Презентація "Число і цифра 1"

Про матеріал

У презентації "Число і цифра 1" зібрані вірші, загадки, лічилка та казка про ОДИНИЧКУ. Поданий зразок написання цифри. З допомогою цієї презентації ви зможете розробити цікавий урок на вивчення цифри.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ВіршіЗагадки. Лічилка. Казка про ОДИНИЧКУПишемо 1

Номер слайду 3

Подивіться – ось вона. ОДИНИЧКА чарівна. Хоч і ніжку одну має,Вправно ряд розпочинає. ОДИНИЧКА – цифра рівнаІ до стовпчика подібна. Всі рахунки, всі таблички. Починають з ОДИНИЧКИ. Тонка, пряма і схожа на стеблинку,Залізла ОДИНИЦЯ у клітинку. Така поважна і така примхлива,Говорить, що відважна та смілива.

Номер слайду 4

Пропливає в цю хвилинку. В небесах одна хмаринка.І гусак також ОДИНСеред райдужних краплин. Йде босоніж по калюжах –Подивись на нього, друже. Знать треба цифри, як годиться,А перша з них – це "ОДИНИЦЯ".Її впізнать можна здалеку. Вона подібна на лелеку. Ти тільки добре придивись –І ніжка довга, й дзьоб униз.

Номер слайду 5

Перша цифра – ОДИНИЦЯ Гостроноса, ніби спиця!Позначає що вона?Що предмет ОДИН – єдиний: Голова у нас одна,Серце теж одне в людини. В мене родичів багато: Баба Настя, дід Вадим,Дядько, тітка, мама, тато –А от я у них – ОДИН.

Номер слайду 6

Ну й тонка вона, мов спиця. Танцівниця ОДИНИЦЯ. Мама, як і сонечко,Лиш ОДНА буває. Пестить і голубить нас,Розуму навчає. Стрибав зайчик між долин. Значить, зайчик був ОДИН.

Номер слайду 7

ОДНА нога і шапка, а голови нема. Що це таке?Відгадка

Номер слайду 8

На нозі стоїть ОДНІЙ, крутить-крутить головою. Нам показує країни, річки, гори, океани. Відгадка

Номер слайду 9

Багато рук, нога – ОДНА. Відгадка

Номер слайду 10

На ОДНІЙ нозі стоїть, у воду пильно дивиться. Тицяє дзьобом навмання, шукає в річці жабенят. На носі повисла крапля. Впізнаєте?Відгадка

Номер слайду 11

Є книг багато – радісних, печальних,Товстих, тонких, барвистих, наче жар. Але ОДНА усім книжкам начальник,І звуть її по-простому – …Відгадка

Номер слайду 12

ПЕРШИЙ я приніс весну,Розбудив усе від сну. Заспіваю під вікном,Люди звуть мене …Відгадка

Номер слайду 13

Влітку і взимку вбрання ОДНЕ,Та кличуть дітки завжди мене,Щоб я на свято до них прийшла,Цяцьок багато їм принесла. Відгадка

Номер слайду 14

Стало на краю вулиціОпудало з трьома очима,На ОДНІЙ нозі. Де машини рухаються,Де зійшлись шляхи,Допомагає вулицю. Людям перейти. Відгадка

Номер слайду 15

Я НАЙПЕРШИЙ зацвітаю. Синім цвітом серед гаю. Відгадайте, що за квітка,Бо мене не стане влітку?Відгадка

Номер слайду 16

ОДИН, ОДИН, ОДИНИЧКА –До вікна летить синичка. Та синичка лиш ОДНА: Дінь, дінь, дінь біля вікна!ОДИН, ОДИН, ОДИНИЧКА –По-ле-ті-ла вже синичка.

Номер слайду 17

А ось клітинка – хатинка Одиниці. У цій хатинці одна кімната. Усе у ній на своєму місці посеред кімнати один стіл, біля нього – один стілець, у куточку побіля вікна – одне ліжко, коло нього – одна тумбочка. А на стіні висить одна полиця, де лежить одна книжка. Вона зветься "Математика". Одиниця читає її один раз на добу – перед сном. Коли засне Одиниця, то бачить кольорові сни про смачні фрукти з далеких країн. Ось на таці лежить один банан, один ананас, один апельсин, один лимон, один кавун. А головне те, що цими плодами Одиниця може поділитися із сестрицями Одиницями. Та от проспівав перший півень – сон зник. Пора Одиниці до роботи братися.

Номер слайду 18

Одиниця, як годиться,Шлях свій починаєЗ середини клітинки. Далі у верхній правий Куточок клітинки мандрує,А потім на нижню лінійку. На середину крокує. Тут і ми шлях припиняємо. Першу одиничку маємо.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гонца Інна Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 липня 2018
Переглядів
15692
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку