Презентація Біологія 7 клас НУШ Отруйні, неїстівні та їстівні гриби

Про матеріал
Відеоурок за посиланням https://youtu.be/hsjeg0pqTIo У цьому відео для учнів 7 класу НУШ розглядається різноманітність шапинкових грибів. Їх поділяють на три групи: їстівні (білий гриб, печериця, підберезник, маслюк); умовно-їстівні (вовнянки, хрящі молочники, рядовки) та отруйні (бліда поганка, пантерний мухомор, несправжні лисички
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Отруйні, неїстівні та їстівні гриби. Біологія 7 клас НУШ

Номер слайду 2

Типи отруєнь. Первинні отруєння. Вторинні отруєння. Отруйні речовини. Грибні токсини. Речовини, що забруднюють природне середовище або є продуктами розпаду грибів. Походження отруйних речовин. Синтезуються отруйними грибами. Утворюються внаслідок дії людини. Джерело отруєння. Отруйні грибиЇстівні гриби. Як уникнути. Розпізнавати отруйні гриби, не збирати незнайомі гриби. Збирати гриби тільки в чистих мисцях, дотримуватися правил зберігання та обробки. Отруєння грибами

Номер слайду 3

Профілактика вторинних отруєнь: Не збирати гриби біля автомобільних доріг

Номер слайду 4

Профілактика вторинних отруєнь: Не збирати гриби біля виробничих підприємств

Номер слайду 5

Профілактика вторинних отруєнь: Не збирати гриби поряд зі звалищами та смітниками

Номер слайду 6

Профілактика вторинних отруєнь: Не збирати гриби поблизу місць використання отрутохімікатів

Номер слайду 7

Профілактика вторинних отруєнь: Не збирати гриби у районах, що постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС

Номер слайду 8

Профілактика вторинних отруєнь: Не збирати старі та гнилі гриби

Номер слайду 9

Що довшим був проміжок часу між споживанням гриба та проявом перших ознак отруєння, то важчим є отруєння!Первинні отруєння

Номер слайду 10

Отруйні гриби. Смертельно отруйніСмертельно отруйні ОтруйніУмовно-отруйні

Номер слайду 11

Смертельно отруйні гриби. Бліда поганка. Білий мухомор. Мухомор смердючий

Номер слайду 12

Дуже отруйні гриби. Несправжній опеньок. Павутинник найкрасивіший

Номер слайду 13

Отруйні гриби. Строчок. Мухомор пантерний. Гнойовик чорнильний

Номер слайду 14

Умовно- отруйні гриби. Сатанинський гриб;Гриб-синяк;Сироїжка блювотна;Говорушка сіра;Хрящ-молочник.

Номер слайду 15

Корисні для природи

Номер слайду 16

Гриби. НеїстівніЇстівніГриб трутовик. Жовчний гриб

Номер слайду 17

Їстівні 1-ї категоріїБілий гриб. Чорний трюфель. Рижик

Номер слайду 18

Їстівні 2-ї категоріїПідберезовик. Печериця двоспорова. Глива звичайна

Номер слайду 19

Їстівні 3-ї категоріїВовнянка. Молочник чорний. Зморшка

Номер слайду 20

Їстівні 4-ї категоріїГоворушка. Мокруха. Моховик

Номер слайду 21

Отже, для людини шапинкові гриби є продуктом харчування. Їх поділяють на три групи: їстівні (білий гриб, печериця, підберезник, маслюк); умовно-їстівні (вовнянки, хрящі молочники, рядовки) та отруйні (бліда поганка, пантерний мухомор, несправжні лисички

Номер слайду 22

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
29 квітня
Переглядів
389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку