Презентація "Батькам про Ранкову зустріч"

Про матеріал

Фестиваль "Коло успіху".

Напрям 6. "Ранок у колі друзів"

Презентація "Батькам про Ранкову зустріч"

Мета: сприяти підтримці вчителів, які прагнуть надати учням відчуття стабільності, сприяти розвитку у них емпатії, навичок впевненої, соціально-прийнятної поведінки та налаштовані залучити батьків до нових практичних ідей в освіті через упровадження практики Ранкових зустрічей

Учасники: методисти МК, кчителі основної школи, класні керівники

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ М. ТОРЕЦЬК ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ № 20 Батькам про Ранкову зустріч Гукалова Еліана Миколаївна, учитель української мови та літератури Пилипенко Ольга Сергіївна, учитель інформатики2018 рік

Номер слайду 2

Ранкова зустріч – це запланована, структурована зустріч, яка посідає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу, коли панує атмосфера піклування та відповідальності. Педагоги визнають особливу роль ранкової зустрічі в житті дітей і присвячують 10-15 хвилин на початку дня, щоб створити позитивну атмосферу в класі на весь день перебування дітей у навчальному закладі.

Номер слайду 3

Компоненти Ранкової зустрічі Привітання – перший компонент Ранкової зустрічі. Діти збираються в коло разом. Усі діти вітаються, і це забезпечує розуміння, що вони є важливими членами групи. Усі звертаються один до одного на ім’я, що допомагає створити атмосферу дружби. Привітання створює спокійний і розважливий настрій для наступного елемента зустрічі.

Номер слайду 4

Обмін інформацією – другий компонент Ранкової зустрічі. Діти висловлюють свої думки, обмінюються ідеями та пропонують важливі для них теми для обговорення. Діти мають змогу дізнатися щось один про одного. Обмін інформацією допомагає розвивати навички, які дають змогу навчатись упевнено розмовляти і слухати. Кожна дитина може поставити запитання чи прокоментувати його, а дитина, яка повідомляє інформацію, відповідає на запитання та коментарі товаришів.

Номер слайду 5

Групове заняття – третій компонент Ранкової зустрічі, що розпочинається після спокійного періоду обміркування інформації. У класі створюється відчуття єдності, радості через виконання пісень, участі в іграх, коротких і швидких заняттях. Ігри та заняття, позбавлені елементів суперництва та кооперативніза суттю, ураховують індивідуальний рівень розвитку в учасників певних навичок. Такі групові заняття здебільшого пов’язані з навчальною програмою чи темою, яка в цей час вивчається у класі.

Номер слайду 6

Щоденні новини – завершальний елемент Ранкової зустрічі. Це оголошення письмової об’яви, яка щодня вивішується на відповідному стенді чи дошці. Письмове оголошення налаштовує на те, що треба вивчати цього дня, а також дає можливість обміркувати події та навчання попередніх днів. Щоденні новини допомагають дітям тренувати навчальні навички, що сприяють розвитку математичних і мовленнєвих здібностей.

Номер слайду 7

Зразки вправ П Р О С Т І П Р И В І ТА Н Н ЯРукостискання. Арабське привітання – Ассалам Алейкум«Хай-файв» (привітання, коли одна людина плескає піднятою доло-нею в долоню іншої людини)

Номер слайду 8

ОБМІН ІНФОРМАЦІЄЮ: групові завдання «Моя улюблена пісня»Запропонуйте учням розповісти про одну з їхніх улюблених пісень (сучасні,класичні, народні тощо) та описати свої відчуття. Після обміну інформацієюпопросіть інших учнів поділитися своїми відчуттями. Можна використовуватипрогравач, текст пісень тощо.

Номер слайду 9

Ранкова зустріч – це дуже важлива частина навчальної програми кожного закладу освіти Щоденні Ранкові зустрічі сприяють тому, що учні з більшою повагою ставляться один до одного. Завдяки Ранковій зустрічі досягається відчуття спільноти. Ранкові зустрічі сприяють взаємодії учнів шляхом повсякденного обміну інформацією, активного слухання, інклюзії й участі в зустрічі.

Номер слайду 10

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
20 квітня 2018
Переглядів
1506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку