінюються).

Номер слайду 4

Варіант 2 Перелічити періоди пострілу. Розкрити другий період. Що таке мертвий, уражуваний і прикритий простори (схема)? Назвати вихідні дані для стрільби. Задача: фігура піхотинця завширшки перекриває половину товщини мушки автомата. Визначити приціл і точку прицілювання для ведення вогню по ній. Контрольна робота Варіант 1 Перелічити періоди пострілу.Розкрити перший період. Назвати головні складові траєкторії (схема). Дати визначення прямого пострілу. Задача: танк противника завширшки вмістився у мале ділення сітки бінокля. Визначити дальність до цілі.

Номер слайду 5

II. Основна частина Автомат Калашникова калібру 5,45 мм або 7,62 мм є індивідуальною зброєю, що призначена для знищення живої сили й ураження вогневих засобів противника у тактичному бою. Для ураження противника в рукопашному бою до автомата прикріплюється багнет-ніж. З автомата ведеться автоматичний або одиничний вогонь. Автоматичний вогонь є основним: він ведеться короткими (до 5 пострілів) і довгими (до 10 пострілів) чергами або безперервно. Автомат Калашникова є основним видом автоматичної стрілецької зброї. Створив його російський конструктор М. Т. Калашников. На основі цього автомата створені й прийняті на озброєння армії ручний кулемет Калашникова (PKK) та інші зразки стрілецької зброї з ефективними бойовими властивостями.

Номер слайду 6

10,2 16,2 Вага патрона, г 900 715 Початкова швидкість кулі, м/с 1350 1500 Убивча дальність кулі, м 3150 3000 Гранична дальність польоту кулі, м 30 ЗО Місткість магазина, патронів 490 450 Вага багнет-ножа, г 3,6 3,6 Вага із зарядженим магазином, кг 100 100 • чергами 40 40 • одиничними Бойова швидкострільність пострілів/хв: до 600 до 600 Темп стрільби, пострілів/хв 625 525 • по рухомій цілі 440 350 • по нерухомій цілі Дальність прямого пострілу, м: 500 400 Найдієвіший вогонь, м 1000 1000 Прицільна дальність стрільби, м 5,45 7,62 Калібр ствола, мм АК-74 АКМ Характеристики

Номер слайду 7

2. Будова та принцип дії автомата Актуалізація мислення учнів Які ви знаєте принципи автоматизації зброї? Який принцип автоматичної дії має АК-74 (АКМ)?

Номер слайду 8

Автомат складається з таких десяти основних частин і механізмів: Ствол зі ствольною коробкою, прицільним пристроєм, прикладом і пістолетною рукояткою Кришка ствольної коробки Затворна рама з газовим поршнем Затвор Зворотний механізм Газова трубка зі ствольною накладкою Ударно-спусковий механізм Цівка Магазин Компенсатор (в АКМ) або дуловий гальмо-компен- сатор (в АК-74)

Номер слайду 9

3. Порядок неповного розбирання й збирання автомата після розбирання Повне розбирання автомата здійснюється для чищення його при значному забрудненні, після перебування його у воді, піску чи снігу, при переході на інше мастило і для ремонту. Зазвичай повне розбирання відбувається за стаціонарних умов (у майстерні). У всіх інших випадках виконується неповне розбирання (для чищення, змащування, усунення затримок тощо).

Номер слайду 10

III. Заключна частина Спільне з учнями підбиття підсумків уроку відповідно до поставлених завдань. Аргументоване оцінювання відповідей учнів, їхньої активності та дисциплінованості під час уроку. Домашнє завдання. Підручник, конспект. Бути готовими відповісти на запитання: Розкажіть про призначення автомата. Назвіть основні тактико-технічні характеристики автомата. Назвіть основні частини автомата. Опишіть порядок неповного розбирання автомата.

zip
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
17 лютого 2019
Переглядів
3661
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку