Презентація "Безпечне використання Інтернету. Спілкування в Інтернеті "

Про матеріал
Презентація на тему: "Безпечне використання Інтернету. Спілкування в Інтернеті "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗДІЛ 2 МЕРЕЖЕВІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ІНТЕРНЕТ 5 клас НУШ§ 9. Безпечне використання Інтернету. Спілкування в Інтернеті

Номер слайду 2

Небезпеки, пов’язані з використанням інтернету. Кожна особа, яка користується інтернетом, має знати про загрози, що існують у ньому. Наприклад, про комп’ютерні віруси. Віруси — комп’ютерні програми, здатні самостійно поширюватися з одного комп’ютера на інший. Троянські програми — шкідливі програми, які можуть викрадати дані чи використовувати комп’ютер зі зловмисною метою. Сайти, які пропагують насилля та поведінку, що несе загрозу життю та здоров’ю. Хакерство — отримання несанкціонованого доступу до комп’ютерних систем, зазвичай із метою отримання секретної інформації. Спам — масове розсилання небажаних повідомлень рекламного чи іншого характеру.

Номер слайду 3

Небезпеки, пов’язані з використанням інтернету. Розглянемо програми, що запобігають цим загрозам або навіть унеможливлюють їх.

Номер слайду 4

Правила безпечного користування Інтернетом. Основні правила безпечної роботи в інтернеті такі. Не надавайте незнайомцям особистих даних рідних. Спілкуючись в інтернеті, не вказуйте свої особисті дані, а користуйтеся псевдонімом (ніком). Не реєструйтеся на сумнівних сайтах. Купуйте в інтернеті товари та послуги тільки під наглядом дорослих. Не погоджуйтеся на зустріч із незнайомими людьми. Повідомляйте батьків, старших друзів і подруг у разі отримання інформації, що має характер залякування. Не заходьте на незнайомі сайти. Пам’ятайте, що не вся розміщена в інтернеті інформація є правдивою.

Номер слайду 5

Спілкування в інтернетіУсе більше людей використовують інтернет для спілкування. Один з найдавніших засобів спілкування за допомогою комп’ютерів — електронна пошта. Форум — це засіб спілкування на сайті, де користувач та користувачка може створювати власні теми або ставити запитання для відкритого обговорення. Cоціальна мережа — «місце» в інтернеті, де спілкуються одночасно дуже багато людей.

Номер слайду 6

Спілкування в інтернетіУ найбільшій у світі мережі Facebook спілкуються до 3 млрд людей. Мережа Instagram призначена для обміну фотографіями, а Tik. Tok — для поширення коротких відео.

Номер слайду 7

Питання для самоперевірки Які небезпеки пов’язані з використанням інтернету? Назвіть основні правила безпечної роботи в інтернеті. Назвіть види електронного спілкування. Які ви знаєте засоби для електронного спілкування? Назвіть декілька соціальних мереж.

Номер слайду 8

Робота з комп'ютером

pptx
Додав(-ла)
Кубрак Наталія
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
5 липня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку