Презентація Б до уроку "Бурштин як національне багатство України і представник природних органічних сполук."

Про матеріал
Презентація Б до уроку "Бурштин як національне багатство України і представник природних органічних сполук."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дарунок природи чи кара. Підготувала група «Екологи»11 клас

Номер слайду 2

Наше завдання: Проаналізувати проблеми, повʼязані із видобутком бурштину в Україні

Номер слайду 3

За допомогою інформаційних джерел ми встановили:1. Бурштин вважається національним багатством України, напівдорогоцінним каменем. А відтак, видобутий на території нашої країни, їй і належить.

Номер слайду 4

2. Влада в Україні тривалий час закривала очі на самовільний видобуток бурштину. Камінь видобувався, продавався, перепродавався, вивозився за кордон нелегально.

Номер слайду 5

3. У сусідній Польщі існує біржа з продажу бурштину. Ця країна бурштин не видобуває але продає. Кінцеві споживачі — в Китаї, на Близькому Сході, в Європі та США. Держава Україна в цій схемі завжди була відсутня, хоча бурштин, видобутий в Рівненській, Волинській та Житомирській областях, реалізовувався так завжди.

Номер слайду 6

4. Проблема, що зачіпає кожного «бурштиновидобувача», — ціна каменя. На рівненському болоті, де його було знайдено, місцевому жителю відразу дали гроші, і цей житель знає: у Гданську за тиждень камінь буде виставлено на продаж утридорога, але годувати сім’ю треба сьогодні.

Номер слайду 7

5. Екологічне лихо, яке несе нелегальний видобуток - це вигляд, який має земля після видобутку викопного. Саме такий вигляд мають перекопані поля після видобутку. Що тут буде далі…

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ми дійшли висновку, що. Україна – багата країна і потрібно навчитись цим багатством користуватись. Бурштин – товар, який перетинає український кордон контрабандно, тому не несе для держави прибутку. Вирішенням проблеми є створення державою інструменту з видобутку, легалізації та реалізації бурштину.

Номер слайду 11

Список використаних джерелhttp://racurs.ua/ua/826-burshtyn-ukrayiny-skladnyy-shlyahhttps://www.google.com.ua/search?biw..https://wolkanal.wordpress.com/2017/02/26/..http://www.nbuviap.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2065:problema-vidobutku-burshtinu&catid=8&Itemid=350

pptx
Додано
25 грудня 2019
Переглядів
1168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку