Презентація «Чи може робот замінити людину»

Про матеріал
Презентація розроблена за Типовою освітньою програмою для закладів загальної середньої освіти, розробленої під керівництвом О. Я. Савченко до підручника автора Т. Г. Гільберт та інші. Презентація містить 15 слайдів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи може робот замінити людину. Урок 9

Номер слайду 2

Що об'єднує ці речі? Для чого людина їх створила?Люди винайшли багато різних інструментів. Користуючись ними, ми можемо будувати житло, готувати їжу, виготовляти одяг, пересуватися в просторі та досліджувати навколишній світ.

Номер слайду 3

Моржжро. Мболтт. Робот. Розгадай ребус

Номер слайду 4

Що об'єднує ці речі? Для чого людина їх створила?Карел Чапек у своїй п’єсі вперше згадав слово «робот». Мова йде про фабрику, на якій роботи збирають самі себе. Цей твір побачив світ у 1920 році . Вся справа в тому, що, як відомо, такі слова, як «робота» і «робот», є спільнокореневими. А слово «robota» у перекладі з чеської мови означає «важка робота», «каторга»Із часом людство стикалося з новими завданнями. Інструменти ставали складнішими й потужнішими, але ними продовжувала керувати людина. Урешті з'явилась ідея пристрою, який би виконував певні завдання. Такий пристрій відомі чеські діячі культури брати Карел і Йозеф Чапеки назвали роботом.

Номер слайду 5

Робот може працювати в небезпечних умовах і виконувати складні завдання, з якими людина інодіне впорається. Запам'ятай !

Номер слайду 6

Цікаво знати. Робота Джокера спробували використати для ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. Він не витримав складних умов і зламався. Роботизована лабораторія «К'юріосіті» з 2012 року досліджує Марс

Номер слайду 7

Цікаво знати. Роботи Спот й Атлас. Робот Спот, який схожий на собаку, уміє відкривати двері, пасти овець і багато іншого. Людиноподібний робот Атлас переносить і сортує вантажі, спускається сходами, робить сальто.

Номер слайду 8

Цікаво знати. Робот Софія. Вона дуже схожа на людину й може відповідати на запитання різними мовами.

Номер слайду 9

Руханка

Номер слайду 10

Розв'язування складного розумового завдання потребує складної комп'ютерної програми — штучного інтелекту, який може самостійно навчатися, приймати рішення в непередбачуваних умовах. Запам'ятай !Зараз штучний інтелект допомагає розпізнавати обличчя, відновлювати старі світлини, здатен грати в шахи, розуміти людську мову, керувати автомобілем. Іноді штучний інтелект виконує завдання краще, ніж людина. Так, потужний комп'ютер може обіграти найсильнішого гросмейстера в шахи. Але це не привід відмовлятися від улюбленої гри.

Номер слайду 11

Цікаво знати. Станом на 02 грудня 2020 року Україна мала найбільшу кількість компаній-розробників штучного інтелекту в Східній Європі. На початку 2020 року ми мали майже 150 постачальників з достатнім досвідом у галузі штучного інтелекту. Галузь дуже активно розвивається.

Номер слайду 12

Існують конструктори, за допомогою яких можна скласти робота. Ним буде керувати програма, записана, наприклад, мовою програмування Scratch. Таких роботів обладнують двигунами та датчиками. Цікаво знати

Номер слайду 13

Цікаво знати. У 2018 році Xiaomi показала робота-валізу, який слідує за своїм власником. Ви можете дати йому команду залишати на місці, під'їхати до вас або слідувати за вами постійно. При розробці валізи використовувалася та сама технологія, що і в гіроскутерах.

Номер слайду 14

Завдання. Підготуйте презентацію про одного з відомих роботів

Номер слайду 15

Дякую за роботу на уроці!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Pa Nastya
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лисюк Лариса Сергіївна
    Надзвичайно цікавий матеріал! Дякую Вам.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 жовтня 2022
Переглядів
2438
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку