Презентація "Б.Грінченко"

Про матеріал
Як додаток до уроку.Допоможе послідовно виконувати завдання уроку , запам'ятати основне , записати ключові моменти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Палка любов до рідної землі , до свого народу змушувала його «силуватися знаходити іскру світу там , де , здавалось, була сама темрява».

Номер слайду 2

Борис Дмитрович Грінченко

Номер слайду 3

Тема : Життєвий і творчий шлях Б. Д. Грінченка . Багатогранність діяльності . Особливості реалістичного письма в розкритті соціальних проблем та душевного стану героя в оповіданні «Без хліба».

Номер слайду 4

Мета:-ознайомитися з основними фактами життєвого ,творчого та громадського етапів життя митця ;-пояснити його роль у становленні української національної культури ;-розкрити ідейний зміст оповідання ;-давати власну оцінку вчинкам персонажів ;-схарактеризувати образи головних героїв ;-визначити місце письменника в історії української літератури. Борис Дмитрович Грінченко

Номер слайду 5

Оповідання ---Невеликий прозовий твір , сюжет якого заснований на певному (рідко кількох) епізоді з життя одного (іноді кількох) персонажа .

Номер слайду 6

Проблеми ,порушенні в оповіданні :1) поведінка людини на межі вибору ;2) необхідність дотримання моральних заповідей;3) любові і взаєморозуміння ;4) збереження власної гідності ;5) мудрості у вирішенні долі іншої людини .

Номер слайду 7

Тема оповідання : Розповідь про безрадісне злиденне життя селянської родини , показ поведінки персонажів , які опинилися на межі вибору .

Номер слайду 8

Основна думка : Утвердження моральної чистоти як основи щасливого та гармонійного життя .

Номер слайду 9

1. «Петрові самому дитячий плач мов ножем серце краяв».2. «…як подума про це , подума , що тоді в його дома і жінка , й дитина голодні сидітимуть , так дух йому перехопить…»3. «Піду та й украду»4. Так жалко йому стало її. Зміна настрою персонажа :

Номер слайду 10

Заглянь у душу персонажа. Складіть уявний діалог Петра зі своєю совістю напередодні крадіжки

Номер слайду 11

Підсумок. Оповідання примушує замислитися над …Я вважаю , що героїня твору …Я задоволений (а) , що …

Номер слайду 12

Домашнє завдання1. Повторити матеріал уроку.2. Скласти таблицю «Герої оповідання та їх провідні риси».3. Прочитати оповідання «Сам собі пан».

pptx
Додано
31 жовтня 2020
Переглядів
1585
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку