Презентація "Бенкет-чай"

Про матеріал
презентація викладача Банкет (від фр. banquet) – званий обід або вечеря в урочистих рамках, що влаштовується на честь певної особи чи події (наприклад, ювілею чи весілля). Для проведення бенкетів найчастіше використовується спеціальний бенкетний зал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Викладач спецдисципліни з професії «Офіціант» Подзярей Людмила Василівна. Бенкет-чай

Номер слайду 2

Банкет (від фр. banquet) – званий обід або вечеря в урочистих рамках, що влаштовується на честь певної особи чи події (наприклад, ювілею чи весілля). Для проведення бенкетів найчастіше використовується спеціальний бенкетний зал.

Номер слайду 3

Банкет - чай організують, переважно, з приводу днів народження, з інших урочистих випадків і дат, менш офіційних, ніж при організації урочистих прийомів. Цей бенкет, як правило, влаштовують для жінок, і господинею на цьому бенкеті теж є жінка. Однак у ньому можуть взяти участь чоловіки. Банкет-чай проводять у другій половині дня, зазвичай з 16 до 18 години. Тривалість його трохи більше 2 годин, кількість учасників зазвичай 6 - 12 чоловік, але може бути більше (30 - 40). Форма одягу – повсякденний костюм або сукня. Банкет-чай

Номер слайду 4

Банкет-чай. Банкет-чай організовують у невеликих затишних залах, у яких встановлюють круглі й овальні столи, а за їх відсутності – квадратної або прямокутної форми, стільці, крісла, напівкрісла, а іноді й дивани. Столи накривають скатертинами і серветками ніжних кольорів і відтінків..

Номер слайду 5

Для банкету-чаю використовують красивий чайний посуд, десертні тарілки, десертні і фруктові набори, кришталеві чарки, келихи, розетки, вазочки для варення, вази для квітів, фруктів, кондитерських виробів.

Номер слайду 6

Стіл може бути сервірований мадерними, коньячними або лікерними чарками, у разі ювілею – келихами для шампанського, за склом кладуть фруктові набори. Тарілки для фруктів ставлять на стіл стопками по 4-6 штук. Самовар ставлять на основний стіл зліва від господині або на підсобний, підставлений до основного зліва від її стільця. Порцеляновий чайник із заваркою і чашки розміщують біля самовара.

Номер слайду 7

Банкет-чай – це застілля для любителів випічки, десертів, шоколаду, добротних сортів чаю та натуральної кави. В меню банкету в основному включають борошняні кондитерські вироби (калачі, пироги, торти, тістечка, бісквіти, кекси, печиво), солодкі страви (збиті вершки з бісквітом, млинці з яблуками, фаршировані яблука, морозиво, суфле, креми ), варення, цукерки, ягоди, фрукти і т.д. Зі спиртних напоїв пропонують десертні напівсолодкі та напівсухі вина, лікери, коньяки. На банкеті, влаштованому на честь якогось ювілею, може бути подано шампанське. Холодні закуски на чайний стіл подавати не рекомендується.

Номер слайду 8

Банкет-чай триває не більше двох годин. Обслуговує його бригада офіціантів, кількість якої визначаєз розрахунку два офіціанти на десять гостей.ться

Номер слайду 9

1. При подачі солодкої страви для кожного гостя ставлять десертну тарілку, праворуч кладуть десертну ложку чи ніж, ліворуч – десертну виделку. За тарілкою, паралельно кромці столу, розміщують фруктові прилади. На десертні тарілки або ліворуч від них кладуть серветки. Можливі кілька варіантів сервірування чайного столу в залежності від того, чи передбачено солодку страву і як вона буде подана.

Номер слайду 10

2. При подачі солодкої страви в креманках місце на столі проти кожного гостя, призначене для цієї страви, при сервіруванні залишають вільним. Десертну тарілку з приладами ставлять ліворуч від гостя в 15-20 см від краю столу (як пиріжкову). Перед десертною тарілкою так само зліва від гостя кладуть складену серветку.

Номер слайду 11

Тарілки для фруктів за будь-якого варіанта сервірування можна поставити на стіл стопками по 4 - 6 штук у місцях, зручних для гостей, або подати при обслуговуванні. На стіл ставлять передбачені меню цукерки у вазі, вази з тістечками, печивом, фруктами, варенням (на тарілці з ложкою для розкладки). При подачі варення поруч із вазочкою на столі повинні бути стоси розеток по 4 - 6 штук.

Номер слайду 12

Вершки, молоко, лимон ставлять перед подачею чаю. Фужери для води зазвичай не ставлять на стіл. Воду подають офіціанти в кінці банкету або ставлять у пляшках на підсобний столик і тут же фужери. Окрасою чайного столу є самовар. Його ставлять на основному столі або на маленькому приставному. Порцеляновий чайник із заваркою та чашки ставлять біля самовару.

Номер слайду 13

Офіціанти запрошують гостей до столу та допомагають їм сісти, приділяючи найбільшу увагу жінкам старшим за віком. Господиня зустрічає гостей. Переконавшись у тому, що всі учасники банкету зручно розмістилися, офіціанти пропонують їм солодкі страви та вина. Порядок обслуговування гостей під час проведення бенкет-чаю. Обслуговування починають з почесних гостей, потім обслуговуються старші віком і далі інші гості.

Номер слайду 14

Десертна страва в креманці подається на тарілці, на яку покладена десертна ложка ручкою вправо. Після цього офіціанти починають готувати гарячі напої. Забравши зі столу використаний посуд, вони ставлять перед кожним гостем десертні тарілки з десертними приладами, приносять вершки, молоко, лимон, а потім подають чай. Чай із самовару наливає господиня. Офіціанти допомагають їй у подачі чаю гостям, що сидять далеко від господині, підносять чисті чашки та чайник із заваркою. На прохання господині чай можуть розливати та пропонувати гостям офіціанти.

Номер слайду 15

Чашки з гарячими напоями на блюдцях ставлять праворуч від десертних тарілок. Ложки при подачі гарячих напоїв повинні бути розташовані на блюдці перед чашкою ручкою праворуч, а ручка чашки повинна бути звернена в ліву сторону від гостя. Після того, як гарячі напої подано, офіціанти пропонують гостям мускат, кагор, лікери, коньяки. Всі ці напої за чайним столом прийнято подавати не у пляшках, а в графинах.

Номер слайду 16

Чай на столі доливати не рекомендується. За бажання гостя випити іншу чашку чаю можна налити напій на підсобному столі в ту ж чашку, якщо в ній немає лимона, і подати гостю. За бажанням гостей офіціант може запропонувати чашку кави з таці, наливши її з кавника. Після наповнення чашок кави можна поставити на стіл. Якщо гостя захоче ще кави, її можна налити в подану раніше чашку, не знімаючи чашку зі столу. Першими із-за столу встають гості.

Номер слайду 17

Бенкет-чай належить до групи неофіційних бенкетів;Приводом для неофіційних прийомів можуть слугувати події особистого, сімейного характеру. Неофіційні прийоми — це дружні зустрічі, ювілейні урочистості, весілля та ін.. Бенкет-чай – це переважно бенкет для жінок, хоча можуть бути присутні і чоловіки;Бенкет-чай організовують переважно о 16:00 – 18:00 годині;Тривалість бенкету-чаю зазвичай не перевищує 2 години;Обслуговування на бенкет-чаї здійснюються офіціантами і господинею свята;Основними видами посуду який використовують на бенкет-чаї є десертна тарілка, закусочні та десертні прибори, чайна або кавова чашка з блюдцем;Асортимент страв в меню бенкет-чаю включає в основному борошняні кондитерські вироби, печиво, торти, тістечка, цукерки, також різноманітні фрукти в асортименті;Холодні закуски в меню бенкет-чаю не включають. ВИСНОВОК

pptx
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
2503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку