Презентація "Безпечне користування інтернетом"

Про матеріал
формування предметної компетентності: уміння класифікувати небезпеки під час користування інтернетом та програмне забезпечення для їх уникнення; уміння користуватися службою WWW за допомогою браузера, відкривати веб-сторінку шляхом уведення URL. формування ключових компетентностей: - інформаційно-комунікаційна компетентність (уміння протистояти загрозам, які існують в мережі; уміння користуватися засобами браузера, які призначено для гарантування безпеки, розуміння переваг користування захищеними сайтами); - навчання впродовж життя (уміння самостійно приймати рішення щодо використання тих чи інших засобів захисту даних); - екологічна компетентність (уміння визначити чинники, що впливають на благополуччя людини, дотримання правил безпечної поведінки в інформаційному середовищі).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечне користування Інтернетом5 клас

Номер слайду 2

ЗАКІНЧІТЬ РЕЧЕННЯ1. Комп'ютери об'єднанні між собою- це …комп’ютерна мережа2. Комп’ютерні мережі бувають…локальні та глобальні3. Прикладом глобальної комп’ютерної мережі є…Інтернет4. Слово або кілька слів по яким здійснюється пошук необхідних відомостей це…ключове слово

Номер слайду 3

ГРА «ЛОВИ ПОМИЛКУ»Знайди зайве1. Ім’я комп’ютера, веб-сайт, гіперпосилання.2. Глобальна мережа, комп’ютер, локальна мережа, інтернет.3. Ключові слова, обліковий запис, пошук.4. Веб- браузер, мережна папка, веб-сайт.

Номер слайду 4

Ваша асоціація?ІНТЕРНЕТ – це не завжди користь, а ще і небезпека.

Номер слайду 5

Безпечне користування інтернетом. Познайомимося з видами загроз в мережіНавчимося захищати себе і свій комп'ютер від небажаного впливу.

Номер слайду 6

У давні часи, щоб отримати інформацію про країну, життєвий статус, про народ, люди використовували листи.«Доставка» інформації тривала місяць-півроку «Доставка» 2 тижніДекілька секунд. У данний час інтернетом користується 710 029 070 людей

Номер слайду 7

Інтелектуальна розминка « А я маю власну думку»(агрументуйте вашу точку зору)1. Інтернет має необмежені можливості дистанційної освіти. І це _____!2. Інтернет - це глобальний рекламний ресурс. І це ______!3. Надмірне спілкування в Інтернеті - це __, тому що дуже часто воно заміняє реальне.4. У Інтернеті можна знайти відповідь на потрібне питання. І це______!

Номер слайду 8

Аудиторію користувачів велику частину складають діти та підлітки, які не усвідомлюють повністю загроз, що можуть чекати на них у віртуальному просторі. Інтернет ... Це цікавий і захоплюючий світ, який дозволяє нам дізнаватися про світ цікавого, спілкуватися з людьми в різних кінцях світу не виходячи з власної кімнати, грати в цікаві ігри і ділитися з іншими своїми думками і захопленнями. Сучасна людина не уявляє собі життя без Інтернету.

Номер слайду 9

Загрози із мережі ІНТЕРНЕТОнлайн. Офлайн

Номер слайду 10

Онлайн загрози - це будь-які проблеми, які небезпечні для вас і вашого комп'ютера в мережі. До них відносяться різні види комп'ютерних шкідників і вірусів, які можуть просочитися на ваш комп'ютер під час подорожі по просторах соціальних мереж. «Знайшов твою фотку!» «Ти тут непогано вийшла!

Номер слайду 11

Комп’ютерні віруси

Номер слайду 12

То які найнебезпечніші «зони», де можна легко підхопити інтернет-вірус?Безкоштовні програми для скачування та піратські диски - один із найкоротших шляхів підчепити вірус або троянську програму. Достатньо увімкнути програму, як вона захоплює контроль над вашим комп’ютером, запускаючи віруси чи троян.

Номер слайду 13

Офлайн загроза-включає все те, що може статися в реальному житті. До неї відносяться пропозиції про зустріч від невідомих «друзів», телефонний шантаж, шахрайство, вимагання і навіть пограбування квартири. Необхідно вносити якомога меньше особистої інформації!

Номер слайду 14

Ура, ми летимо у подорож! Наступні 10 днів нас не чекайте!

Номер слайду 15

1000000«Ви виграли мільйон!»«Заробити купу грошей легко!»РОБИМО ВИСНОВКИЯКЩО ЩОСЬ ЗДАЄТЬСЯ ДУЖЕ НЕЙМОВІРНИМ- ЦЕ ОБМАН!

Номер слайду 16

«Ігнорувати попередження антивірусних програм! Відключити антивірусну програму»Ніколи не ігнорувати та не вимикати антивірусне ПЗ

Номер слайду 17

Не надавати свою особисту інформацію незнайомим!

Номер слайду 18

Негайно приїжджай!Ні в якому разі не зустрічатись з незнайомими!

Номер слайду 19

Речі, цінні для нас, можуть зацікавити зловмисників, тому треба захищати їх.«Створення надійного паролю»

Номер слайду 20

ОТЖЕ, В НАДІЙНОМУ ПАРОЛІ ПОВИННІ БУТИ:8-15 С-Zc-z1-9 Не менше ніж 8-15 символів. Англійські заголовні літери. Англійські малі літери. Арабські цифри#/@Спеціальні символи

Номер слайду 21

Україні дійовою профілактичною програмою є програма «Онляндія – безпека дітей в Інтернеті», яка включає цілий ряд заходів, спрямованих на навчання дітей, батьків та вчителів правилам безпечного користування мережевими ресурсами (www.onlandia.org.ua).

Номер слайду 22

В Україні запущений спеціальний поштовий сервіс для дітей – безпечна електронна пошта «Онляндія», яка базується на безкоштовному веб-сервісі Microsoft – Windows Live Mail. Не містить реклами. Захищена від спаму та вірусів. Безпечне спілкування з друзями

Номер слайду 23

Для того щоб уникнути сайтів, що містять матеріали небажаного вмісту, наприклад насилля, використовують спеціальні пошукові системи або фільтри безпечного пошуку. Фільтр безпечного пошуку в пошуковій системі Google налаштовують за адресою google.com/preferences.

Номер слайду 24

У вікні, що відкривається, потрібно встановити позначку біля вказівки Увімкнути безпечний пошук. Усі налаштування будуть прийняті після закриття браузера й відображенні при наступному його завантаженні. У правому кутку списку посилань, які отримані після виконання пошукового запиту, буде вказано наявність фільтра – Безпечний пошук увімкнено

Номер слайду 25

Фізкультхвилинка«Сова». Обхватити плече і «розім'яти» м'язи. Обернути голову і поглянути через одне плече, потім через інше. Опустити голову на груди, дихати глибоко, розслаблюючи м'язи. Повторити вправу, розминаючи інше плече.

Номер слайду 26

Працюємо за комп’ютером. Клавіатура повинна лежати на колінах. Заборонено запускати ігрові програми. Можна торкатися проводів живлення, розеток, задньої панелі системного блока чи монітора? Робоче місце має бути чистим. На робоче місце можна приносити їжу та напої? При виникненні незвичайної ситуації з комп’ютером негайно повідом учителя. Можна вмикати та вимикати комп’ютери без дозволу вчителя. Гра « True» «Fals»

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

https://learningapps.org/watch?v=pvffdnhdt21https://learningapps.org/5463048https://learningapps.org/4771585

Номер слайду 30

https://learningapps.org/4507282https://learningapps.org/4581789

Номер слайду 31

pptx
Додав(-ла)
Oгнєва Ірина
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
2445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку