Презентація "Біосферний заповідник Асканія-Нова"

Про матеріал

Ця презентація має великий обсяг інформації про цей заповідние. Її можна використовувати не тільки під час уроків з природознавства, а й з предмету "Я у світі"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біосферний заповідник "Асканія-Нова" ім. Ф. Е. Фальц-Фейна

Номер слайду 2

Заповідник Асканія – Нова на карті України

Номер слайду 3

Біосфе́рні запові́дники є природоохоронними, науково-дослідними установами міжнародного значення, що створюються з метою збереження в природному стані найбільш типових природних комплексів біосфери, здійснення фонового екологічного моніторингу, вивчення навколишнього природного середовища, його змін під дією антропогенних факторів.

Номер слайду 4

Фрідріх Едуардович Фальц – Фейн 16.10. 1863 Державний дендрологічний заповідник закладений в 1874 році Ф.Е Фальц-Фейном. Розташований в Асканія Нова Чаплинського району Херсонської області. Його насадження відображають досягнення паркобудівництва кінця ХІХ століття. Він уникальний, як єдиний зрошуємий парк на степовому півдні України.

Номер слайду 5

Цілинний степ “Асканія-Нова” в Європі ділянка типчаково-ковилового степу, якого ніколи не торкався плуг. Загальна площа заповідника 33307,6 га.

Номер слайду 6

Серед степу можна побачити тварин, які себе вільно почуваються

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

На території заповідника є чудовий біологічний парк. В якому є багато живописних куточків. Тут є дерева та кущі всіх кліматичних зон.

Номер слайду 10

Чудові місця відпочинку просто заворожують.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Тут також є штучні озера та ставки

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Серед чудових ландшафтів можна побачити і пам'ятники Пам'ятник парашутистам - десантникам загиблим під час Великої Вітчизняної війни

Номер слайду 17

Фонтан “Дріада з келихом ” Існує повір'я, що два брати Фрідріх та Густав були закохані в дівчину Серафіму. Через постійні чвари управляючий заклав бомбу в камін в результаті вибуху Серафіма загинула, а Фрідріх залишився чудом живий. І в 1892 році на могилі дівчини встановив фонтан “Дріада з келихом” або його ще називають фонтан Нещасного кохання

Номер слайду 18

Іще одна легенда виникла біля скіфських статуй Асканії. На території знаходиться 14 страшних кам'яних людиноподібних статуй без очей зі схрещеними на грудях руками. Вважається, що вони були встановлені кочівниками половцями в 12-13 століттях.

Номер слайду 19

Під зоопарк відведено 30 кв. км. В якому знаходиться понад 1000 видів тварин.

Номер слайду 20

Активна робота по створенню зоопарку Ф.Е.Фальц-Фейном почалася з 1886 року Початок зоологічного парка було покладено в 70-х роках ХІХ ст.

Номер слайду 21

У заповіднику є не менш ніж 1155 видів членистоногих, 7 видів земноводних і плазунів, 18 видів ссавців, у різні пори року пролітає понад 270 видів птахів, з яких 107 видів залишаються на гніздування.

Номер слайду 22

При вході можна побачити у всій красі чудові тюльпани.

Номер слайду 23

Чудові птахи гуляють прямо серед людей

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Тут живуть біля 120 страусів, привезених з Австралії, Південної Америки та Африки.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Проблеми біосферного заповідника

Номер слайду 37

Пожежа під час літньої засухи, яка знищила близько 100га сухої трави

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Крім того, тут ростуть 478 вищих рослин. До «Червоної книги України» занесено 13 видів вищих рослин, 3 види грибів і 4 – лишайників.

Номер слайду 40

Головний корпус інституту “Асканії-Нова”

Номер слайду 41

Наукова робота в заповіднику спрямована на розробку обґрунтованого режиму збереження природного комплексу степу, вивчення структури й динаміки еталонних екосистем, їх змін під дією антропогенних факторів, а також проблем інтродукції, акліматизації й гібридизації рослинного і тваринного світу, розробку рекомендацій по культурному освоєнню унікального генофонду.

ppt
Додано
8 листопада 2018
Переглядів
17408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку