Презентація "Цікаві факти з інформатики"

Про матеріал
Презентація ознайомлює учнів із цікавими фактами інформатики. Потужність сучасного персонального комп'ютера, обсяг CD-диска, синдром "офісного зору", кіберфоби та багато іншого міститься в даному матеріалі. Презентація містить яскраві відповідні ілюстрації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У сучасного персонального комп’ютера в десять разів більше потужності, ніж свого часу було потрібно, щоб запустити і посадити людину на Місяць.

Номер слайду 3

Обсягу CD-диска вистачає на 72 хвилини звучання музики. Саме таку тривалість має дев’ята симфонія Бетховена, на яку орієнтувалися творці нового продукту.

Номер слайду 4

Китайським геймерам заборонено грати в ігри, які пропагують вбивства, – наприклад, в «GTA» або «Postal». 

Номер слайду 5

Якщо ви часто й подовгу сидите за комп’ютером, то моргаєте не менше семи разів на хвилину. Так наші очі намагаються попереджати синдром «офісного зору».

Номер слайду 6

На офіційну електронну пошту Білла Гейтса щодня приходять мільйони листів. Чи треба говорити, що переважна більшість з них залишається без відповіді?

Номер слайду 7

Про те, чи зможе комп’ютер наздогнати і перегнати нас за здібностями, ведеться чимало суперечок. Але «людиною року» його вже визнавали: у 1982 році це зробили працівники журналу “Time”.

Номер слайду 8

Люди, що бояться комп’ютерів і всього, що з ними пов’язано, називаються кіберофобами.

Номер слайду 9

2/3 американців просиджують в Інтернеті щонайменше три години на день. Гадаємо, наші співвітчизники не набагато менше …

Номер слайду 10

Якщо прийняти всі email-повідомлення, передані в світі, за 100%, то 94% з них припадає на спам.

Номер слайду 11

Перший електронний лист відправив у 1971 році Рей Томлінсон – автор програми для обміну повідомленнями між комп’ютерами. Він же запропонував використовувати значок @ для розділення імені користувача і комп’ютера.

Номер слайду 12

Творці пошуковика Google хотіли назвати своє дітище Googol (10 у сотому ступені – саме стільки сторінок вони збиралися проіндексувати), але домен з такою назвою був вже зайнятий.

Номер слайду 13

Перший матричний принтер був розроблений в 1964 році. Він використовувався в годиниках марки «Сейко» для постійної роздруківки точного часу.

Номер слайду 14

Інтернет і комп’ютерні ігри вважаються самою нищівною загрозою працездатності співробітників.

Номер слайду 15

 Знамениту комбінацію – програму «на три пальці» – Ctrl-Alt-Del – створив і впровадив один із розробників IBM PC Девід Бредлі.

Номер слайду 16

Комп’ютерник – таки не жіноча професія. У найбільшій світовій IT-корпорації – Microsoft – працюють 75% чоловіків і лише 25% жінок. 

Номер слайду 17

Корейці випустили найменший і найлегший ноутбук в світі

Номер слайду 18

pptx
Додано
30 липня 2019
Переглядів
11447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку