Презентація "Будова клітини"

Про матеріал
Презентація "Будова клітини" для уроку природознавство за підручником "Природничі науки" автор Тетяна Засєкіна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Будова клітини. Клітина — це основа життя. Вона складається з різних частин, кожна з яких виконує свою функцію.by Вікторія Головченко

Номер слайду 2

Ядро: Керівний центр. Ядро — це керівний центр клітини. У ньому міститься ДНК, яка містить спадкову інформацію. Ядро. Керівний орган клітини, аналогічний парламенту й уряду. ДНКМістить спадкову інформацію, подібну до законів країни. Гени. Ділянки ДНК, які містять інструкції для клітини.

Номер слайду 3

Цитоплазма: Територія клітини. Цитоплазма — це внутрішній уміст клітини, окрім ядра. Вона містить воду, органічні та неорганічні речовини. Цитоплазма. Територія клітини, де розташовані органели. Органели«Органи» клітини, які виконують різні функції.

Номер слайду 4

Хлоропласти: Фабрики їжіХлоропласти — це органели рослинних клітин, де відбувається фотосинтез.1 Фотосинтез. Процес, під час якого утворюється глюкоза з використанням сонячної енергії.2 Глюкоза. Джерело енергії для клітини, подібне до їжі.3 Хлоропласти«Сільськогосподарські підприємства» клітини, які виробляють їжу.

Номер слайду 5

Мітохондрії: Енергетичні станціїМітохондрії — це органели, які забезпечують клітинне дихання. Клітинне дихання. Процес, під час якого виробляється енергія. АТФМолекула, яка зберігає енергію. Мітохондрії«Енергетичні станції» клітини, які виробляють АТФ.

Номер слайду 6

Вакуолі: Склади клітини. Вакуолі — це органели, які заповнені клітинним соком. ВакуоліКлітинний сік«Склади» клітини. Розчин цукрів, мінеральних речовин і пігментів

Номер слайду 7

Рибосоми: Фабрики білків. Рибосоми — це дрібні органели, які синтезують білки. Рибосоми«Фабрики» клітини, які виробляють білки. Білки. Важливі молекули, які виконують різні функції. Гени. Надають інструкції для синтезу білків.

Номер слайду 8

Апарат Гольджі: Транспортний центр. Апарат Гольджі — це органела, яка сортує, пакує і транспортує речовини.1 Накопичення. Апарат Гольджі накопичує речовини.2 Сортування. Апарат Гольджі сортує речовини за призначенням.3 Упаковка. Апарат Гольджі пакує речовини в міхурці.4 Транспорт. Апарат Гольджі транспортує речовини до місця призначення.

Номер слайду 9

Практичне завдання1. Робота з підручником, стор. 149, 1,2, 5, 6, 7, 8. 2. Практична робота “Дослідження пігментів у рослин”Д. З. ₴30, читати, стор. 149, 3,4.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
19 вересня
Переглядів
44
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку