Презентація "Безпечні канікули".

Про матеріал
Дана презентація розроблена для того, щоб провести попереджувальні бесіди зі здобувачами освіти з порушеннями слуху про їхню поведінку під час літніх канікул; формувати життєву компетентність; виховувати вміння організувати своє дозвілля, самостійність, дисциплінованість; розвинути вміння і навички правильної поведінки під час літніх канікул.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Безпечні канікули»Н. Шутко

Номер слайду 2

Створення сприятливого психологічного комфорту- Уявіть, що ви тримаєте у долонях сонце. Воно світле, тепле, яскраве. І ви, як квіти, набираєтесь енергії від сонечка. А тепер поверніться до сусіда по парті та подаруйте йому своє сонце, торкнувшись долоньками…Тепло своїх долоньокя тобі віддаю . Заняття нове, цікавея з радістю почну.

Номер слайду 3

Кросворд «Безпека»БЕЗПЕКАтаькилектрикаебраоежжнскиручатротсвінгвоганки

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Робота в парах «Прибери з кімнати небезпечні речі»- Зараз я вам роздам картинки, на яких зображена кімната з небезпечними предметами, ви будете працювати в парах і маєте назвати ці предмети і вказати яку небезпеку вони несуть?

Номер слайду 6

ПРИГОДИ РОЗУМНОГО СІРНИКА (Казка) Жив-був у коробці сірничок на ім’я Спалах. «Може, я стану кому-небудь у пригоді», - подумав Спалах і викотився з коробки. Дорогою йому зустрівся Півник. Він вирішив взяти Спалаха із собою в гості до Мурки. Але Сірничок відмовився йти з Півником. Потім з сірничком біля сухого хмизу захотіли погратися мишенята. Але вони не вміли обережно поводитися з сірниками, і Спалах не погодився товаришувати з ними. Нарешті, сірничка знайшов маленький Івасик. Він знав, що сірники – не іграшки, і віддав його мамі. «Дуже добре, - казала мама, - буде чим розпалити піч». «Я знадобився!» - вигукнув радісно сірничок і спалахнув. Добре приносити користь.

Номер слайду 7

Бесіда за змістом казки- Отже, ви прослухали казку, а зараз дайте відповіді на запитання: Як у казці звали сірничка? (Спалах)До кого в руки він потрапив? (До хлопчика Івасика)Що зробив з ним хлопчик? (Віддав мамі)Як ви думаєте, добре зробив хлопчик?(Так)Що могло б трапитися, якби Івась вчинив зовсім інакше? (Могла б виникнути пожежа)За яким номером треба зателефонувати, щоб викликати пожежників?(101) А службу газу? (104)- так правильно

Номер слайду 8

Безпечна поведінка з електроприладами- Також вогонь виникає з причин неправильного користування електрикою.- Які електроприлади є у вас дома?(Комп’ютер, телевізор, пральна машина мікрохвильова, тощо )- А чи знаєте ви, як правильно користуватись приладами?

Номер слайду 9

Пам’ятка «Безпечна поведінка з електроприладами»Вимикаючи електроприлад, не витягуй вилку з розетки за шнур. Не торкайся мокрими руками електроприладів, які перебувають під напругою. Користуйся тільки справними електроприладами, розетками. Не грайся сірниками та запальничками. Не залишай увімкненими електроприлади та газові плити. Дотримуйся правил протипожежної поведінки в турпоході, відпочиваючи у поході.

Номер слайду 10

Гра «Можна – не можна».- А зараз я перевірю як ви засвоїли правила, якщо ви згодні із твердженням – показуйте лайк, якщо не згодні – дизлайк. - Гратися з включеними електроприладами.(д)- Наближатися до обірваних дротів.(д)- Вимикати світло, виходячи з будинку.(л)- Включати всі прилади, що є в будинку одночасно.(д)- Мокрими руками встромляти вилку в розетку.(д)- Користуватися настільною лампою під час читання.(л)- Витирати лампочку вологою ганчіркою.(д)

Номер слайду 11

«Безпечна прогулянка до лісу» Ходи до лісу тільки з дорослими або за їх дозволом. Не пий воду з річок та озер. Не затримуйся біля поламаних дерев. Не ходи біля боліт. Не контактуй з дикими тваринами.

Номер слайду 12

Розгляньте малюнок. Назвіть небезпечні місця, які можуть нас підстерігати у лісі. (Повалені дерева, калюжі, печери, хижаки, кліщі і т.д.)

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Робота в парах «Природні лиха»- Зараз я роздам вам ще одне завдання на парту, вам потрібно буде працювати в парах. Також вам потрібно буде відповісти на такі питання:1. Яка надзвичайна ситуація зображена на вашому малюнку. Підпишіть.2. Складіть три найважливіші поради, як діяти в такій ситуації.

Номер слайду 15

Гра «Впізнай дорожній знак»- Я буду показувати вам малюнки із дорожніми знаками, а ви відгадаєте назви та поясните їх.

Номер слайду 16

1. Доріжка для пішоходів2. Пішохідний перехід3. Пункт зупинки автобуса4. Лікарня5. Ресторан або їдальня6. Аеропорт7. Назва об’єкта(вулиці) 8. Покажчик відстані9. Рух пішоходу заборонено10. Світлофорне регулювання

Номер слайду 17

Гра «Безпечна поведінка вдома і на вулиці»- Я хочу перевірити, як ви поводитесь вдома і на вулиці у різних ситуаціях. Я зачитуватиму вам ситуацію, якщо я буду робити правильно - будете плескати в долоні, а якщо неправильно – схрестите руки.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Складання стінгазети «Безпечні канікули»Зараз ви складете самі свою пам’ятку, у кожного на парті є рядочки, вам потрібно подумати куди ці рядочки прикріпити, якщо ви вважаєте цей рядочок безпечним для вашого життя то прикріпіть його на цю частину ватману, якщо ж небезпечним то на цю(показую).

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Використано матеріали інтернету