Презентація "Будова землі - Гідросфера"

Про матеріал
Презентаційна робота з теми "Будова землі - Гідросфера" яскраво та стисло розповість тему учням 6 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ГІДРОСФЕРАГлазков. Владислав. Володимирович

Номер слайду 2

На Землі виділяють наступні оболонки планети: Гідросфера. Літосфера. Атмосфера. Біосфера.

Номер слайду 3

Гідросфера – оболонка Землі, що включає в себе всю воду планети; водна оболонка Землі. Вода на Землі буває в трьох станах: рідкому, твердому і газоподібному. Найбільше води в рідкому вигляді. На нашій планеті немає такого місця, де б не було води, навіть в пустелях вода міститься в повітрі у вигляді водяної пари.

Номер слайду 4

Гідросфера включає в себе: 1. Води Світового океану. 2. Води суші (льоди, річки, озера, підземні води, болота та ін.). 3. Воду в атмосфері і живих організмах. Основна маса води в гідросфері міститься в Світовому океані: океанах, морях, затоках. Це переважно солона вода. На води Світового океану припадає 96,6% всієї гідросфери. Найбільше прісних вод міститься в льодовиках і підземних водах.

Номер слайду 5

Вода може переходити з одного стану в інший, потім у третю і назад. Завдяки цьому, відбувається переміщення води - кругообіг. Кругообіг води в природі - безперервний процес переміщення води з поверхні океану і вод суші в атмосферу, з атмосфери на сушу, з суші назад в океан. Вода, яка випаровується з поверхні, - прісна; сіль залишається в океані. Таким чином, солоний океан є головним джерелом прісної води. Завдяки круговороту води на Землі існує життя, води суші, формується клімат, погода, ґрунти.

Номер слайду 6

Завдяки круговороту води на Землі існує життя, води суші, формується клімат, погода, ґрунти. Крім того, круговорот води пов’язує між собою всі оболонки Землі, підтримуючи їх функціонування.

Номер слайду 7

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
10 вересня 2021
Переглядів
865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку