Перспективний план розвитку

Про матеріал
Презентація створена на основі перспективного плану розвитку школи. Оздоблена світлинами різноманітних шкільних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала кандидат на вакантну посаду директора КЗ «Геніївська ЗОШ І-ІІст.»Павлова Валентина Володимирівна ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН РОЗВИТКУ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ГЕНІЇВСЬКА ЗОШ І-ІІСТ.»

Номер слайду 2

Учитись важко, а учить ще важче. Але не мусиш зупинятись ти. Як дітям віддаси усе найкраще, То й сам сягнеш нової висоти. Микола Сингаївський

Номер слайду 3

Наша школа особлива і унікальна. Особлива вона тим, що навчаються в школі діти з різних населених пунктів (с. Геніївка, с. Дачного, с. Курортного, с. Українського та с. Омельченки).

Номер слайду 4

Унікальна вона тим, що, дякуючи попереднім директорам, які мудро згуртували учнів, вчителів, батьків у велику шкільну родину, всі учасники навчально-виховного процесу перетворилися на дружну шкільну сім’ю. Цей особливий дух шкільної спільноти необхідно й далі бережно передавати новим поколінням, допомагаючи долати виклики життя.

Номер слайду 5

НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ ШКОЛИПЕДАГОГИ ХХІ СТОЛІТТЯЗ ДУМКОЮ ПРО МАЙБУТНЄОБДАРОВАНІСТЬТЕРИТОРІЯ ВИХОВАННЯКОМФОРТ І ЗАТИШОКrrrrr

Номер слайду 6

Напрямок «Педагоги ХХІ століття»Педагогічний колектив має:високий потенціал (більшість вчителів мають першу та вищу кваліфікаційні категорії); наявність усталених традицій навчального закладу; чітке розуміння і прийняття корпоративної системи цінностей; наявність сприятливого психологічного мікроклімату в колективі; значна кількість педагогів, які володіють ІКТ; гнучкість колективу до впровадження інновацій;навчально-виховний процес відбувається відповідно до державних стандартів та програм.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сучасне українське суспільство висуває нові вимоги, насамперед, до педагогів, тому роль керівника вбачаю в:сприянні оптимізації кадрового забезпечення школи;забезпеченні педагогічних працівників сприятливими та комфортними умовами роботи;сприянні розвитку та вдосконаленню творчого потенціалу педагогічних працівників;створенні атмосфери спільної відповідальності за результати освітньої діяльності з боку всіх учасників освітнього процесу;забезпеченні економічними і соціальними гарантіями для професійної самореалізації педагогічних працівників та утвердження їхнього високого соціального статусу в суспільстві;сприянні педагогічним працівникам в освоєнні сучасних інформаційних технологій;періодичному оновленні і узгодженні змісту підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів;покращенні системи стимулювання професійного зростання педагогічних працівників.

Номер слайду 9

Напрямок «З думкою про майбутнє»Освіта — найважливіше із земних благ, якщо вона найвищої якості. Інакше вона абсолютно даремна. Дж. Р. Кіплінг  Наша школа надає базову середню освіту, тому питання здобуття профільної освіти є надзвичайно актуальним. Якщо підсумком діяльності школи будуть мотиваційна, інформаційна та практична готовність школяра до вибору профілю навчання, то роботу з допрофільного навчання можна вважати успішною. 

Номер слайду 10

Тоді ми матимемо такі результати: узагальнення основних шляхів, форм, засобів та умов, які забезпечують якісну організацію навчально-виховного процесу;відкритість школи до нововведень в умовах динамічного розвитку освіти;налагодження конструктивних зв’язків із закладами освіти різних рівнів акредитації;підготовка учнів до свідомого вибору майбутньої професії та усвідомлення власної значущості в житті;підвищення конкурентоздатності школи в соціумі.

Номер слайду 11

Напрямок «Обдарованість»Активну роботу слід спрямувати на пошук  та створення умов для всебічного розвитку і розкриття інтелектуального та творчого потенціалу учнів, стимулювання творчого самовдосконалення  обдарованих дітей

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Роботу в цьому напрямку слід розпочати з:формування банку даних обдарованих дітей;створення системи виявлення та розвитку обдарованих і талановитих дітей;створення умов для їх самореалізації через надання якісних освітніх послуг, особистісно-орієнтований освітній процес, доступ до сучасних і традиційних інформаційних ресурсів;матеріальне стимулювання досягнень учнів та вчителів у предметних олімпіадах, конкурсах, турнірах різних рівнів;дотримання академічної доброчесності учнями. 

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Напрямок «Територія виховання»Основою виховного процесу є система стосунків, яка визначає взаємодію між учителем та учнем. Будуючи стосунки між учителем і учнем на основі поваги, підтримки гідності учня, зацікавленості його особистістю, ми і намагаємося реалізовувати гуманізацію відносин, гуманізацію та демократизацію виховання в цілому. 

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Професійну діяльність слід направити на ;вдосконалення системи виховної та профілактичної роботи в школі;усвідомлення дітьми негативного впливу на організм шкідливих речовин;організація змістовного дозвілля та відпочинку учнів;допомога учням і їхнім батькам у захисті своїх прав та інтересів;навчання дітей знаходити вихід із кризових ситуацій та захищати себе від усіх видів насильства;профілактика правопорушень і злочинності серед молоді;набуття досвіду життєвих компетенцій учасників навчально-виховного процесу;створення безпечного толерантного середовища у школі;виховання соціально активної , комунікабельної та успішної особистості з високим рівнем духовності і моралі.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Напрямок «Комфорт і затишок»За свідченням старожил села, наша школа існує з 1933року. За цей час вона розвивалася, ремонтувалася, оновлювалася, адже майже століття для будівлі – це чималий відрізок часу. Колектив школи прикладає чимало зусиль на створення в навчальному закладі належних умов для навчання і виховання дітей відповідно до сучасних санітарно-гігієнічних та технічних вимог, продиктованих ключовими освітніми тенденціями.

Номер слайду 20

Подальшу роботу потрібно направити на те щоб:проводити регулярну перевірку та підтримку санітарно-гігієнічних та технічних умов навчального закладу: провести ремонт класних кімнат, службових приміщень; створити комфортні умови роботи та навчання для вчителів та учнів; оновлювати матеріально-технічну базу;впорядкувати подвір’я школи;створити на пришкільний території місця для відпочинку учнів; створити біля приміщення початкової школи дитячий майданчик;забезпечити кабінети сучасними навчально-технічними засобами: проекторами, мультимедійними дошками, SMART-лабораторіями, комп’ютерами тощо;провести в приміщення початкової школи Інтернет;вирішити питання шкільного автобуса.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Співпраця між усіма учасниками освітнього процесу – учителів, учнів та їхніх батьків – наріжний камінь, який допоможе досягти всіх запланованих результатів. Адже тільки так можливо втілити головну мету: змінити освітнє середовище, впровадити навчання для життя, зробити українську школу відкритою, цікавою та сучасною. Наш навчальний заклад має бути конкурентоспроможним і престижним, функціонуючи в режимі безперервного розвитку.

Номер слайду 23

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Литвинова Надія Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
313
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку