Презентація. Буктрейлер. "Курс юного антиквара".

Про матеріал
Науково-популярна книга для позакласного читання з історії рідного краю. Усі ми трохи колекціонери і часто зберігаємо предмети, що перейшли нам у спадок або ж нагадують про якусь подію. Поза тим, що ці речі дорогі нам як пам’ять, вони ще й гарні. Кожна з них несе неповторний відгук минулого, а деколи має й досить відчутну матеріальну цінність. Автор понад сорок років займається колекціонуванням. Його фахові публікації в газетах та журналах користуються великим успіхом у читачів. Такі книжки, як ця, ще не випускалися. В ній висвітлюється чимало питань і тем колекціонування, про які у нас взагалі немає літератури. До того ж антиквари – люди потайні. Ті, хто багато знає про колекціонування, вважають, що краще тримати свої секрети в таємниці. Творчі завдання – найкраща мотивація до навчання. Пропонуємо ідею цікавого завдання для школярів – створення учнями власного кіношедевру - буктрейлера, по сучасній книзі. Автор: Олександр Макаров Издательство: Видавництво Грані-Т
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Макаров "курс юного антиквара" 

Номер слайду 2

СУЧАСНИЙ ПИСЬМЕННИКБагато знає про нумізматику, скарби, монети, так як багато років пропрацював в газеті «Гроші». автор багатьох книг для дітей в тому числі «Школа юного антиквара», «Таємниця золотого валізи», «Монети з дідового скриньки», «Орден чорного копача» - про шукачів скарбів і колекціонерів. У цих книгах органічно поєднується романтика пригод і познавательность. Лауреат Корнейчуковской премії.

Номер слайду 3

Курс юного антиквара. Найвідоміша серед книг по колекціонуванню для дітей це «Курс юного антиквара». Про що ж тут йдеться, запитаєш ти? Все просто, мова йде про предмети колекціонування. Саме про них піде мова в цій книжці. Про тих дивних поворотах долі, які перетворюють невеликий шматочок паперу або металу в предмет заздрості для збирачів і стоять не малих грошей на аукціонах. Артефакти ще й гарні. Кожен з них несе неповторний відгомін минулих епох, часто це подарунок на все життя. Тобі не доведеться вчити географію та історію - їх ти вивчиш по монетам і маркам. І знаннями своїми будеш вражати вчителів. Такі подробиці, які ти дізнаєшся збираючи монети, марки або сірникові етикетки в підручниках не знайдеш. Колекціонування найблагородніша з людських пристрастей. Я думаю, ти отримаєш задоволення читаючи кумедні історії з життя антикварів.

Номер слайду 4

Сторінка книги. Головний герой книги розповідає,що почав збирати монети ,коли навчався у п’ятому класі. «Маленькі й великі,блискучі й тьмяні,срібні,модні,алюмінієви й залізні.. . Все в ній мене захоплювало. Загадковий малюнок,що проглядає крізь старовинну платину,хімерні знаки,тривожний запах... Авжеж,кожна монета має свій запах,і це запах пригоди. Вночі, перед ніж заснути , я думав про те, які монети в мене вже є і які ще будуть ,а тоді засинав щасливий». 

Номер слайду 5

Монети. Нумезматика— історична дисципліна, що вивчає монети, гроші та медалі як джерело історичних, економічних, політичних і культурних знань, а також історію грошового обігу та монетного виробництва, процеси фальшування монет та банкнот. Також слово нумізматика використовується на позначення різновиду колекціонування. В книзі »Курс юного антиквара» Олександр Макаров розповідає історичні аспекти появи грошей взагали, та гривни зокрема

Номер слайду 6

Банкноти

Номер слайду 7

Ви багато дізнаєтесь про марки та Філателію з книги Олександра Макарова. 

Номер слайду 8

ФІЛАТЕЛІЯФілателія — це колекціонування й вивчення знаків поштової оплати, до яких належать марки, етикетки, ярлики, різноманітні провізорії, поштові штемпелі, штампи, а також конверти, поштові картки і листівки з цими знаками — надрукованими або наклеєними, інші види поштової документації. У 2018 році Україна святкувала 100-річчя випуску перших поштових марок України. Цікавою була історія їх виникнення. Дослідники філателії відзначають кілька ранніх проектів створення поштової марки. Цю ідею висували і шведський лейтенант К. Треффенберг, і словенський чиновник Л. Кошір , і англійський видавець Д. Чалмерс та інші. Але запровадження наклеюваної поштової марки пов’язують з ім’ям англійського поштмейстера Роуленда Хілла, – автора ескізу першої у світі поштової марки, яка увійшла в обіг 6 травня 1840 р. в Англії. 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Книги Олександра Макарова

pptx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
765
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку