Презентація "Батько Тарас - дітям України"

Про матеріал
Дана презентація розповідає коротко про Тараса Григоровича Шевченка. Розрахована на учнів 2-4 класів. Буде в нагоді до уроків позакласного читання, у виховній роботі та ін.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батько Тарас — дітям України Підготувала вчителька початкових класів Горлінська Ірина Сергіївна

Номер слайду 2

Шевченко Всі його ми батьком звемо, так від роду і до роду: кожний вірш свій і поему він присвячував народу. Ось чому в сім'ї великій, у цвіту садів прекрасних буде жити він вовіки, як безсмертний наш сучасник. М. Рильський

Номер слайду 3

Дитинство Тарас Григорович з'явився на світ в березні 1814 року в невеликому селищі Моринці, що розташовувалося в Черкаській області. Батько письменника був простим кріпаком. Всього в родині було семеро дітей, серед яких чотири доньки та троє синів. 

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Українець козацького роду За родинними переказами, предки Шевченка з батькового боку походили від запорізького козака Андрія, який повернувся з Запорізької Січі на початку XVIII століття та створив сім’ю. Материна родина ж була з Прикарпаття. Письмових довідок про рід Шевченків та Грушівських збереглося мало: через нестачу метрик до 1806 року в Кирилівській церкві.

Номер слайду 6

Великий Кобзар Колись кобзарями називали мудрих дідусів, що ходили від села до села і, граючи на кобзі, розповідали людям про долю України. «Кобзар» - так Шевченко назвав свою першу книжечку віршів. Писав Тарас Григорович про бідних людей, над якими були владні жорстокі пани. Люди, хоч і знедолені, були працьовиті, хоробрі, справедливі, і могли б жити щасливо, в достатку. Тож поет і закликав їх на боротьбу за волю. Великим Кобзарем прозвали Тараса Григоровича в народі. Вірші Т.Г.Шевченка відомі всьому світові.

Номер слайду 7

Перша книга Тараса Шевченка

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Смерть прийшла до Кобзаря далеко від Батьківщини. На прохання в заповіті прах Шевченка було перевезено в Україну, на Тарасову гору.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

● У світі встановлено аж 1384 памґятники Шевченку, з них в Україні — 1256. Інші монументи нашого поета прикрашають міста в Бразилії, Китаї, Америці.    У Каневі У Парижі У Копенгагені

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 лютого 2023
Переглядів
373
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку