Презентація батьківських зборів "Ми тепер батьки першокласників"

Про матеріал
Презентація для перших батьківських зборів в 1 класі. Для ознайомлення з структурою начального року, навчального процесу, організації навчального процесу першокласників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські збори

Номер слайду 2

Школа зараз

Номер слайду 3

Офлайн – навчання (очне) – це навчання у звичайному класі. Онлайн-навчання – це метод дистанційного навчання за допомогою інтернету та комп'ютера. Навчання

Номер слайду 4

Номер слайду 5

РОЗКЛАД НЕЗМІНЮЄТЬСЯ

Номер слайду 6

Асинхронний режим CLASSROOM ВСІ РОБОТИ І ЗАВДАННЯ ПОВИННІ БУТИ НАДІСЛАНІДіти отримують завдання, яке виконують за вказівками самостійно. Виконану роботу надсилаютьвчителю на перевірку.

Номер слайду 7

Синхронний режим ZOOM Цей режим є більш наближеним до занять в реальному часі. Адже вчитель може безпосередньо опитати учня, задати додаткові питання, пояснити завдання, дати відповіді. ПРАВИЛЬНО ОРГАНІЗУВАТИ НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕСмісце для навчання;місце для навчального приладдя;стіл і стілець;зовнішній вигляд;відсутність подразників;поведінка.

Номер слайду 8

БАТЬКИ повинні бути уважними і терплячими по відношенню до дитини. Уміти підтримати, допомогти, але не виконувати завдань замість дитини, не давати відповідь замість дитини, бути в міру вимогливим, частіше заохочувати і хвалити

Номер слайду 9

"Я не можу це зробити", - говорять діти, знаючи, що їхні батьки завершать завдання замість них або скажуть відповідь на питання. Таким чином, ви виховуєте дітей, які або опускають руки після першої спроби, або навіть не пробують щось зробити самостійно. ВЕДМЕЖА ПОСЛУГА, яка нічому не навчить

Номер слайду 10

Допомагайте дітям аналізувати помилки, знаходити і порівнювати із зразком

Номер слайду 11

Головне –мотивувати, аргументувати, зацікавити,знайти підхід,підбадьорити, алене залякувати. ЗДІБНІ НА КРАЩЕ

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Для здійснення формувального оцінювання робоча група МОН розробила Свідоцтво досягнень учня. Свідоцтво досягнень – це документ, який дає розгорнуте уявлення про навчальний поступ дитини. Свідоцтво досягнень не містить балів. Для оцінювання як наскрізних умінь, так і результатів навчання учнів 1 класів застосовуються твердження “сформовано” або “ не сформовано”.

Номер слайду 14

У першій частині свідоцтва вчитель оцінюватиме так звані соціальні і робочі компетентності. Наприклад, чи дитина була активною на уроці, чи ставила запитання про щось нове і незрозуміле, чи виявляла самостійність у роботі, чи була доброзичливою до інших і вирішувала конфлікти мирним шляхом.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

У другій частині компетентності оцінюються попредметно. Але не конкретно за предмет, а по наскрізним вмінням, якими учень мусить оволодіти. Наприклад, Математика – розвязання задач, розвязання рівнянь, додавання і віднімання в межах 10.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Правила оформлення учнівських робіт

Номер слайду 21

Мої успіхи за місяць. Пишите ОЦІНЮВАННЯ

Номер слайду 22

ПОРАДИДЛЯ БАТЬКІВ ПЕРШОКЛАСНИКА1. ПОЧИНАЙТЕ "ЗАБУВАТИ" ПРО ТЕ, ЩО ВАША ДИТИНА МАЛЕНЬКА. ДАВАЙТЕ ЇЙ ПОСИЛЬНУ РОБОТУ ВДОМА, ВИЗНАЧТЕ КОЛО ЇЇ ОБОВ'ЯЗКІВ. 2. ЗАЛУЧАЙТЕ ДИТИНУ ДО ЕКОНОМІЧНИХ ПРОБЛЕМ РОДИНИ. ПОСТУПОВО ПРИВЧАЙТЕ ПОРІВНЮВАТИ ЦІНИ, ОРІЄНТУВАТИСЯ В СІМЕЙНОМУ БЮДЖЕТІ.3. НЕ ЛАЙТЕ, А ТИМ БІЛЬШЕ - НЕ ОБРАЖАЙТЕ ДИТИНУ В ПРИСУТНОСТІ СТОРОННІХ. ПОВАЖАЙТЕ ПОЧУТТЯ Й ДУМКИ ДИТИНИ. НА СКАРГИ З БОКУ НАВКОЛИШНІХ, НАВІТЬ УЧИТЕЛЯ АБО ВИХОВАТЕЛЯ, ВІДПОВІДАЙТЕ: "СПАСИБІ, МИ ОБОВ'ЯЗКОВО ПОГОВОРИМО НА ЦЮ ТЕМУ".4. НАВЧІТЬ ДИТИНУ ДІЛИТИСЯ СВОЇМИ ПРОБЛЕМАМИ. ОБГОВОРЮЙТЕ З НЕЮ КОНФЛІКТНІ СИТУАЦІЇ, ЩО ВИНИКЛИ З ОДНОЛІТКАМИ І ДОРОСЛИМИ. ЩИРО ЦІКАВТЕСЯ ЇЇ ДУМКОЮ, ТІЛЬКИ ТАК ВИ ЗМОЖЕТЕ СФОРМУВАТИ В НЕЇ ПРАВИЛЬНУ ЖИТТЄВУ ПОЗИЦІЮ5. ПОСТІЙНО ГОВОРІТЬ З ДИТИНОЮ. РОЗВИТОК МОВЛЕННЯ - ЗАПОРУКА ГАРНОГО НАВЧАННЯ. БУЛИ В ТЕАТРІ (ЦИРКУ, КІНО) - НЕХАЙ РОЗПОВІСТЬ, ЩО БІЛЬШЕ ВСЬОГО ПОДОБАЛОСЯ. СЛУХАЙТЕ УВАЖНО, СТАВТЕ ЗАПИТАННЯ, ЩОБ ДИТИНА ПОЧУВАЛА, ЩО ЦЕ ВАМ ЦІКАВО.6. ВІДПОВІДАЙТЕ НА КОЖНЕ ЗАПИТАННЯ ДИТИНИ. ТІЛЬКИ В ЦЬОМУ ВИПАДКУ ЇЇ ПІЗНАВАЛЬНИЙ ІНТЕРЕС НІКОЛИ НЕ ВГАСНЕ.7. ПОСТАРАЙТЕСЯ ХОЧ ІНОДІ ДИВИТИСЯ НА СВІТ ОЧИМА ВАШОЇ ДИТИНИ. БАЧИТИ СВІТ ОЧИМА ІНШОГО - ОСНОВА ДЛЯ ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ.8. НЕ БУДУЙТЕ ВАШІ ВЗАЄМИНИ З ДИТИНОЮ НА ЗАБОРОНАХ. ПОГОДЬТЕСЯ, ЩО ВОНИ НЕ ЗАВЖДИ РОЗУМНІ. ЗАВЖДИ ПОЯСНЮЙТЕ ПРИЧИНИ ВАШИХ ВИМОГ, ЯКЩО МОЖЛИВО, ЗАПРОПОНУЙТЕ АЛЬТЕРНАТИВУ.9. ПОВАГА ДО ДИТИНИ ЗАРАЗ - ФУНДАМЕНТ ШАНОБЛИВОГО СТАВЛЕННЯ ДО ВАС ТЕПЕР І В МАЙБУТНЬОМУ.

pptx
Додано
26 жовтня 2022
Переглядів
339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку