Презентація "Цибуля"

Про матеріал
Ознайомими учнів з різноманітністю рослинного світу; розвивати взаємозв'язок між рослиною та людиною; розвивати творче мислення, аналізувати, робити висновки; набуті знання використовувати в житті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦИБУЛЯ РІПЧАСТА

Номер слайду 2

Багато хто з нас досі не знаї, у чому різниця між червоною, жовтою, білою цибулею . Жовта ріпчаста цибуля – гостра або солодка. Цибуля біла - хрустка і гостра. Цибуля червона – смакує для вживання в сирому вигляді Сама ніжна цибуля – шалот. РІЗНОМАНІТТЯ ЦИБУЛІ

Номер слайду 3

БУДОВА ЦИБУЛІ

Номер слайду 4

КВІТКА, НАСІННЯ

Номер слайду 5

Ви НЕ любите цибулю і намагаєтеся НЕ використовувати її в їжу? Але ж цибуля дуже корисна! Найбільше в ній міститься цинку. Тому якщо ви хочете, щоб у вас НЕ випадало волосся, були здоровими зуби та нігті, тоді кожен день з’їдайте 20-30 г сирої цибулі. Крім цього, корисні мікроелементи, які є в цибулі вони допомагають підвищувати захисні сили організму і протистояти вірусним захворюванням. У цибулі є практично всі вітаміни і мікрелементи потрібні людиніВІТАМІНИ ТА МІНЕРАЛИ ЦИБУЛІ

Номер слайду 6

Для багатьох представників родини Цибулинних характерний різкий специфічний запах, який пов'язаний із вмістом великої кількості летких ароматичних речовин — фітонцидів, які пригнічують життєдіяльність бактерій Професор Б. П. Токін і його співробітники встановили, що від летких, пахучих речовин (ефірних олій), що виділяються цибулею, часником, хріном та іншими рослинами, гинуть гнильні і хвороботворні бактерії, найпростіші тварини — амеби й інфузорії — і навіть жаби і щури.

Номер слайду 7

Сира цибуля містить 40 ккал на 100 г Варена цибуля 35 ккал на 100 г продукту Печена цибуля 30 ккал на 100 г продукту Смаженацибуля 200 ккал на 100 г продукту Цікаво відзначити силу дії часнику на мікробів. Туберкульозна паличка з висохлої мокроті залишається життєздатною до восьми місяців; карболова кислота і сулема вбивають її через 1-2 години; сірчана кислота вбиває мікроб туберкульозу протягом 30 хвилин, а фітонциди часнику — за 5 хвилин У холодну пору року для зміцнення імунітету рекомендується з’їдати по половині ріпчастої цибулі в день. Цибулю можна використовувати як знеболювальний засіб при укусах ос, джмелів і бджіл. Для цього необхідно втерти цибульний сік в місце укусу.

Номер слайду 8

В цибулі міститься більше цукру, ніж в яблуках і грушах. Але не варто виключати її з меню, якщо ви сидите на дієті, так як цибуля – прекрасний спалювач жирів. Існують навіть окремі цибульні дієти. При смаженні цибуля стає солодкою. Цибуля містить безліч корисних речовин: залізо, ефірні масла, вітаміни, кальцій, калій, марганець, магній, фосфор, сірку і фтор. Цибуля також багата на глюкінін, який знижує рівень цукру в крові природним чином.

Номер слайду 9

Цибулю і часник знаходили в саркофагах із муміями в єгипетських пірамідах, побудованих шість тисяч років тому, що свідчить про широке їх поширення ще в ті далекі часи. Цибуля була присвячена єгипетській богині Ізіді, і простому людові забороняли вживати її в їжу.ІСТОРІЯ ВИКОРИСТАННЯ ЦИБУЛІ

Номер слайду 10

Цибуля – найпоширеніший харчовий продукт у світі. За даними ООН, її вирощують не менш ніж у 175 країнах світу. Це більш ніж удвічі перевищує кількість країн, які вирощують пшеницю, яка є світовим рекордсменом за обсягом врожаїв.

Номер слайду 11

Цибуля ведмежа, черемша. У цибулі ведмежій міститься аскорбінова кислота. Алліум - це багаторічна цибулинна рослина, яка квітне навесні. Цибуля Моля, Цибуля золотиста. Багаторічна декоративна рослина. ДЕКОРАТИВНА ЦИБУЛЯ

Номер слайду 12

КОСА З ЦИБУЛІ

Номер слайду 13

СТРАВИ З ЦИБУЛІ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Цибуле, у твоїх обіймах минає всяка хвороба. Не варт і печеної цибулі Не їж цибулі — смердіти не буде Цибуля ся дивувала, що петрушка танцювала Цибуля від семи недуг лічить ПРИСЛІВ’Я ПРО ЦИБУЛЮ

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Саленко Анна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 лютого 2020
Переглядів
5412
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку