Презентація "Чим є людина"

Про матеріал
Презентація проекту "Чим є людина" дає можливість показати учням єдність законів природи, застосовність законів фізики до живого організму,перспективний розвиток науки і техніки; формує уявлення про те ,що здоров’я значною мірою залежить від них самих.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чим є людина?

Номер слайду 2

Чи ви знаєте особливості нашого організму?У Древньому Римі люди жили в середньому 23 роки, а в 19 столітті тривалість життя в середньому була 40 років.

Номер слайду 3

Об’єм головного мозку людини не перевищує 1400см³. Вага його 1.3 кг. Людський мозок генерує за день більше електричних імпульсів, ніж усі телефони світу. В ньому відбувається 100000 хімічних реакцій. Існує такий міф про те, що людина використовує свій мозок усього лише на 10%, а інші 90 не використовує. Це неправда. Дослідження свідчать, що впродовж доби середньостатистична людина залучає всі ділянки мозку, просто це відбувається в різний час. Причому більш розумна людина, розв’язуючи певну проблему, використовуює меншу кількість відділів мозку, ніж бовдур.

Номер слайду 4

Вага серця дорослої людини становить 250-360г. За рік серце людини робить 42млн скорочень. Серце людини в стані спокою б’ється 80 разів за хвилину, перекачуючи 5 літрів крові. Розмір серця людини дорівнює розміру її кулака. У тілі дорослої людини 75 км нервів.

Номер слайду 5

В роті людини живе 40000 бактерій. Загальна вага бактерій в організмі людини становить 2кг. За рік ми тричі змінюємо шкіру. У середньому волосся людини росте зі швидкістю 12мм на місяць, отже впродовж життя виростає довжиною в 725м. У середньому виливається 5мл сліз за рік. Впродовж життя ми кліпаємо близько 250млн разів. Чхнути з розплющеними очима неможливо.

Номер слайду 6

Площа поверхні легенів - 100м² . Доросла людина робить орієнтовно 23000 вдихів і видихів за день. Тіло людини складається зі 639 м’язів. Найміцніший та найгнучкіший м’яз людини – язик. Діти народжуються без колінних чашечок, вони з’явлються у віці 2-6 років.

Номер слайду 7

Скільки коштує людина? Людське тіло вагою 70кг містить 45кг кисню, 12-вуглецю, 7-водню, 2-азоту і трохи більше кг кальцію. Крім того: 860г фосфору, 300 сірки, 210г калію, 100г натрію, 70г хлору, а також кілька грамів магнію, заліза,фтору,цинку,міді. Міліграми йоду, кобальту, марганцю, молібдену, хрому, селену. Спираючись на сучасні ціни на чисті хімічні елементи, вчені підрахували, що вартість “сировини”, з якої складається людина не перевищує 145 доларів.

pptx
Додано
15 липня 2020
Переглядів
799
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку