Презентація. Бор - будова атома, сполуки, значення, застосування

Про матеріал
Розробка демонстраційного матеріалу до уроків хімії та позакласних заходів у якій використано авторський вірш "Бор" зі збірки "Сорок чотири елементи" (це сорок чотири вірші-оповідання, присвячені хімічним елементам, розміщеним у восьми групах головних підгрупах періодичної системи Д. І. Менделєєва). У віршованих рядках наводяться історичні відомості про відкриття, формування назви, вивчення властивостей простих і складних речовин створених даним елементом, його значення й застосування. Зміст твору відповідає сучасному науковому світогляду, несе науково достовірну інформацію, формує художньо-естетичний смак. Збірка призначена для широкого кола читачів: учнів 7-11 класів, учителів хімії, біології, екології, географії, історії, студентів та викладачів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БОРХімічні елементи ДРУГОГО ПЕРІОДУ

Номер слайду 2

БОР 

Номер слайду 3

B14+70231 S22 S22 P11 S22 S22 P1 БОРПорядок заповнення

Номер слайду 4

БОР Бор – це важливий мікроелемент,Один з п’яти, що значну цінність має. На опір рослин до тяжких хвороб. Та урожайність позитивно він впливає.

Номер слайду 5

БОРБуває бор аморфнийі в кристалах. Кристалів формою нагадує карбон. Оброблений під тискомв автоклаві,Бору нітрид назвали боразон.

Номер слайду 6

БОРНітрид цей має ґратку кристалічну,Майже таку, як і твердий алмаз,Хоча термостійкіші і міцнішіЙого кристали у десятки раз.

Номер слайду 7

БОР Бор «чистий» кристалічний – темно-сірий,За твердістю – «горішок» надміцний. У двадцять градусів (кімнатних) – діелектрик,Вище за тисячу –стає надпровідний.

Номер слайду 8

БОРУ бору два природні ізотопи,На одиницю маса їх не співпадає: Бор десять, що захоплює нейтрони,Й Бор одинадцять, що їх зовсім не приймає.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ! Автор Хурса Ю. П. учитель хімії вищої категорії Полтавської гімназії №13, учитель-методист. Збірка поетичних творів «Сорок чотири елементи»

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
15 березня 2020
Переглядів
3873
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку