Презентація "Бережіть жінок!"

Про матеріал
17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Презентація містить інформацію про історію виникнення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕРЕЖІТЬ ЖІНОК!

Номер слайду 2

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» 25 листопада - Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками; 1 грудня - Всесвітній день боротьби із СНІДом; 2 грудня - Міжнародний день боротьби за скасування рабства; 6 грудня - річниця з дня «Монреальської різанини»; 10 грудня - Міжнародний день прав людини.

Номер слайду 3

17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

Номер слайду 4

В цей день уряди країн та міжнародні організації здійснюють заходи з метою підвищення інформованості суспільства щодо цієї проблеми. Жінки по всьому світу стають жертвами згвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж, маштаби та істинна природа такого насильства нерідко приховані. Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають українські жінки. Щороку близько 10000 жінок в Україні гине від домашнього насильства. Жінки у всьому світі потерпають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань та в автомобільних катастрофах, разом узятих. Ми маємо визнати, що проблема насилля в Україні все ще існує.

Номер слайду 5

15 листопада 2001 року в Україні був прийнятий Закон «Про попередження насильства в сім’ї».7 листопада 2011 року від імені України була підписана Конвенція Ради Європи про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством.

Номер слайду 6

Символом проти всіх форм насильства над жінками є біла стрічка.

Номер слайду 7

Незважаючи на прогрес в поліпшенні становища жінок, насильство проти жінок і дівчаток як і раніше процвітає в різних регіонах світу. Про це заявила Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей напередодні Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства проти жінок. Як приклад, Наві Піллей навела історію про 14-річну Малалу Юсуфзай з Пакистану, яка активно виступала за здійснення права дівчаток на освіту і критикувала Талібан. За це вона була застрелена талібами дорогою зі школи.

Номер слайду 8

За даними Місії ООН в Афганістані, тільки за перші шість місяців цього року, було скоєно 34 напади на школи, включаючи підпали, вбивства і залякування вчителів. Було зроблено, щонайменше, три спроби отруєння дівчаток-школярок. Наві Піллей зазначила, що подібні посягання на право дівчаток ходити до школи відбуваються і в Африці, і на Близькому Сході, і в Європі, і в Латинській Америці.“Необхідно діяти, тому що кожен день незліченна кількість жінок піддається нарузі і насильству вдома – там, де вони повинні почуватися в безпеці. Необхідно діяти, тому що систематичне сексуальне насильство під час збройних конфліктів перетворилося в жахливе знаряддя війни”, – заявив глава ООН.

Номер слайду 9

Масштаби цієї проблеми дозволяють сміливо говорити про пандемію насильства. Саме тому глава ООН виступив з ініціативою запуску глобальної кампанії “Скажімо “ні” насильству над жінками!” і доручив її проведення зірці Голлівуду Ніколь Кідман. Ніколь Кідман: Скажімо “ні” насильству над жінками!

Номер слайду 10

27 жовтня 2008 року на стадіоні у сомалійському місті Кісмаю на очах у приблизно тисячі глядачів п’ятдесят чоловіків до смерті забили камінням 13-річну дівчинку Аїшу Ібрагім Дугулов. Її звинуватили в подружній зраді. А через два тижні в Афганістані таліби накинулися на компанію малолітніх учениць і плеснули в очі дівчаткам кислоту, щоб віднадити їх від школи. Ніколь Кідман вважає, що про це повинні знати всюди:“Ми змогли дістатися до жителів різних куточків планети. У Мексиці одна з жертв домашнього насильства побачила нашу кампанію по телевізору і відразу ж зв’язалася з філією Фонду ООН в інтересах розвитку жінок. У Шотландії один молодий чоловік з Единбурга розмістив наші матеріали на своїй сторінці в Facebook. А поруч – свій вірш із закликом до всіх чоловіків Землі зробити все можливе для захисту жінок від насильства”. В результаті жорстокого поводження та домашнього насильства, жінки втрачають довіру, самоповагу та, нажаль, в більшості випадків й життя. Тому завдання суспільства по відношенню до жінок, які стали жертвами насильства, – вселити в них надію, що вихід є!

Номер слайду 11

Акція «16 днів дій проти гендерного насильства». Тема кампанії 2019 р. – «Розфарбуй світ в помаранчевий колір: Покоління рівності виступає проти зґвалтувань». Ця тема має на меті активізацію зусиль громадянського суспільства в боротьбі з сексуальним насильством щодо жінок. Сьогодні ООН пропонує надіти одяг або аксесуари помаранчевого кольору аби висловити свою солідарність з рухом в ім'я майбутнього, що вільне від насильства стосовно жінок і дівчат. Разом з тим, у багатьох містах світу пройдуть відповідні заходи, а знамениті будівлі будуть підсвічені помаранчевим кольором.

Номер слайду 12

 Таким чином, акція „16 днів проти насильства” – це заклик  до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Правда завжди одна:         якщо він любить, то ніколи не вдарить;         зробити боляче - це не прояв симпатії;         твоя "хата не скраю" - ти можеш допомогти.

Номер слайду 13

Монреальська різанина. Це день так званої “Монреальської різанини” — злочину на ґрунті ненависті, коли були вбиті 14 жінок-студенток Монреальського Політехнічного інституту в Канаді. Злочинець — Марк Лепін написав у своєму передсмертному листі, що робить це вбивство через те, що “вони були феміністками”. В той день були вбиті — Женевьєва Бержерон, 21 рік, Елен Колган, 23 роки, Наталі Крото, 23 роки, Барбара Деньо, 22 роки, Анн-Марі Едвар, 21 рік, Мод Авернік, 29 років, Маріз Лаганьєр, 25 років, Маріз Леклер, 23 роки, Анн-Марі Леме, 22 роки, Соня Пеллетьє, 28 рік, Мишель Ришар, 21 рік, Анні Сан-Арно, 23 роки, Анні Тюркотт, 20 років, Барбара Ключник-Видаєвич, 31 рік. Пам’ятаємо!

Номер слайду 14

Віртуальна експозиція "Зупинимо насильство" http://www.gendermuseum.com/modules/stop_vi/nasilstvo01.html. Ролики на тему протидії насильству:https://drive.google.com/file/d/0 B0aq. R8uoli. Uvbkl. SM0 Mx. ZFBLZk. U/view?pli=1 https://drive.google.com/file/d/0 B0aq. R8uoli. Uvb2 FEVXp. GSGho. TTQ/view?pli=1 https://drive.google.com/file/d/0 B0aq. R8uoli. Uv. Sn. Jl. Sz. Vm. RDNw. UEU/view?pli=1 "Я отримала сьогодні квіти"  http://gender.at.ua/load/2-1-0-108

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Storozhuk Nataliia Vadymivna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Голиш Людмила Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Юрченко Крістіна
    Дякую, презентація надзвичайно корисна та інформативна.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
4527
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку